Başkent üniversitesinde sempozyum (biyonik kulak nedir?)

  • Konuyu başlatan Fırtına
  • Başlangıç tarihi
F

Fırtına

Guest
Geçtiğimiz aylarda biyonik kulak ameliyatlarının Alanya'da yapılması için çalışmalarını tamamlayan Başkent Üniversitesi Alanya Hastanesi işitme engelli çocukların ailelerinin katılımıyla bir sempozyum gerçekleştirdi.

Alanya'da çocuk bay-pas ameliyatlarını gerçekleştiren, uyku hastalıklarının tedavisi için laboratuvar kuran ve Alanya'da daha bir çok ilke imza atan Başkent Üniversitesi Hastanesi Biyonik Kulak tedavisine de başladı. İşitme engelliler için dünyada bir devrim olarak görülen ve Türkiye'de çok az merkezde yapılabilen biyonik kulak ameliyatlarının Alanya'da yapılabilmesi için geçtiğimiz yıl çalışmalara başlayan hastane Ekim 2010'da bu faaliyetlerini tamamlamıştı. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doçent Doktor M. Cem ÖZBEK'in hasta kabulüne başlamasının ardından biyonik kulak ameliyatlarını Alanya'da gerçekleştirmeye başlayan Başkent Üniversitesi Hastanesi katılımın yüksek olduğu sempozyumda işitme engelli yakınlarına biyonik kulağı anlattı. Katılımın oldukça yüksek olduğu sempozyumun büyük bir kısmı soru-cevap şeklinde geçti.

EN ÇOK MERAK EDİLEN KONU;

BİYONİK KULAK NEDİR?

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Doçent Doktor M. Cem Özbek'ten en çok bilgi istenen konu biyonik kulak ile işitme cihazının arasındaki farkların ne olduğu yönündeydi... Dr M. Cem Özbek, Biyonik Kulağın klasik işitme cihazları gibi sadece gelen sesin volümünü artırarak işitmeye yardımcı olmaktan öte daha farklı bir teknoloji ile çalıştığını, kulaktaki hasarlı bölgeyi atlayarak ve işitme sinirini direkt uyardığını görsel araçlar kullanarak katılımcılara aktardı ve Bu implantlar işitme siniri tarafından beyne gönderilen sinyalleri genişletirler ve beyin de sinyalleri ses olarak algılar. Bu küçük elektronik aletlerin kulak arkasına yerleştirilen dış ve cerrahi olarak yerleştirilen cilt altı parçaları mevcuttur. şeklinde konuştu.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst