Annemin her iki gözüde %95 görme kaybı var. Sadece %5 görüyor her gözde, ama doktor %71 oran verdi. Sizce az mı, tecrübesi olan var mı, tekrar rapor yenilemeyi önerir misiniz?
Kararı siz verin.Annemin her iki gözüde %95 görme kaybı var. Sadece %5 görüyor her gözde, ama doktor %71 oran verdi. Sizce az mı, tecrübesi olan var mı, tekrar rapor yenilemeyi önerir misiniz?
O da iyi üçkağıt ha. Neymiş. Yüzde 90 görme kaybı ama yüzde 70 işgücü kaybı. İşgücü kaybı ne yahu? Bunu kim hesaplıyor? Nasıl hesaplanıyor? Devletin işçiyi ezmek için kullandığı bir kavram. (Sözüm size değil)Kararı siz verin.
%95 görme kaybı ile %71 işgücü kaybı aynı kavram değil.
Doktor size İşgücü kaybı oranı verecekse %95 oranına denk gelen görme kaybını cetvele göre verir. Yani cetvelde ne yazıyorsa o orana tekabül eden rakam yazar. tam görme engelliler genelde %80 işgücü kaybı alır. %100 işgücü kaybı demek değildir.
Sizin yapmanız gereken şu: %95 görme kaybı oranı karşılığında işgücü kaybı ne oluşuyor bakmanız gerekiyor: ona göre karar verirsiniz.
Kullandığınız üsluplara dikkat ediniz derim.O da iyi üçkağıt ha. Neymiş. Yüzde 90 görme kaybı ama yüzde 70 işgücü kaybı. İşgücü kaybı ne yahu? Bunu kim hesaplıyor? Nasıl hesaplanıyor? Devletin işçiyi ezmek için kullandığı bir kavram. (Sözüm size değil)
Kullandığınız üsluplara dikkat ediniz derim.
Her engelin karşılığına geçecek cetvel Avrupa Birliğinin kabul gördüğü normlarında standartlarında yapıldı. Hiç bir yerde hiçbir haksızlık yok.
Misal olarak %100 işitemeyen bir engelli kardeşimize en fazla %50 işgücü kaybı oran yazılır daha fazla değil. %100 işitme kaybı demek %100 işgücü kaybı demek değildir.
O nedenle kullandığınız üsluplara dikkat ediniz.
Ben hiç duymuyorum ve ayrıca kamuda çalışıyorum, hem de burada gerektiğinde vakit ayırıp sizlere gönüllü olarak da yardımcı oluyorum.Üslubumda bir şey Yok. Bu bildiğin üçkağıt. Nerede olursa olsun. Avrupa'da olunca farklı mı oluyor? Duymayan bir adam nerede çalışabilir? Yüzde 50 vermişler. Zahmet etmişler...