Araştırmacılar potasyuma sahip yiyeceklerle felç riskinin azaldığını açıkladı

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
İngiliz ve İtalyan araştırmacılar, potasyuma sahip muzla binlerce felcin önlenebileceğini açıkladı.

Kahvaltıda bir, öğle yemeğinde bir ve akşam yemeğinde de bir muz yiyen kişilerin beyinlerinde kan pıhtılaşma olma ihtimalinin yüzde 21 daha düşük olduğunu belirten bilim adamları, "Günlük olarak tüketilebilecek potasyuma sahip diğer gıdalar ıspanak, ceviz, süt, balık ve mercimek. Bu yiyecekleri tercih edenlerin felç geçirme riski, diğer kişilere göre yüzde 21 oranında daha az" dedi.

Amerikan Kardiyoloji dergisinde yer alan habere göre, bilim adamları 1960'ların ortasından itibaren bugüne kadar yapılmış 11 değişik çalışmanın verilerini inceledi.

Buna göre günlük 1.600 miligram potasyum alanların felç geçirme riski, almayanlara göre beşte bir oranında daha az. Bir muzda 500 gram potasyum olduğunu belirten bilim adamları, muzun tansiyonu ayarladığını ve vücuttaki kan akışının kontrol edilmesini sağladığını belirtti.

Daha önce yapılan araştırmalarda, muzun tansiyonun kontrol edilmesinde, felç geçirmeyi önlemede önemli role sahip olduğunu ortaya koymuş ancak bunun devamlı olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmamıştı.

turkiye
 
Tekerlekli Sandalye
Üst