Bakım ücreti başvurusunu özürlü kişimi yoksa bakıcısımı yapmalı?

şahinsezgin

Üye
Üye
Katılım
Nis 14, 2011
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Evde bakım maaşına başvuru yapmak istiyorum ancak hangi evraklar hazırlamak gerekiyor ayrıca bu başvuruda süreç nedir başvuruda istenilen evrak ve başvuru için gerekli belegeleri nasıl ögrenmemiz gerekiyor birde bakıcımı başvuru yapacak engellimi başvuru yapacak bu konuda her ikisidemi gidecek başvuruya nedir durum?
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Evde bakım maaşına başvuru yapmak için önce şartlarınızı kontrol etmenizi öneririm maaşı almak şartları şu şekilde;

Hastaneden alınacak raporda ağır özürlü ibaresiyle birlikte bazı kişisel temizliklerin (tuvalet banyo..vs) yapılmasında bir başkasından yardım alıyor olmak gerekiyor, bunların mevcut olması halinde evde bütün gelirlerin kişi sayısına bölünmesi halinde 380 liralık sınırın aşılmaması gerekmektedir.

Bu şartların uygun olması halinde engelliye/hastaya bakıcılık yapacak kişi sosyal hizmetler çocuk esirgeme kuruma müracat edecek, sosyal hizmetler sizi bir kaç banka ve tapu gibi gelirinizi gösterecek yerlere yönlendirecekler, buralardan tamamlanan evraklar kuruma teslim edilip kurumun eve gelmesini beklemek olacak.
Peki gelen kurum ve heyet nedir, eve geldiklerinde hastanın evine yaşadığı yere ve burdaki yaşam koşullarına bakmak suretiyle bakıma muhtaçtır kararı verilecek, ancak bu karar kimi zaman evde açıklanırken kimi zaman açıklanmayıp size daha sonra kararı göndeririz denilmektedir.
Bu heyetin eve gelme süresi il il degişik sürelerde olmaktadır, illerde oluşan yogunluk ve sıraya göre değişmekte olup bu süre net olarak bilinmemektedir.
Heyetin kararı olumlu vermesi halinde sizden bir hesap açıp teslim etmenizi isterler, ve takip eden aydan itibaren maaşlarınızı vermiş olduğunuz hesaptan takip ederek almaya başlayacaksınız.
Kurumun olumsuz yanıt verme halinde size yazılı olarak sebebi belirtilmek suretiyle red kararı gönderilecektir. Bu durumda olan arkadaşlarımızın bize ulaşmalarında red kararının doğrulugunu değerlendirip gerekli bilgi yardımında bulunmamız mümkündür. Son olarak evde bakım maaşında bir birikme olmamaktadır.

Ayrıca başvuruda gerekli evrak ve dilekçeler şunlar;

1- Müracaatçının dilekçesi;

2- T.C. Kimlik Numarası beyanı (Özürlü ve bakıcının kimlik fotokopisi)

3- Özürlünün Sağlık Kurulu Raporu,

4- Talep Formu,

5- Hane halkı kimlik bildirim formu (Muhtarlıktan, Form 5)

6- Özürlünün 2 adet vesikalık fotoğrafı,

7- Gelir Durumuna ilişkin beyan belgesi,

8- Özürlünün varsa öğrenim durumunu gösterir belge,

9- Anne-babasının boşanma durumunda varsa boşanma kararı,

10- Özürlünün vasisi varsa, vasilik atanmasına ilişkin mahkeme kararı,

11- Yatılı ve sürekli bakımı için resmi veya özel bakım merkezine yerleştirilecek olan;

18 yaşını tamamlamamış bakıma muhtaç özürlü için ilgili mahkemelerden alınacak, koruma altına alınması ve bir bakım merkezine yerleştirilmesi kararı ile velayet altında değil ise vesayet altına alınması ve vasi atanması kararı;

18 yaşını tamamlamış olup akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini görememesi veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gerekmesi ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokması nedenleriyle kısıtlanması gerekli bakıma muhtaç özürlü için ilgili mahkemelerden alınacak, kısıtlanması ve bir bakım merkezine yerleştirilmesi kararı ile velayet altında değil ise vesayet altına alınması ve vasi atanması kararı..


Detaylı bilgi için aşagıdaki adresten yardım alabilirsiniz ayrıca gerekli dilekçe ve başvuru talep formlarını aşagıdan indirebileceksiniz.

http://engelliler.gen.tr/f8/ozurlu-...acaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec-4648/
 
Tekerlekli Sandalye
Üst