boyun 170'ten fazla mı yoksa kısa mı? ona göre cevap vereceğim.Merhaba arkadaşlar ben de klippel trenaunay sendromu var ve bunun yanında bacağımda 2.5 3 cm gibi bir kısalık var tabanlık kullanıyorum ameliyat süreci geçirdim sizce askerden muaf olur muyum?
183 boyumboyun 170'ten fazla mı yoksa kısa mı? ona göre cevap vereceğim.
Sağ safena magna çapı 11 mm ölçülmüş olup normalden geniştir.9. Ekstremitelerde 3 cm’den fazla uzunluk ve çevre farkına neden olmuş Klippel-
Trenaunay sendromu, F.P. Weber senromu gibi konjenital A-V fistüller.
[Madde 43 B dilimi 9. Fıkra] bu da aklında bulunsun.
Merhaba ,Merhaba arkadaşlar ben de klippel trenaunay sendromu var ve bunun yanında bacağımda 2.5 3 cm gibi bir kısalık var tabanlık kullanıyorum ameliyat süreci geçirdim sizce askerden muaf olur muyum?
Örneğin, Klippel-Trenaunay tanısı olan ve bacağında 3 cm uzunluk farkı bulunan, venöz yetmezlik yaşayan bir birey, askeri hastanede yapılan değerlendirme sonucunda "askerliğe elverişli değildir" kararı almıştır. Tabanlık kullanımı, yürüyüş zorluğu ve ortopedik operasyonlar bu kararın gerekçesi olmuştur.
Teşekkür ederim cevaplarınız için sonucu da buraya güncelleme yaparak yazıcam. Ameliyatım da yedek damarım alındı ve kapak tedavisi oldum ve zorunlu olarak 7 aydır lenfödem çorabı giyiyorum. Tabanlığım da full ayak. Doğuştan itibaren de ayak baş parmağımdan belime kadar renk değişikliği var. Çorapsız ayak şismesi ve renk değişikliği oluyor. Büyük ihtimalle elverişsiz olacağını düşünüyorum ben de.Merhaba ,
Türkiye’de askerlik işlemleri "Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği" kapsamında yürütülmektedir. Bu yönetmelikte hangi sağlık durumlarının askerlikten muafiyet gerekçesi sayıldığı ayrıntılı şekilde listelenmiştir.
Sizin Durumunuza Uygun Olası Maddeler:
- Kronik Damar Hastalıkları ve Lenfödemler:
- KTS'de görülebilen lenfödem, variköz venler ve venöz yetmezlik, bu kapsama girer.
- Yönetmeliğe göre, "tedaviye rağmen düzelmeyen, işlev kaybına yol açan, yürüme kısıtlılığı olan lenfödemler" askerliğe elverişli değildir.
- Alt Ekstremite Uzunluk Farkı:
- Yönetmelikte, 2 cm ve üzeri uzunluk farkları incelenir.
- Eğer bu fark fonksiyonel bir bozukluk yaratıyorsa (örneğin yürüme bozukluğu, kalıcı denge bozukluğu), muafiyet verilebilir.
- Ortopedik Cerrahi Müdahale Geçirmiş Olmanız:
Geçirdiğiniz ameliyatlar ve sonrasındaki işlevsel durumunuz (örneğin tabanlıkla bile yürüme zorluğu varsa), rapor için önemli tıbbi delil oluşturur.
Gerçek Hayattan Bir Örnek:
Bacağınızda 2.5 - 3 cm kısalık, Klippel-Trenaunay tanısı, ameliyat öykünüz ve tabanlık kullanımı, sizi büyük ihtimalle askerliğe "elverişsiz" sınıfına sokabilecek durumlardır. Ancak kesin karar, askeri sağlık kurulunun değerlendirmesiyle verilir.
Çok geçmiş olsun , rica ederim. Burada engelli arkadaşlara ufak bir yardımım olabiliyorsa beni çok mutlu eder. Hayır dualarınız bana yeterTeşekkür ederim cevaplarınız için sonucu da buraya güncelleme yaparak yazıcam. Ameliyatım da yedek damarım alındı ve kapak tedavisi oldum ve zorunlu olarak 7 aydır lenfödem çorabı giyiyorum. Tabanlığım da full ayak. Doğuştan itibaren de ayak baş parmağımdan belime kadar renk değişikliği var. Çorapsız ayak şismesi ve renk değişikliği oluyor. Büyük ihtimalle elverişsiz olacağını düşünüyorum ben de.
“Tedaviye rağmen düzelmeyen, fonksiyon kaybına neden olan ve protez/yardımcı cihaz gerektiren lenfödem durumları askerlikten muafiyet nedenidir.”