Bu durum iş kazası sayılır mı?

BarışSançaklı

Üye
Üye
Katılım
Kas 20, 2010
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
abim özel güvenlik görevlisi telekom un deposunda nöbet tutarken kaza geçirdi kaza şu şekilde olmuş nobet tuttuğu depoda işe yaramayan tahta vs varmış abimin şefide bunları boş zamanında doğrar kendine yakacak edersin demiş. işte ogünde nöbeti bitince bir arkadaşında ağaç kesme hızarı almış ağaçları doğramaya başlamış nasıl etmişse hızar sağ el bileğini komple kesmiş. şu an eli bilekten yok. hastaneye götürdük ama d.r sinirler tahrip olmuş dikemeyiz dedi. abim bir aydır yatıyor. şimdi bu durum iş kazasına girermi?
abimi işten çıkartırlarmmı onuda bilmiyoruz kazadan sonra hiç görüşmedik işten çıkartırlarsa tazminat verirlermi onuda bilmiyorum bu konuda bilgi alaçaktım sizden
 

İskender Durgun

Üye
Üye
Katılım
Eyl 4, 2010
Mesajlar
599
Tepkime Puanı
0
Puanları
16
Yaş
57
Barış Bey,

Olay mesai saati içinde mi oldu? Tam anlayamadım. Cevap verirseniz yardımcı olabilirim. İşten çıkartırlarsa tazminat ödemeleri gerekir.
 

BarışSançaklı

Üye
Üye
Katılım
Kas 20, 2010
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Selamlar ilginiz için çok teşekkür ederim.
Olay şu şekilde olmuş. abim telekomda güvenlik görevlisi bunların şefleri var abimin şefi abime demişki burda depoda işe yaramayan tahtalar var onları çöpe atacağız istersen sen onları doğra evinde yak. abimde tamam demiş. işte o gün abimin mesaisi bitmiş görevini başka bir güvenlik görevlisini teslim etmiş. eve gitmedende biraz tahta doğrayayım demiş. bi hızar almış ve olanlar olmuş.
yani olay mesai saatinde olmadı. işten çıkartırlarmı bilmiyorum daha hiç konuşmadık. bir kere eve geçmiş olsuna geldiler o zamanda yeri değildi işten çıkarılıp çıkarılmayacağını soramadık.
 

İskender Durgun

Üye
Üye
Katılım
Eyl 4, 2010
Mesajlar
599
Tepkime Puanı
0
Puanları
16
Yaş
57
İş kazası;

a) Sigortalının işyerinde bulunduğu sırada,

b) İşveren tarafından yürütülmekte olan iş nedeniyle veya görevi nedeniyle, sigortalı kendi adına ve hesabına bağımsız çalışıyorsa yürütmekte olduğu iş veya çalışma konusu nedeniyle işyeri dışında,

c) Bir işverene bağlı olarak çalışan sigortalının, görevli olarak işyeri dışında başka bir yere gönderilmesi nedeniyle asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda,

d) Emziren kadın sigortalının, çocuğuna süt vermek için ayrılan zamanlarda,

e) Sigortalıların, işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere gidiş gelişi sırasında,

meydana gelen ve sigortalıyı hemen veya sonradan bedenen ya da ruhen özüre uğratan olaydır.

diyor 5510 sayılı kanunda.

Olay iş yerinde olmuş fakat mesai saatlerinin dışında kendi görevi olmayan birşey yaparken olduğu için bence iş müfettişleri buna iş kazası raporu vermez. Ama bu benim düşüncem siz cevabımı tatmin bulmazsanız ; Sosyal Güvenlik Kurumuna iş kazası olduğunu bildirir bir dilekçeyle başvurup iş kazası müfettişinin raporunu beklersiniz.

Gene dediğim gibi işveren abinizi işten çıkartırsa tazminat ödemek zorunda bilgilerinize....
 
Tekerlekli Sandalye
Üst