Akademisyenlerin engellilerin sorunlarına duyarsız olması hakkında

Eren

Üye
Katılım
Ağu 21, 2010
Mesajlar
74
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
akademisyenler prof'luğu önemsediğiniz kadar engelliyi de önemserler o da prof olana kadar!

bu tezimi kanıtlamamı isterseniz !

o akademisyenlere sadece hangi bölümlerde okuduklarını sorun

genelde yazdıkları o tezleri , tez değerlendirme komisyonundan başkası okumaz !

ben burda engellilerin sorunlarıyla ile ilgili bilimsel araştırma yapılmasın demiyorum

ama ortada gerçekçi bir sorun analizi söz konusu değil !

örnek hangi akademisyen özürlülere verilen sakatlık maaşıyla hangi özürlünün ihtiyaçı gerçekçi açıdan karşılanmaktadır. ?

bu ve bunun gibi mevcut sistemin ekonomik açıdan engellilerin ihtiyaçlarını karşılamayan yardımlar konularda

malesef hiç bir akademisyen gerçekçi bir bakış açısıyla bilimsel ekonomik değerlere göre bir rapor yazabilecek bilimsel cesareti bulamıyorsa

ortada engelliler için yapılan tüm araştırmalar, nüfus sayımında bir nüfus memurunun günlük çalışması karşılığında aldığı hizmet bedeli misali

bireysel çıkarlara hizmet eden sözde sözüm ona engellilerin sorunları üzerine fasa fiso hikayesinden başka bir şey değil gibi ! :(

akademisyenler prof'luğu önemsediğiniz kadar engelliyi de önemserler o da prof olana kadar!
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,495
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Konusu engelliler olan akademik araştırmaların sayısının azlığına bende katılıyorum. Hatta neredeyse engelliler üzerine yapılmış akademik araştırmaların sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az.

Ve fakat akademisyenlerin görevi özürlülerin aldıkları sakatlık maaşını değerlendirmek olamaz. :) Yani hiç bir akademisyen kalkıpta bugün bir engelliye şu kadar engelli maaşı veriliyor bu parayla geçinilmez demez. Dese bile bu akademik bir çalışma olmaz. Bunlar spesifik konular. Akademisyenler atıyorum dünyanın başka ülkelerinde engelli hareketlerini inceler Türkiye ile karşılaştırır bizde neyin eksik olduğunu değerlendirir vs. vs. vs.
 

Eren

Üye
Katılım
Ağu 21, 2010
Mesajlar
74
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
google da reddedilen tezlerle ilgili bir arama yaparken, oldukça çarpıcı bir yazının ilginç bir noktası !

",, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde 4 yıldır asistanlık yapan Oya Baydar (o dönemdeki adıyla Oya Sencer), “Türkiye’de İşçi Sınıfı’nın Doğuşu ve Yapısı” konulu doktora tezi yazdı. Tezini hocaları Prof. Nurettin Şazı Kösemihal ve Prof. Macit Gökberk tarafından onaylandı. Ancak Profesörler Kurulu tezi iki defa reddetti.

Oya Sencer/Baydar 26 Aralık 1968’te istifa etti. ,,"
 

Sngnl

Üye
Üye
Katılım
Mar 4, 2022
Mesajlar
14
Tepkime Puanı
5
Puanları
3
Aradan 13 yıl geçmiş, ama umarım bu anket işinize yarar:

Özel Gereksinimli Bireylerin Ailelerinin Engelli Cinselliğine Dair Bakış Açıları ve Aile Eğitimi İhtiyaçları

Merhaba,

Yüksek lisans tezim için aşağıda linki verilen anketin doldurulmasına yardımcı olabilirseniz sevinirim 😊 18 yaşın üzerindeki herkes anketi doldurabilir.

Tek şart "ailesinde KENDİSİNDEN BAŞKA 13 yaş ve üzerinde özel gereksinimli bir birey"in olması. Engel türü de fark etmez. Süreğen/kronik hastalıklar (kanser, böbrek yetmezliği, epilepsi, kan, solunum, şeker hastalıkları vs.), ortopedik, zihinsel, işitsel, görsel, dil/konuşma, duygusal/davranışsal, dikkat eksikliği, özel öğrenme güçlüğü, otizm gibi herhangi bir alanda "ENGELLİ/ÖZEL GEREKSİNİM RAPORU" olması yeterli.

Telefondan doldururken bazı soruların öncüllerini görmekte zorlanırsanız ekranı yan çevirebilirsiniz. Yaklaşık 30 dk sürmektedir, lütfen müsait bir zamanınızda doldurmaya başlayınız. Emeğiniz için şimdiden teşekkürler 🙋🏻

Fzt. Suna Günal

NOT: Kendisi özel gereksinimli olup da ailesinde başka özel gereksinimli kişi olmayanlar; bu anketi annesi, babası veya 18 yaş üstü kardeşleriyle paylaşıp doldurmalarını rica edebilirler.

Özel Gereksinimli Bireylerin Ailelerinin Engelli Cinselliğine Dair Bakış Açıları ve Aile Eğitimi İhtiyaçları
 
Tekerlekli Sandalye
Üst