Bakım ücreti kesilmesi durumu?

iyi günler. benim 14 yaşında engelli bi oğlum var.eylülde evimize bir heyet geldi oğlumu gördüler ardından bakım ücretimiz kesildi. dilekçe yazdık 7 ay sonra mektup geldi bakıma muhtaç olmadığı içn dilekçe reddedildi. benim oğlum hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor sadece yürüyo. yürümeside normal değil dengesiz yürüdüğü için sürekli yere düşmekte. yemesi içmesi herşeyini ben yapıyorum. boynu tutmuyo. yemeğinin boğazında kalma korkusuyla hep yanındayım. buna rağmen kesildi. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum . bana yol gösterirseniz çok sevinirim.rapor yüzdeliği %82 .
 
Bakım ücretinin kesilme nedeni tam olarak oğlunuzun "bakıma muhtaç olmadığı" gerekcesimi? Bir başka deyişle kurum bu kişi öz bakım ihtiyaçlarını (tuvalet banyo yeme içme) bir başına yapabilir mi diyor yani?
 
nasıl konu açılacağını bilmediğim için buradan yazıyorum.evde bakım ücreti almaktayken kızımı özel bakım merkezine vermek için 24 şubatta dilekçe verdim bana çocuğunuzun önce kurum tarafından uygun görülen bir devlet kurumunda ön izlemeye alınacağı bildirildi ve bizde bakım ücretinden feragat ederek dilekçe verdik yalnız kızımı 14 nisanda ön izleme için aldılar ve bu süre zarfında çocuğa biz baktığımız için bakım ücretinin devam edeceği bildirilmesine rağmen dilekçeyi verdiğimiz ayın hemen akabinde 1 mart itibarıyla bakım ücreti kesildi gerekli müraacatları yapmama rağmen ödeme yapmadılar bu durumlarda dilekçe tarihimi önemli ön bakıma alınan tarihmi önemli haketmiş olduğum 1.5 aylık bakım ücretini alabilirmiyim.cvp için şimdiden teşekkürler.
 
kesilme nedeni bakıma muhtaç olmaması. oğlum bu durumdaykden nasıl bakıma muhtaç değil bunu göremiyorlar mı bu konuda ne yapmam lazım lütfen yardım edin
 
Çocuk eger tuvalet banyo kişisel temizlik işlerini yapamıyorsa kuruma bakıma muhtaç olduğunu gösteren bir dilekçe yazarak itiraz edin, raporunda da ağır özürlü ibaresi varsa shçek yeniden bir değerlendirme yapabilir.
 
arkadaş zaten dilekçe yazmış ancak dilekçeye cevabı bile 7 ay sonra vermişler dilekçeye olumlu cevap gelse bile 7 ayda gerçekten maddi sıkıntıları olan bir aile ne yapar diye düşünmüyorlarmı? acaba
 
zaten tekrardan dilekçe yazdık mayısın 12sinde. raporda da ağır özürlü yazıyor ve geçerliliği de sürekli.
 
Açıkcası yapılacak şeyi yapmışsınız. Birde şahsen müracaat ederek kurum müdürüyle görüşüp derdinizi anlatmayı deneyin.
 
bir de halil bey her bir rapor üzerine toplamda 2 defa mı itiraz dilekçesi yazma hakkım var? bu durumda 3. kez itiraz dilekçesi yazmam için yeniden mi bir rapor çıkartacağım
 
halil bey oğlumun şuanki rapor yüzdeliği %82. ben bu rapor üzerine atiraz dilekçesi yazdım reddedildi tekrardan bir itiraz dilekçesi yazdığımda kurum müdürü bu son itiraz dilekçesi dedi en fazla 2 itiraz dilekçesi yazma hakkın var dedi bu doğru mu?
 
Geri
Üst