Astım Hastalığına Hangi Bitkiler İyi Gelir

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Astım günümüzde her yaş gurubunda görülebilen oldukca sıkıntılı anlar yaşatabilen bir hastalıktır. Alerjik durumlar özeikle çocukluk döneminde çok fazla gözlenmektedir. Bir çok ilaç ve günlük yaşamda sakınılan bazı durumlar neticesinde astım atakları bir nebzede olsa yavaşlatılıp azaltılabilmekedir. Buna rağmen tam bir çözüme ulaşılmasıda neredeyse imkansız boyutlardadır. Bir hastalığı tamamen yenemiyorsak ozaman o hastalıkla yaşamasını öğrenmek bize vereceği zararları en aza indirmek ilk hedefimiz olmalıdır. İşte tamda bu doğrultuda destekleyici tedavi metotlarına ihtiyaç duyarız. Bu metotlarda ilk sırayıda bitkisel tedavi yollar almaktadır. Yazımızda astım hastalığına iyi gelen bitkilerden bahsedeceğiz.Her bitkinin bir çok faydalı yanları olduğu gibi zarar veren yanları olduğunuda daima akıllarımızda tutarak hangi bitkiyi , hangi hastalıkta ve ne ölçüde kullanacağımızı iyi bilmek sağlığımız açısından çok önemlidir.

20131116012524958.jpg

Astım hastaları için iyi gelen şifa deposu bitkiler!


Astım, çeşitli uyarıcılar nedeniyle solunum yollarını meydana getiren bronşların kasılarak daralması, bronş zarının şişmesi yada balgam gibi yapışkan sıvıların hava yollarını tıkaması ve aşırı duyarlılık sonucu "solunum güçlüğü"ne neden olan bir solunum yolu hastalığıdır.

Bitkisel Astım Tedavisi:

Astım şikayetlerini azaltan başlıca bitkiler Ardıç, Banotu, Çay, Çuhaçiçeği, Denizüzümü, Dişotu, Güzelavratotu, Kahve, Kakule, Kekik, Melekotu, Merzengüş, Okaliptüs, Tatula, Vebaotu, Yakıotu, Zencefil olarak sayılabilir.

Kahve, Çay ve Kakao:
Kafein içeren bu bitkiler uyarıcı ve bronşları açıcı etkileri ile astımın neden olduğu nefes darlığı şikayetini önlemeye yardımcı olur. Fakat fazla miktarda kullanılmaları sinirlilik ve uykusuzluk yapabilir.

Isırgan Otu:
1 bardak kaynamış suda demleyeceğiniz bir çay kaşığı kadar ısırgan otu ile hazırladığınız ısırgan otu çayı oldukça etkili bir bronş açıcıdır. Isırgan otu çayını bal ile tatlandırarak hem lezzetine lezzet katabilir hem de balın da şifasından faydalanabilirsiniz.

Meyankökü:

Oldukça lezzetli bir bitki olan meyankökünden hazırlayacağınız çaylarda, günde 3 fincanı geçmemek kaydıyla, astım, nefes darlığı, öksürük ve boğaz ağrısına karşı faydalıdır.

Rezene ve Anason:
Bu iki bitkiden yapılacak bir çay astım başta olmak üzere solunum yolu hastalıklarında faydalıdır. Ayrıca, C vitamini ile B6 vitamini açısından zengin besinler tüketmek nefes darlığı ve solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucudur.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst