Bağırsak Mantarı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Günümüzün en çok şikayet edilen rahatsızlıklarından olan karın şişmesi,mide şişmesi ishal ve kabızlık gibi sorunlarının temelinde bağırsak rahatsızlıkları bulunur.Bağırsak hastalıkları dikkate alınmalıdır.Zira Bağırsak kanseri ülkemizde en çok can kaybı verdiğimiz kanser hastalıklarından 3.sırada yer almaktadır.

Her Karın şişmesi,Mide Şişmesi İshal ve Kabızlık gibi belirtileri Kanser diye nitelememek gerekir.Zira bir çok Bağırsak Hastalığının belirtileri Aynıdır.Sizlere Bağırsak Mantarı Hastalığını Burada Açıklamaya Çalışacağız.




Bağırsak mantarı,
bağırsak florasında dengenin bozulması nedeniyle mantarların bağırsak içine yayılması ile oluşur. Sıcak, ıslak ve karanlık ortamı seven mantarlar, gizlice yerleştikleri bağırsaklarda, çeşitli sorunlara neden olurlar. Bağırsak florasının dengesinin bozulmasına sebep olan etkenler arasında kullanılan bazı ilaçlar, şekerli gıdaların fazla tüketilmesi, alerjiler ve ağır metallere maruz kalma sayılabilir. Kendilerini iyi kamufle edebildikleri için, bağışıklık sistemini rahatça atlatabilirler. Beyaz şeker ve beyaz unla beslenen mantarlar, oldukça hızlı çoğalırlar. Zaten mantarların ilk verdiği belirtiler arasında tatlı besinlere karşı bağımlılık yer alır. Bu mantarların yararı olmadığı gibi, insanları ölüme götürecek özellikleri yoktur. Yaşamlarını sürdükleri ortamı korumak istediklerinden, kişilerin zarar görmesini istemezler. Yavaş bir şekilde geliştiklerinden, genelde çoğalma yapmazlar. Çoğalma gösterdiklerinde ise, vücutta bulunan yararlı bakterilerin azalmasına sebep olurlar. Mantarlar alkol ve çeşitli kimyasal toksinler üretirler. Bu maddeler kana karışarak, temizlenmek üzere karaciğere giderler. Karaciğer bunların temizlik aşamasında daha fazla efor sarf eder. Temizlenmemiş kimyasal maddeler baş ağrısı, kronik yorgunluk, eklem ağrıları gibi farklı şikayetlere neden olurlar. Bağışıklık sistemi zayıflar ve beden alerjik tepkiler vermeye başlar. Bunun sonucunda kişilerde akne, egzama, astım gibi rahatsızlıklar gelişir.


Mantarların semptomu (belitileri)
1-) Maya mantarları şeker ve karbonhidratlarla beslenir ve bunlarda ürettiği zehirli gazlar şişkinlik yapar.
2-) Nefes darlığı ve kalprahatsızlıkları: Karındaki gaz diyaframı yukarı doğru kalrdırır. Sıkışan akciğer nedeniyle defes darlığı ve sıkışan kalp nedeniylede kalp rahatsızlıkları görülür.
3-) Dişeti ve dilde beyaz tabakalar oluşur fırcalamave yıkama ile gecsede yenide oluşur.
4-) Deride kaşıntıya sebep olur.
5-) Bağırsak mantarlarının aşırı şeker tüketmesi nedeniyle kişinin kanında şeker yetersizliği görülür. Vücudun şeker ihtiyacı giderilemediğinden kişi sürekli şekerli maddeler yer. Sürekli yemek yeme nedeniyle kişi kilo alır ama kilo veremez, bu nedenlede diyetler işe yaramaz.Bazı kişilerde aşırı şişmalığa sebep olur.
6-) Bağısaklardaki mantarlar faydalı bakterileri yavaş yavaş yokederek yerini alı. Bu nedenlede kişide kabızlık, ishal vb. Rahatsızlıklar ortaya çıkar.Bu mantarlar sonra idrar yollarına geçer.
7-) Kişi alkol içmediği halde ağzı alkol kokuyorsa buna bağırsak mantarlarınaın sebe olduğu alkol üretimindendir.
:cool: Kronik mesane ve vajina iltihaplanması:Antibiyotik ilaçlar bakterileri öldürürken mantarların yayılmasına neden olur. Böylece daha tehlikeli ve sıksık iltiplanmalar görülür.
9-) Eklem ve kas ağrıları: Mnatarların salğıladığı mikotoksinlereklem ve kaslarda yoğunkaşarak ağrılara sebep olur. Bu ağrıların romatizmadanmı mikotoksinlerdenmi olduğu analşılamaz.
10-) Yorğun dermansız ve konsentre olamama: Vücut sürekli mantarlar ve zehirleri (mikotoksiler) ile uğraşmaktan kendini regenerasyon (yenilem) yapamaz ve kişi genelikle yorğu olur ve konsentre olamaz.
11-) Cinsel isteksizlik: Kişide enerji yetersizliği olduğundan, buda cinsel isteksizliğe sebep olur. Ayrıca mantarların salgıladığı mikotoksinler hormon beneri etkiye sebep olduğundan kadınlarda kısırlığa dahi sebep olabilir.
Mantarlar doğum konturol hapları ile dahada çok yayılırlar ,çünkü bu onların besinin oluşturur.
Mantarlar her insanda başka rahatsızlıklara sebep olabilir. Bu nedenle bu mantarın rahasızlığı şu değil denemez.

Bağırsakta Mantarın Belirtileri Nelerdir?
1-) Ağız kokusu, dişte ve dilde beyazımsı veya sarımsı beyaz pas gibi bir tabaka
2-) Mide ağrısı, gastrit, mide ekşimesi, nedeni bilinmeyen karın ağrıları
3-) Şişkinlik, kabızlık, ishal, hazımsızlık, enterit, kolit, ülseratif kolit
4-) Makatta kaşıntı, kızarıklık ve sümüksü defi-hacet (dışkı)
5-) Aşırı yorğunluk, dermansızlık konsentre olamama, unutkanlık, isterksizlik
6-) Aşırı tatlı yeme isteği (tatlı ve hamurlu mantarları azdırır) ve aşırı aclık duygusu
7-) Adet halinde aşırı ağrılar mantar enfeksiyonu nedeniyle
:cool: Nefes darlığı, kalp sıkışması, burun tıkanması, kulak iltihaplanması
9-) Kas ve eklem ağrıları ve kasların titremsi
10-) Ense, omuz ve sırt ağrısı, eklem ağrısı ve şişmesi
11-) Deride sivilce, saçların yağlanması, deride kuruma ve küf gibi pis bir koku
12-) Mesane iltihaplanması, prostat iltihaplanması ve cinsel isteksizlik
13-) Şişmanlığa sebep olur, çünkü glikozu tahrip eder ve kişi sürekli fazla yemek zorunda kalır ve diyetle zayıflaması mümkün değildir.
14-) Nihayet besin alerjisi, polen alerjisi, vb. alerji türleri, kaşıntı ve kurdeşene sebep olur.
Bunlar dan birkaçı görülürse mantar olabilir.


Bağırsak mantarı tedavisi nasıl yapılır?

Tedavisi yapılabilen bir rahatsızlık olan bağırsak mantarı oluşumunda, öncelikle beslenmeye dikkat edilmesi gerekir. Kişinin proteinlerden, tam tahıl ürünlerinden ve sebzelerden oluşan bir diyet programı uygulaması gerekir. Doğal bitkiler arasından ekinezya ve taheebo mantarları öldürerek, bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlar. Tedavide şifalı bitkilerin kullanımı oldukça etkilidir. Kontrolsüz olarak ilaç kullanımından kaçınmak gerekir. Özellikle antibiyotikler, hormon ilaçları ve kortizon ilaçlarının kullanımına dikkat etmek gerekir. Bağırsaklardaki mantarları besleyecek mayalı ve şekerli ürünleri kullanmamak gerekir. Alkol kullanmaktan sakınmak gerekir. Üzerinde küf barındırabilecek olan kuru yemişler, eski peynirler tüketilmemelidir. Bağırsak florasının dengesini sağlamak için, yoğurt, kefir ve kımız tüketilmemelidir. Vücuttaki toksinlerden kurtulmak için, bol miktarda su içilmelidir. Asitli gıdalardan sakınmak, peynir ve et tüketimini azaltmak gerekir. Bunların yapılması bağırsaklardaki dengenin sağlanmasına yardımcı olacaktır.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst