Article: Engelli ve Hastaların Ötenazi İsteğini Üzerine

tuğrul hoca ile ilgili tüm yazı ve yorumları okudum..

evet, tuğrul hoca nın yapmak istediği bu; burada amaç, ötenaziye muhtaç bırakılmaya bir tepki vermektir.. gerçekte ötenazi istemenin dışında, ''bizi sahipsiz bırakıyorsunuz, ihtiyaçlarımız söz konusu olduğunda yanımızda yoksunuz, e o zaman ölelim biz.?!..'' demenin bir başka yoludur.. idi..

..ve bende tuğrul hoca nın vermiş olduğu bu mücadelesine katılıyorum, destekliyorum.!!!

Ötenazi ile ölüme gitti.!

ALS Hastası İngiliz milyoner Peter Smedley kendi isteği doğrultusunda Ötenazi ile ölüme gitti. Eşi ile birlikte Dignitas kliniğine yatan ve ilaçla uyutularak ölüme giden Smedley son olarak eşine “Güçlü ol sevgilim” dedi. Tüm yaşananlar sırasında 60 yaşındaki Christine ise “eşine yardım edip İngiliz yasalarına göre suçlu durumuna düşmemek için” olayı sadece izledi..

İsviçre’de ötanazi kliniği olarak bilinen Dignitas'da Peter Smedley, ilaç içtikten sonra fenalaşıyor. ‘Onurunla yaşa, onurunla öl’ sloganı ile hizmet veren klinik ‘dernek’ statüsünde çalışıyor, çalışanlar “gönüllü” olarak gösteriliyor ve para almıyor..

İngiliz Televizyonu BBC 71 yaşındaki Peter Smadley’in ölüm yolculuğunu dakika dakika yayınladı. Yayın sonrası kanala şikayet telefonları yağdı..

İsviçre yasalarına göre kendi çıkarı olmadıkça bir insanın, diğer bir insanın intihar etmesine yardımcı olması suç değil..

insanları ölüme sürüklemek yerine ölüme gitmek isteyen insanı hayata çekmek değilmidir yaşamak ... ötenazi yi çok çok çok çok çok çok çok ama çok gerekmedikçe uygulanmasına şiddetle karşıyım ...

Ben ötenazi talebinin kişisel tasarruflara bırakılmasından yanayım. Biri, bir başka birine kendi ajandasını neden dayatsın!?

Geri