Belediye Sık Sık Ücretlere Zam Yapmak Yerine Engellileri Dikkate Almalıdır.!

F

Fırtına

Guest
631761_detay.jpg



Görme engelli bir grup, ulaşımda yaşadıkları sorunlar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesini protesto etti.

Şişli Osmanbey Metro İstasyonu girişinde toplanan grup adına bir açıklama yapan görme engelli Fatih Mehmet Moral, Mahmut Keçeci adlı görme engelli vatandaşın metroda herhangi bir tedbir olmamasından dolayı raylara düştüğünü, şans eseri raylardaki yüksek gerilim hattına dokunmayarak hayatta kaldığını ve ayağının 2 yerden kırıldığını öne sürdü.

Belediyenin engelliler konusunda gerekli önlemleri almadığını ve yapılan düzenlemelerin yetersiz olduğunu savunan Moral, engelliler konusunda gerekli yasal düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen uygulamada bunun böyle olmadığını söyledi.

Moral, ''Yapılan düzenlemeler çok yetersizdir. Ulaşımda 2012 yılında tamamlanması gereken sesli uyarı, rampa ve kabartma sistemleri birçok yerde yok. Birileri bizim haklı taleplerimizi dikkate almalıdır. İhmaller neticesinde bir arkadaşımız yaralanmıştır. Belediye sık sık ücretlere zam yapmak yerine engellileri dikkate almalıdır'' dedi.

Altınokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Murat Demirok da metro istasyonlarında bulunan ''Sarı çizgiyi geçmeyiniz'' yazısını görme engellilerin görmediğini belirterek, engellilerin çok az bir kısmının sokağa çıktığını ve geri kalanın sokağa çıkmaktan korkarak evlerine hapsolduğunu öne sürdü.
 
F

Fırtına

Guest
Sarı çizgi ne işe yarar ki.?!

6554.jpg



Görme engelli Mahmut Keçeci'nin geçtiğimiz hafta metroda raylara düşerek yaralanmasının ardından, engelliler ayağa kalktı.

Toplu ulaşım araçlarının engellilere uygun olmadığını savunan Sakatlar Erişim Platformu üyeleri, dün Keçeci'nin 13 Ağustos'ta düşüp ayağını kırdığı Şişli Osmanbey metro istasyonu önünde toplandı. "Engelsiz ve güvenli ulaşım istiyoruz" pankartı taşıyan engelliler, "Güvenli ulaşım istiyoruz" ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Mehmet Fatih Moray, "Engelliler için güvenli ulaşım lütuf değil, haktır. Belediye kâr odaklı değil, insan odaklı hizmet üretmelidir" diye konuştu. Ardından metro durağına inen protestocular, bastonlarıyla uyarı amaçlı çizilen sarı çizgilere vurarak, engelliler tarafından fark edilemediğine dikkat çektiler.
 
F

Fırtına

Guest
Engelliler'den İBB hakkında suç duyurusu.!

6590.jpg



Engelli Mahmut Keçeci'nin İstanbul metrosunda kaza geçirmesiyle ilgili olarak engelli örgütleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ulaşım A.Ş. yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkevleri Engelli Hakları Atölyesi’nde mücadele eden görme engelli Mahmut Keçeci'nin, 13 Temmuz akşamüstü Osmanbey metro istasyonunda herhangi bir uyarı olmamasından dolayı raylara düşüp ayağının kırılması basın açıklaması ile olayın geçtiği yerde protesto edilmişti.

Engelliler, Cuma günü ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ulaşım A.Ş. yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan Adliyesi önünde Fatih Mehmet Moray tarafından okunan basın açıklamasında belediyenin "İnsan taşıyoruz" sloganının ve "Herkes İçin Erişilebilir İstanbul Koordinasyon Kurulu"nun sadece lafta kaldığı belirtildi.

Moray kamu hizmeti olan ulaşımı kar edilen bir alan olarak gören belediyenin engellilerin sorunlarına duyarsız kaldığını, Keçeci’nin zorlu geçecek tedavi sürecinin engelliler için acil önlemler alınması gerektiğini bir kez daha ortaya çıkardığını vurguladı.

Moray, Mahmut Keçeci'nin 42 gün iş görmez raporu aldığını söyledi.

Engelliler, engelsiz ulaşımın lütuf değil hak olduğunu söylüyor ve engelsiz ulaşım için gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını istiyor.

Basın açıklamasının ardından eylem sona ererken Halkevleri Hukuk Dairesi’nden avukatlar Belediye ve Ulaşım AŞ yetkileri hakkında görevi ihmal ve yaralama nedeniyle suç duyurusunda bulundu.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst