2026 Yılı ÖTV İndirimli Araç Alma Üst Limiti Belli Oldu

Halil Yılmaz

Yönetici
Yönetici
1 Ocak 2026 yılı itibariyle ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) indirimli engelli araç alımında üst limit belli oldu. Buna göre 2025 yılında 2 milyon 290 bin 200 TL olan üst limit 2026 yılında yeniden değerleme oranına getirilen %25,49’luk artışla 2 milyon 873 bin 972 TL oldu.

2026’da hangi araçlar ÖTV muafiyetine girecek?​

Yeni limit dikkate alındığında, fiyatları 2 milyon 873 bin 972 TL’nin altında kalan birçok otomobil modelinde ÖTV muafiyeti geçerli olacak. Engellilerin tercih edebileceği otomatik vitesli ve yerli üretim oranı yüksek modellerden bazıları şöyle:

Toyota Corolla

Toyota C-HR

Hyundai Bayon

TOGG T10X

TOGG T10F

Renault Megane

Fiat Egea ve Egea Cross

Engelli araç alımlarında, en az yüzde 40 yerli üretim oranına sahip otomobillerin tercih edilmesi zorunlu.

zenginler yasadı

ticaret amaclı,evinde dede nine olanların üzerinden alır satarlar

ayrıca evinde otobus kullanan arabaya bınmeyen annesı babası uzerındende bahaneyle alırlar keyfını yasarlar

diğer yandan yatalak olup hastahaneye taksıyle tasınan garıban olanlarda,engel oranı yuzde 89 ıse araba alamayıp taksıyle ugrasır

neyse en ucuz sıfır 1 mılyonluk fıat arac tasıma işine yetmıyor olacakkı... 3 mılyonluk arac mılletın gözü doyar herhalde

sımdı bu tıcaret amaclı dede nıne uzerınden alanlar

3 mılyonluk aracı 300 bın tl sını caktırmadan cepten elden odeyenler 2.700 bın tl fatura kestırıp

kac tl ındırımle kaca alacak acaba onun hesabını yaparlar

sımdı bu tıcaret amaclı dede nıne uzerınden alanlar

3 mılyonluk aracı 300 bın tl sını caktırmadan cepten elden odeyenler 2.700 bın tl fatura kestırıp

kac tl ındırımle kaca alacak acaba onun hesabını yaparlar
Neden sürekli dede ve nine üzerine araç alanlar yaşadı diye bir kininiz var anlayamadm.

Neden sürekli dede ve nine üzerine araç alanlar yaşadı diye bir kininiz var anlayamadm.
Ahmet kardeşimizi masur görün: kişiliği ile öyle biri.. Farkında olmadan öyle tavırlar yapıyor (belkide olabilir). Biz (Halil bey ile ben belkide diğerleri bize katılır) görmezden geliyoruz ve kendisini seviyoruz...
Yine de olmaması gerekiyor ama değiştiremedik kendisini, öyle olunca görmezden gelmek işimize geliyor..

benım ıcın sorun yok
dede nınesı uzerınden alanlar sohbet sırasında ticaret amaclı aldıklarını soyledıklerı ıcın
yanı o kısılere denk gelıyorum o yuzden fıkrımde bu sekılde gayet normal
ayrıca dede nıneler oldukca zayıf oldukları ıcın yavas yavas yuruyerek araca bınebılıyorlar
ama yatalak ıkı kısının kol ve bacagından tutup tasınan yuzde 89 luk engellıler arac alamıyor
bunları bılmezsenız oyle dusunursunuz..aslında bılen bılıyorda işine gelmiyor sanki

Son düzenleme:
benım ıcın sorun yok
dede nınesı uzerınden alanlar sohbet sırasında ticaret amaclı aldıklarını soyledıklerı ıcın
yanı o kısılere denk gelıyorum o yuzden fıkrımde bu sekılde gayet normal
ayrıca dede nıneler oldukca zayıf oldukları ıcın yavas yavas yuruyerek araca bınebılıyorlar
ama yatalak ıkı kısının kol ve bacagından tutup tasınan yuzde 89 luk engellıler arac alamıyor
bunları bılmezsenız oyle dusunursunuz..aslında bılen bılıyorda işine gelmiyor sanki
Engelli olarak oğlum var otizmli daha çok onu biliyorum. Yaşlılara uygulanan prosedür bilmiyorum.

düzenleme:

yatalak engellıler ıkı kısının kol bacagından tutup tasınan kısıler yuzde 89 ken arac alamıyorken
ufak adımla yuruyen kolayca tasınan zayıf dede nınelere arac verılmesı
torunlarınında ticaret amaclı en pahalı aracı alıpda otv dılımınden en cok karsı söyleyip durmasından dolayı

kime denk gelsem her dene nınesı olan kısılerın zengın olanlar ticaret amaclı aldıklarını söyledıklerı ıcın her seferınden bende boyle dıyorum
bu çok normal

Geri