800 Kilometre Engelli" Kültür ve Turizm Bakanlığı ödülünü aldı.

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Fiziksel engelli iki arkadaşın bir motosiklet ve ona takılı yolcu sepeti ile İstanbul'dan Muğla'ya yaptıkları yolculuğu anlatan 800 km Engelli filmi

7888.jpg


2012 TRT Belgesel Ödülleri Ulusal Profesyonel Kategori’de Kültür ve Turizm Bakanlığı ödülünü aldı.

Murat Erün tarafından yönetilen ve kurgusu yapılan filmin yönetmen yardımcılığını fotoğraf sanatçısı Altan Bal, filmin özgün müziğini ise Ezginin Günlüğü Müzik Grubu’ndan Cafer İşleyen yaptı. Filmin yapımcılığı Ayşe Özver tarafından gerçekleştirildi.

"800 Kilometre Engelli" Projesi


Belgesel filmde emekli gazeteci Hüseyin Eroğlu (48), yıllardan beri ressam arkadaşı Aydın Erkuş (52)’un motoruyla çıkmayı hayal ettiği yolculuğu gerçekleştirirken, çoğu engelli gibi bir yerden bir yere “götürülen” değil “giden” olma fırsatını yakalıyor.

İki arkadaş yolculukları boyunca bir yandan merak ettikleri yerleri görmeye çalışırken diğer yandan engellilerin yaşamlarına, sorunlarına toplum olarak ne derece kafa yorduğumuzu, tutum ve davranışlarımızın onları nasıl etkilediğini düşünmemizi sağlamaya çalışıyorlar.

İlk gösterimi 31. Uluslararası İstanbul Film Festivali, Belgeseller bölümünde yapılan “800 Kilometre Engelli’nin Gala gösterimi 14 Mayıs 2012 tarihinde Kadir Has Ünivesitesi’nde gerçekleşecek. Mayıs başında 11. Alanya ve Haziran başında 5. Documentarist Belgesel Film Festivallerinde gösterilecek olan filmin birçok ulusal ve uluslararası festivallere başvuruları sürüyor. Bunun yanında üniversitelerde film gösterim ve söyleşiler yapılması hedefleniyor.

Dipnot.Tv
 
Tekerlekli Sandalye
Üst