Cezaevinden yeni çıktım. GSS ve 2022 maaşım?

Yakınlık TürüKendisiTescil KapsamıKapsam DışıYararlandığı TC Kimlik No189..........408GSS KapsamıGSS Kapsam DışıSicil No64..........1897067Provizyon Tarihi29.05.2013Sigortalı TürüDiğerKatılım Payı MuafiyetHayırSorgu Sonucu1116 - GSS Kapsamına dahil olmayan kişi. Tutuklu veya Hükümlü kişiler GSS kapsamı dışındadır. Provizyon verilememiştir.

cezaevinden denetimliden çıktım . buna göre maaşımı çekemiyecekmiyim . yardım ?

yeni çıkn yasada şöyle yazıyor
Kılavuzda dikkat çeken kısımları maddeler halinde şöyle sıralayabiliriz:

Genel Sağlık Sigortası’na göre 60/g kapsamında sigortalı olanlar 2022 aylığından yararlanamayacak. Yani GSS gelir tespiti G1, G2, G3 olanlar 2022 maaşı alamayacak sadece G0 olanlar alabilecek.
Hükümlü ve tutuklular şartları sağlıyorlarsa 2022 Sayılı Kanun aylıklarından faydalanabilecek. şartları derken ?

Ceza infaz kurumları ile tutukevleri bünyesinde hükümlü ve tutuklu olarak bulunulması, aylığa hak kazanılmasında tek başına engel teşkil etmeyip muhtaçlık ölçütü dikkate alınmak suretiyle işlem tesis edilir. muhtaçlık sınırım uygun olursamı vericekler onumu demek istiyor bu yazı ?

Tutuklu veya Hükümlü kişiler GSS kapsamı dışındadır. Diyormuş. Ama 2022 maaşı için bir sorun çıkacağını zannetmiyorum.

benim bildiğim sadece bakım aylığı kesilir. 2022 maaşının kesilmesi yersizdir. aynı zamanda bende cezaevine girmiştim ve bakım aylığım kesildi.

inşallah dediğiniz gibi olur 5 inde neteşir durum ona göre yazarım . cevaplarınız için tşk ederim

Geri