Alzheimer hastalığından rapor alırsak maaş ne kadar olur

01.07.2024 ve 31.12.2024 Arasında ödenecek 2022 engelli maaşları.

2022 Engelli maaşı kişi başı gelir krıteri 5.667 tl.

%70 ve üzeri engelli aylığı. 5.007 tl
%40-69 arası engelli aylığı 3.337 tl
18 Yaş altı engelli yakını aylığı 3.337 tl
65 yaş aylığı 4.181 tl

65 yaş aylığı nasıl oluyor kayınvalidem 65 yaşında hc bir geliri yok bağlatmak istyruz alzheimer ilaclarida kullaniyor nasi yapsak engelli raporu mu alsak alzheimerdan yoksa yaşlılık aylığı mi baglatsak nasıl bir yol izlememiz grekiyor nasıl yapılıyor

Yani ondada maaşı kesilmiş zamanında şimdi 250 bin borcu görünüyor tekrar nasıl bağlarız baglatsak ne olur

Kayınvalıdeniz eğer bekar ise babasından dul ise kocasından sgk na müracaat ederek maaş alma hakkı var, Önce sgk na müracaat ederek maaş bağlatın, bağlanan maaş alacağı engelli raporunda bağlanacak olan maaşın altında bir rakamsa o raporla tekrar sgk ya giderek alınan maaşın rapor un sydv nin vereceği engelli maaşı altında kalıyorsa o eksiğin tamamlanması için dilekçe verin maaş alabileceği engelli maaş seviyesine yükselir.

Borcunun olmasından dolayı yukarda bahsettiğim maaşlar kesilemez.

İsterseniz öncelikle 170 nolu sgk hattını arayarak durumunuzu anlatıp alacağınız bilgiye göre hareket edinki hastanızı yormayın.

Ayrıca 183 nolu sosyal hizmetleride arayarak bakım maaşı alabilme imkanınızın olup olmadığını ve diğer hizmetlerden nasıl yararlanacağınız hakkında bilgi isteyebilirsiniz.

Son düzenleme:
01.07.2024 ve 31.12.2024 Arasında ödenecek 2022 engelli maaşları.

2022 Engelli maaşı kişi başı gelir krıteri 5.667 tl.

%70 ve üzeri engelli aylığı. 5.007 tl
%40-69 arası engelli aylığı 3.337 tl
18 Yaş altı engelli yakını aylığı 3.337 tl
65 yaş aylığı 4.181 tl
septik ustad ben 18.11.2024 engelli raporu aldim 18 de isleme kondu ocak ayinda alcakmisim tc nom 0 benim ocak ayinda aylik baglandigjnda 2 maas berabermi alcam yosam tek maasmi???bilgi alabilirmiyim hala e declette devam ediyor yaziyor

ne yaptin melisa hanim maasiniz hal oldumu????bende ilk defa alcam engelli maasi hala yatmadi benimki
Yok malesef yani engelli maaşı alabilmek için önce heyete başvurmam Grek kendim için değil zaten kayınvalidem için alacaktım ama uğraşmaya değer mi değmez mi bilmiyorum SGK ya borcu var ona çekerler mi parasindan bilmiyorum yani ne yapacağımı blmiyorum

septik ustad ben 18.11.2024 engelli raporu aldim 18 de isleme kondu ocak ayinda alcakmisim tc nom 0 benim ocak ayinda aylik baglandigjnda 2 maas berabermi alcam yosam tek maasmi???bilgi alabilirmiyim hala e declette devam ediyor yaziyor

Yönetmeliğe göre başvuru tarihinden bir sonraki aybaşı itibarı ile maaş başlıyor. Siz kasım ayında müracaat etmişsiniz bu durumda aralık ayı içerde, ocak ayındada engelli maaşları peşin yattığı için 05. 01 5025 de iki maaş alacaksınız.
Yok malesef yani engelli maaşı alabilmek için önce heyete başvurmam Grek kendim için değil zaten kayınvalidem için alacaktım ama uğraşmaya değer mi değmez mi bilmiyorum SGK ya borcu var ona çekerler mi parasindan bilmiyorum yani ne yapacağımı blmiyorum.

Kişinin ne kadar nereye borcu olursa olsun engelli maaşları kesilemez haciz konamaz. kesinti yapılamaz.

Geri