Article: Engelli Çocuk Doğurduğu İçin Suçlanan Kadınlar.!

Peki burada suçlu kim.?!

Dünyaya, engelli çocuk getirmiş bir anne olarak; SUÇLU BEN DEĞİLİM.!!!

Özge'ye hamileyken günde 5-6 adet sigara içiyordum.. 9 ay boyunca her akşam; ''O çocuk bir sakat doğsun ben sana sorarım..'' sözlerine maruz kaldım.. ve O çocuk sakat doğdu.. yaşaması istenmedi, ölmesi istendi..!!! ..ve sık sık O çocuk sakat doğduğu için ben suçlandım.. benim yüzümden sakat olmuştu.. sigara içtiğim için..!!! ..ve O çocuğa ''sen annenin yüzünden sakat oldun, annen sigara içtiği için sen sakat doğdun..'' dediler.. O çocuk sakatlığını kabullenmek istemediği zaman hep beni suçladı.. ''senin yüzünden bu haldeyim, sen sigara içtiğin için ben sakat oldum..'' dedi..

Evet, sakatlık lanet ve tanrı'nın cezası gibi algılandı/algılanıyor..

Özge yeni doğmuştu.. bir gün biriyle ufak bir tartışma yaşadım.. bana; ''Allah belanı versin..'' ve ''zaten vermiş..'' dedi..!!! sakat çocuğum bana verilmiş bir ''bela..'' idi.. engelsiz insanların düşüncesi bu yönde..!!! ..ve o günlerde ara ara düşünürdüm.. ''gerçekten ben bir hata mı yapmıştım da, çocuğum sakat olmuştu..?!'' bazen kendimi suçlardım.. ama düşündüğümde, o kadar da kötü bir insan değildim.. ki, nice kötü insanlar vardı, (ben onların yanında melek sayılırım..) sakat olmayan çocukları olurdu..

Bir zaman sonra kendimi suçlamaktan vazgeçtim.. kendini bilmez insanların bana psikolojik baskı yapmasına izin vermedim..

Geri