Babam emekli olduğu için 2022 maaşı başvurum red edildi?

iyi günler benim 45 oranında raporum var engelli maaşı için başvurdum sadece babamın emeklisi var 870 lira ev kira evde 3kişiyiz kaymakamlıktaki memur maaş olduğu için alamazsın dedi bu konuda bilgilendirirmisiniz
 
Hangi maaş bu? Baban emekli ve sen 2022 maaşı başvurdun. Doğrumu anlamışım? Eğer doğruysa kaç yaşındasın?
 
Saçma sapan bi red cevabı vermişler. 18 yaş üstü engelliler 2022 maaşı başvurusu yaptıklarında muhtaçlık hesaplaması yapılırken TÜM GİDERLER ÇIKARTILARAK hesaplama yapılır. Bu giderlere mutfak masrafı, kira ve aklınıza gelebilecek hertürlü gider dahil edilir. Geriye kalan miktar kşi başı miktar 100 TL yi geçmiyorsa 2022 maaşı bağlanır. Zaten babanın aldığı maaş 870 tl imiş o paradan kirayı ve diğer giderleri çıkardımı 300 tl kalmazki hangi akla hangi vicdana göre red kararı vermişler?
Siz giderlerin çıkartılıp öyle hesaplanmasını isteyerek yeniden başvurunuz.
 
Aynı durumla ben de karşılaştım. Oğlum % 70 oranında zihinsel özürlü. 18 yaşını doldurdu. Mahkemeden vasilik kararından sonra malmüdürlüğüne başvurdum. Oradaki memur sigortalı olup olmadığımı sordu. Ben sigortalıyım dedim. Senin başvurun kesinlikle kabul edilmez. Buradan geçse bile Ankara kesin reddeder dedi. Bana dosyalardan birkaç örnek gösterdi. İlçe idare kurulunun babasının sigortalılığından dolayı reddettiği 2022 aylık örnekleri gösterdi. Dedim ki : "Bunun benim sigortalı olmamla ilgisi yok. Çocuğum zaten 18 yaşını doldurduğu için sağlık sigortasından faydalanamıyor. Bu konudaki kanun ve yönetmeliklerden haberim var. Sizin dediğiniz gibi sigortalılıktan dolayı reddedilmemesi gerekir. Siz bütün araştırmalarınızı yapın. Verileri toplayın. İdari kurula (şimdi vakıf mütevelli heyeti bakıyor) sunulsun. Reddederse onlar reddetsin." dedim. Adam ısrarımı görence başvurumu kabul etmek zorunda kaldı. Ona kalsa orada daha başlamadan bitirecekti işi. Şimdi evraklar hazırlanma aşamasında. Emniyet, tapu, belediye... vs. tamamlandıktan sonra vakıf mütevelli heyetine sunulacakmış. Eğer vakıf mütevelli heyetinin reddetme gerekçesi, 2022 ile ilgili kanun ve yönetmelik maddelerine aykırılık teşkil ediyorsa (ki artık bu yönetmeliği neredeyse ezberledim) itiraz dilekçesi vereceğim. Malmüdürlüğündeki memurlar kabul etmek istesin veya istemesin siz başvurunuzu yapın.
 
Merhaba tam olarak konuya hakim değilsem de benim bu konuda tandıgım özürlü olan bi arkdaşım hem annesiyle bakım aylığı hemde kendisi 2022 maaşı alıyor ancak yeni düzenleme ile sgkdan yararlanılamıyor devlet sistemnde otomatik olrak kayıt altına alınıyor sgk bu konuda kendisi başvuru almadan sistemden yapıyor bunu . Birde eger kaymakam lık veya illerde başvuru yapldıgında eger kişi bakım aylığı alıyor ise bu gelir sayılmadıgı için itiraz edlimesi bnce faydalı oluralsenden emekli olann annesi yada babası olsun olmasın devlet bu khakkı kurallarla bağlamış o yüzden herkes hakkını öğrenerek almak zorunda herkese kolay gelsin selamlar
 
Geri
Üst