- Katılım
- Kas 9, 2010
- Mesajlar
- 16,299
- Tepkime Puanı
- 15
- Puanları
- 0
- Yaş
- 49
Uzmanlar "Omega3" içerdiği için balık tüketimini tavsiye ediyorlar.
Balık kötü kolesterolü düşürüyor, iyi kolesterolü yükseltiyor. Bu da kalp hastalıkları riskini azaltıyor.
Uzmanlar, sağlık için herkese haftada en az üç kez bol yağlı balık tüketmesini öneriyor.
Hamsi, levrek, çipura, istavrit, lüfer ya da sazan.
Tatlı veya tuzlu su balığı olması çok önemli değil. Balıkların hepsi protein kaynağı. Üstelik kalbin de bir numaralı dostu olduğu biliniyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Dayimi Kaya, "Bilindiği gibi kalp sağlığında yağı oldukça azaltarak tüketmeyi öneriyoruz. Ama bunun tek istinası balık. Balığın içindeki yağlar ’Omega3’ dediğimiz kolesterolü düşüren yararlı yağlar. O açıdan kalp sağlığını destekleyen yağlar içerdiği için balık tüketimini öneriyoruz" dedi.
Peki Nasıl Pişirmeli?
Balığın pişirilme şekli oldukça önemli.
Prof. Dr. Kaya, özellikle yağlı vücutları olan balıkların kızartılmadan, ızgara veya fırınlanma şeklinde pişirilerek tüketilmesini önerdiklerini belirtiyor.
Ayrıca uzmanlar, sağlık için haftada en az üç kez balık tüketilmesini tavsiye ediyor.
haberoku