Article: Sakatlığı yadsımak, ya da yadsımamak

Yazıyı soluksuz okudum. Engelli olmanın aslında dışsal nedenlerden kaynaklanan bir durum olduğunu bu kadar açık ve güzel örneklemelerle açıklayan başka bir yazı daha okumamıştım.
Çoğunluğun azınlığa tahakkümü ve onu ötekileştirmesi sanırım dünya var oldukca sürüp gidecek. Bugün ezilenler yarın iktidarı ellerine geçirdiklerinde kendi ezilmişliklerinin hıncını alırcasına başkaları üzerinde baskı uygulayabiliyor. Sanırım güç ve iktidar insan vicdanını karartıyor.

'' Zaman içinde, bu engelsiz-bedenli sakatların yaşamlarını sürdürebilmeleri için köyde özel yardım toplanması gerekli oldu. Bağış toplamak için gönüllü dernekleri kuruldu, birçok dükkan, mağaza, barlara müşterilerin bozukluklarını bırakmaları için ters çevrilmiş bir kask yerleştirildi. Kaskların üstünde "Engelsiz-bedenli Sakatlara Yardım edin" yazıyordu. Bazen dükkanın köşesinde cansız bir engelsiz modeli dururdu, karakteristik biçimde iki büklüm, ve sırtında bozukluklar için bir kutuyla. ''

Çok güzel bir şekilde hicvedilmiş. Çarpıcı noktalardan vurmuş yazar kalemine.

İktidar olmak gerçekten zor zanaat. Herkesi kuçaklamak, her kesimi düşünmek gerekiyor....

engelli/engelsiz adına kurgu yapılmış çok güzel bir yazı..........severek okudum..
dünyanın tersine dönmesini çok isterdim.. "engelsiz"in "sakat" ve "sakat"ın "engelsiz" olduğu bir dünya..

işte o zaman ''sakat''ları anlamayan ''engelsiz''ler ''biz sakat''ları öyle güzel anlarlardı ki..!!!

Geri