Babaanem Üzerine Alınan Araç

Merhaba, yeni babaannem üzerine %95 oranıyla ötv siz araç aldık. Fakat alırken sadece 1. Derece yakını kullanabileceğini söylediler ve ona göre kayıt ettirdik. Ben 3. Derece torun olarak kullanbilme ihtimalim var mı? Varsa sonradan isim kayıt ettirebiliyor muyuz? Ayrıca polis yakalarsa nasıl ceza işlemi uyguluyorlar? Aracın bağlanıp ötv nin istendiğini söyledilet doğru mu? Şimdiden teşekkürler.
 
önce 1. soru cevaplayayım:
Araç sahibi Babaanne:
Araç sahibi eşi, annesi, babası, kardeşleri ve çocukları. birde sıhri hısımları(kayınvalide, kayınpeder, gelin, damat) kullanabilir...
TORUN kullanamaz. Bahse konu bu kişiler araç sahibi ile aynı il içinde ikamet ediyor olmaları gerekiyor.

2. Soru: sonradan kayıt ettirilir mi? bilmiyorum. Eğer öğrenirseniz, yada yaşadıklarınızı burada yazarsanız sevinirim..

3. Cezai işlemlere gelince: Tespiti halinde yediemin otoparkına çekilir. 2 seçenek sunulur biri Mahkeme kararı ile çıkarılır. Diğeri ÖTV ödenerek ve yediemin cezaları ödenerek çıkarılır. Bu durum epey uğraştırır sizi. Dediğiniz ikinci seçenek olduğu için doğru..
 
Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkürler. Merak ettiğim bir konu özel şöför kullanabiliyor diyebiliyorum. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı? Özel şöför olarak bir şekilde kullanabilme ihtimalim var mı?
 
Torun olarak özel şoför olarak kullanacaksanız mümkün...
Ancak tam emin olmamakla birlikte; özel şoför tutulacaksa misal torunun SGK belgesini isteyebilirler. Belli bir kriterde SGK pirimi yatırılması, işlemlerin başlatılması vs istenebilir. Belki bu konuda hatalıyımdır.
Bunu bir araştırmak lazım.

Araç almak lüks tabii ki aileden herkes kullanmalı bence...
2. soruyu öğrenirseniz cidden sevinirim: bu işlem yaparken vergi dairesine sormalısınız.
 
Tekrardan çok teşekkürler. Benimde çok bilgim yok araştıracağım. Torun olarak aracı kullanamamak çok canımı sıkıyor. Umarım bir yolu vardır. Bilgisi olan paylaşabilirse çok sevinirim.
 
Tekrardan çok teşekkürler. Benimde çok bilgim yok araştıracağım. Torun olarak aracı kullanamamak çok canımı sıkıyor. Umarım bir yolu vardır. Bilgisi olan paylaşabilirse çok sevinirim.
Bir sonuca varabildiniz mi acaba? Kurallar çok can alıcı ancak belki de uygulama kısmında esneklik vardır. Polis durdurunca aracın kimin üstüne olduğu görüyor diye biliyorum ama işte bu engelli aracıdır, engelli raporuyla mı alınmış yüzde kaç ile alınmış, kimlerin kullanacağı belirtilmiş vs. diye görüyorlar mı ki? Veya sorguluyorlar mı bu kadar pratikte acaba?
 
Bildiklerim şu: Polisler ruhsata ve ehliyete bakar ve anlarlar. Şüphe durumunda ise yanında bilgisayar yoksa telsiz anonsu merkezden bilgisayara girerler.
Her çevirmede ehliyet ruhsat kontrolü yok, Makine o kadar gelişti ki kamera ile kimin araçları olduğu tespit edebiliyor. Kimlik kontrolü yapabilir ilave olarak. Buraya kadar bildiklerim ama..
 
Geri
Üst