bildiklerimi söyleyeyim: Eve hacize gelirler, maaşa da; bunlar gerçek...
ama geçinebilecek maaş tek ise haciz gelmez. Dolayısıyla bakım maaşı yada engelli maaşına gelmez. Diğer türlü ses etmiyorum. Buraya bakıp da maaşa haciz gelmedi diyen normal maaş alan engelliler de var onlarda bilgilensin amaçlı, engelli olup da maaşına haciz konan arkadaşlarım var. Bildiğin maaşlı çalışan ve düzenli aylık maaşı alan.
Evde eşyalarına gelince timsah kardeşimizin belirttiği gibi olur.
Engelli maaşı - bakım maaşı alıp evde kalanların evleri kendilerinde olsa bile haciz gelmeyebilir. Ev değerli ise mutlaka gelirler, haciz edilir. Durum değerlendirmesi yapabilen memurların insiyatifinde kalmış.. Ama çoğunluk el konulur...
Ev eşyalarına gelince 1 tv 1 buzdolabi vesaire varsa el konmaz. 2 tv varsa değerliyse biri alınır yada ikisi alınır.. buzdolabına sanmıyorum alacaklarını, koltuk vs değer bakımından iyi değilse almazlar; Yatak vs almazlar; öyle böyle almazlar. kısacası ihtiyaç doğrultusunda eşyalar kullanılacaksa; tencere tabak vs el konulmaz. Araç ihtiyaç olsa bile kolay satılabilen kolay elde edilebilen bir eşya ise elbette el koyarlar, ileride borç bitince yeniden alırsın...
Timsah kardeşimizin dediği gibi etrafı kolaçan ederler. Değer edebilecek birşey varsa el koyar. Misal, İphone 14 varsa el koyar.(zaten öyle birşey olmaz ama vardır belki bilemezsin o amaçla bakarlar).
Tedbiri kafana göre al, ona göre hazırlan. Kolay gelsin kardeş.
uzun uzun yazdım, bilgilen ve için rahatlasın diye...