Alzheimer Hastalığı Nekadar Sürede İlerleme Gösterir

  • Konuyu başlatan simurg19
  • Başlangıç tarihi
S

simurg19

Guest
alzaymır ne kadar zamanda ilerleme gösterir aşamaları varmıdır babam alzaymır hastası 5 yılını doldurdu
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Merhaba Nesrin10,

Babanız için size çok yardımcı olabilecek bir linki okursanız eminim aradığınız tüm bilgilere kolaylıkla erişebilirsiniz.

Çok çok geçmiş olsun dileklerimle,

Alzheimer.gen.tr

Özellikle bu bölüm size yol gösterici olacaktır ;

ALZHEIMER'LI BİR HASTANIZ VARSA...

Alzheimer teşhisi konmuş bir hastanın bakımından sorumlu iseniz, öncelikle bu hastalığın herkeste farklı şekilde ortaya çıktığını ve bu nedenle bakım konusunda tek bir yaklaşım bulunmadığını bilmelisiniz. Bu bölümde, Alzheimer'lı bir hastanın bakımı, onunla iletişim, davranışsal durumlar, evde güvenlik gibi konulara dair yararlı bilgiler bulabilir, sizinle aynı durumda olan diğer kişilerin deneyimlerini okuyabilirsiniz...
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Alzheimer Hastalığı'nın aşamaları nelerdir?

Hastalık hafıza kusurları ile başlar. Daha sonra hasta giderek fonksiyonelliğini yitirir, ilerleyen zaman içinde uyku sorunları, aşırı sinirlenme, hayal görmeler ve varsanılar görülebilir.

Hastalığın başlarında hasta eskiden iyi tanıdığı kişilerin isimlerini hatırlamakta güçlük çekebilir, yapacağı işleri unutabilir. Cep telefonu gibi günlük yaşamda sık kullanılan aletleri kullanmakta zorlanabilir. Hastaların çoğu bu dönemde problemlerini pek farkında değildir ve bu durumdan ötürü pek kaygılanmazlar. Hastalar hala işlerine gidiyor ve çalışmalarını her zamanki şekilde sürdürmeye çalışıyor olabilirler. Hastalar ve yakınları bu arada gelişen aksaklıkların yorgunluğa, strese, uykusuzluğa bağlı olduğunu ya da yaşlanmanın bir parçası olduğunu düşünebilirler. Kişi hafıza kusurlarını yeni ve değişik durumlardan uzak durarak ve alışıldık yerlerde, bildiği eşyalarla aynı işleri yaparak telafi etmeye çalışabilirler. Hasta bellek kaybının giderek farkına vardıkça öfke, moral bozukluğu ve çaresizlik hissedebilir.

Hastalığın orta evreye ilerlemesi ile hastalık daha belirgin hale gelir. Daha önce yaşanmakta olan sorunlar için tıbbi yardım istenmemişse bile eklenen belirtiler doktora gitmeyi zorunlu hale getirebilir. Hasta aile bireylerinin isimlerini hatırlayamaz, tek başına evden çıkamaz, evde kullanılan, basit el becerisi gerektiren aletleri kullanamaz, giysilerini seçemez ve duruma uygun giyinemez, ev içinde eşyalarını arar ve bulamaz, diyaloglara girmekten kaçınır, her durumda benzer ifadeler kullanmaya başlar, uyku düzeninde bozukluklar olabilir, özellikle geceleri olan ve giderek artan huzursuzluk ve sıkıntı hissi, canlı hayal görmeler yaşayabilir, bir süre sonra özbakımını yapamaz hale gelir ve yaşamını sürdürmek için başkalarının yardımına ihtiyaç duyar.

Hastalığın son döneminde hasta yaşamını sürdürebilmek için tamamen başkalarına bağımlı hale gelir, temel psikomotor yetilerini kaybeder, yürüyemez, yemek yiyemez, tuvalet ihtiyaçlarının farkındalığını kaybeder, yatağa bağımlılık söz konusu olur. Bu dönemde diğer vücut sistemleri de ciddi olarak zayıflayabilir ki bu da başka sağlık sorunlarının gelişme riskini sıklıkla arttıracaktır. Bu ek sağlık sorunlarının Alzheimer Hastalığı olan bireyler üzerindeki etkisi Alzheimer Hastalığı olmayan bireylere göre sıklıkla daha ciddidir. Sonuç olarak, daha sıklıkla vücudun başka sistemlerini ilgilendiren enfeksiyonlar en sık ölüme neden olurken, ölüm nedeni nadiren Alzheimer Hastalığı’nın kendisi olmaktadır.
 

Fulya

Üye
Üye
Katılım
Nis 9, 2013
Mesajlar
147
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Alzheimer hastalığı gerçekten çok ama çok zor... insanın en sevdiği kişiyi tanıyamaması ...
Keşke bu hastalığın bir çaresi olsaydı... ne çok isterdim..
 
S

simurg19

Guest
evet fulya hanım bunu gözünün önüde yaşaması daha zor babam benim çocuğum gibi oldu artık
 
Tekerlekli Sandalye
Üst