Aslında kavanozda durduğu gibi durmuyor!

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Aslında reçelin değil içindeki bitki ve meyvelerin faydaları vardır reçel şekerli oluşu ile kana kolay karışarak enerji verir

Kekik balı ve reçelinin faydaları

2.jpg


Mide ağrısını giderir.
* Grip ve öksürüğü keser.
*Cilt hastalıklarını iyileştirir.
*Egzama ve çeşitli kaşıntıları giderir.
*Mide şişmelerini önler.
*İştah açar. Bağırsak kurtlarını döker.
*Mide, akciğer ve göğüs üşümelerine iyi gelir. Her türlü kalp ağrısını giderir.
*İç hastalıklardan meydana gelen vücut terlemesini önler. Baş ağrısını keser.
*Romatizmaya iyi gelir.

Ceviz reçelinin yaraları
3.jpg


Cevizin, özellikle yeşil cevizle yapılan reçelin faydaları saymakla bitmiyor. B1 ,B2 C,E vitamin zenginliği ile bilinen ve düzenli tüketildiğinde çocukların ve yetişkinlerin sağlıklı beslenmesine yardımcı olabilmesi için sabah, öğlen ve akşam tüketilmesi yeterli.

Ayrıca menopoz döneminde bayanlarda oluşan kemik erimesini önlemek açısından oldukça yararlı olduğu görülmüş.

*Yüksek oranda demir içerdiği için guatr problemine ve kansızlığın giderilmesine yardımcı oluyor.

*Bronşit, astım ve sindirim sistimeni iyi geliyor. Kendisini sürekli yorgun hissedenlere de birebir.

Kapari reçelinin faydaları :
5.jpg


Kan tablosunu düzenler.
*Tüm kan hastalıklarını hızlı bir şekilde iyileştirir.Kandaki tronbositeneli, lokositleri ve diğer hücreleri çok hızlı bir şekilde arttırır

Bluebery reçelinin faydaları
6.jpg


* Göz yorgunluğunu giderir, miyopluk ve şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluklarını engeller.
* Gut ve Romatizma hastalıkları için önerilir.
* İshal durdurucu özelliğe sahiptir.
* Kan şekeri ve kolestrolü düşürür

Kansere karşı vücudu koruyan enzimleri çalıştırır
* Kalp krizi riskini azaltır. Damar sertliği oluşumunu engeller
* Sağlıklı bağ dokusu ve yeni kılcal damar oluşumuna yardımcı olur.
* Taze olarak yenildiğinde kanı temizler.

Varis ve basuru iyileştirir
* Yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çay ishal giderici olarak kullanılır
* Zayıf kan dolaşımını arttırır.
Adet kanamalarını düzenleyen bir meyve olarak tavsiye edilmiştir.
* Ağız, deri ve üriner sistem enfeksiyonlarına karşı direnci arttırır

* Anti kanserojen ve antioksidant (damarlarda yağ birikimini engelleme) özelliğine sahiptir.
* Aşırı kanamayı durdurma özellğine sahiptir.
* Bağırsak metabolizmasını düzenler.
* Damar hastalıklarına iyi gelir.
* Gece körlüğünü ortadan kaldırır

Yaban mersini reçeli
10.jpg


gece görüşü arttırı ve yorgun gözlerini dinlendirir. Pilotlar, yabanmersini reçeli yedikten sonra gece uçuşlarına çıktıklarında gece görüşlerinde bir düzelme ve iyileşme hissettiklerini sık sık rapor ediyorlar.

1960’ ların ortalarında yukarıdaki gözlem ve duyumlar, önce bir laboratuvarda daha sonraları da klinik çalışmalarda yabanmersini meyve ekstrelerinin gözler ve damar sistemi üzerine etkileri üzerine yapılan çalışmalara yol gösterdi.

Ağaç kavunu reçelinin faydaları
11.jpg


Bronşit hastalığında nesef darlığına iyi gelir.
Kabuğunun suyu ile yaralar pansuman yapıulırsa şifalı gelir
Yılan sokmada suyu içilirse iyi gelir.
Kabuğu hazmı kolaylaştırır.

Ayva reçelinin faydaları
12.jpg


Gögüs hastalıklarında çok faydalıdır. Tüberküloz olanlara ayva tavsiye edilir.

Ananas reçeli
13.jpg


Vücuttaki yağı azaltarak kanser riskini azaltır.
*Lifli bir besin olduğu için kroner kalp hastalıkları riskini azaltır. *Doymuş yağ oranını ve kolestrolü düşürdüğü için yine kroner kalp hastalığı riskini azaltır;

*Vücutaki sodyum oranını azalttığı için de yüksek tansiyon riskini azaltır.
*Sindirim sistemine Yardımcı ve Doğal İltihap Önleyici;
Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de mucizevi bir biçimde azaltır,

*Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu görülmektedir.

*Bromelainin iltihap önleyici etkisini artırmak için ananas öğünler arasında tek başına yenilmelidir. Bu sayede ananasın içinde bulunan enzimlerin tamamının sadece
sindirime yardımcı olacak biçimde kullanılmasının önüne geçilmiş olunur.

*C vitamini vücudun suda çözünebilen başlıca antioksidanıdır ve vücudun suyla dolu olan bütün bölümlerini, hücrelere saldıran ve zarar veren serbest radikallerin saldırılarından korur.

C vitamini yönünden zengin bir dietin, bu rahatsızlıkları önleme veya zararlarını azaltmada ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.

*C vitamini bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasında, kulak enfeksiyonlarında, soğuk algınlığı ve griplerde de çok etkilidir.

*Ananas C vitamini yönünden zengin bir besin olduğu için bolca tüketilmesi gerekmektedir.

*Enerji Üretimi ve Antioksidan Müdafası için Manganez, Thiamin(B1 Vitamini) ve Riboflavin
Ananas az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır;

* Manganez enerji üretimi ve antioksidan müdafası için gerekli olan birkaç enzim yönünden çok değerli kofaktördür.

*Manganeze ilave olarak ananas, yine enerji üretimi için gerekli olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir.

Elma reçeli
16.jpg


Böbreklerin temizlenmesine yarar,
*Baş ağrısına iyi gelir,
*Kolesterolü düşürür,
*Yüksek tansiyonu düşürür,
*Kan şekerini kontrol altında tutar,
*Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir,
*Uykusuzluğa iyi gelir,
*Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar.

gazeteoku
 
Tekerlekli Sandalye
Üst