Deri Tümörleri Hakkında Soru ve Cevaplar

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Yazımızda deri tümörleri ile alakalı bir çok sorunun yanıtını bulabilirsiniz. Deri tümörü nedir? Çeşitleri nelerdir? Tedavi ve tanısı nasıl yapılır? Ameliyatı hangi aşamada yapılmalıdır? gibi bir çok sorunun yanıtını bulabileceğiniz bu yaımızı sizlerle paylaşıyoruz.



Deri tümörü.jpg


Deri tümörü nedir?

Deri tümörü kısacası derideki hücrelerin kontrolsüz ve aşırı çoğalarak vücuda zarar vermesi olarak tanımlanır . Verdiği rahatsızlık nedeniyle bir yada birden çok organı etkileyebilen, hastalarda büyük rahatsızlığa neden olan çeşitli nedenler nedeniyle gelişen ,kişiden kişiye farklı bulgu ve belirtiler gösterebilen doktorlar tarafından tedavi edilebilen toplumda sık rastlanılan bir hastalıktır.


Deri tümörü nasıl bir hastalıktır?

Deri tümörü çeşitli nedenlere bağlı gelişen ve genelde tedavi ile tam olarak düzelen ama bazen de nadirde tekrarlayabilen bir hastalıktır. Deri tümörü mutlaka doktorlar tarafından ilaçla tedavi edilmelidir. Yoksa Deri tümörü ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Bu yüzden mutlaka Deri tümörü iyi bir şekilde tedavi edilmelidir.


Deri tümörü çeşitleri nelerdir.

Cilt kanserlerinin bir çok çeşidi vardır bunlar
Aktinik Keratoz
Arsenikli Keratosis
Bazal Hücre Karsinomu
Bowen Hastaligi
Kutanöz Melanom
Dermatofibrosarkoma protuberans
Merkel Hücresi Karsinomu Dermatolojik Bulgular
Metastatik karsinomanın Dermatolojik Bulgular
Sebasöz Karsinomu Dermatolojik Bulgular
Verrüköz Karsinom Dermatolojik Bulgular
Ekrin Karsinomu
Queyrat arasında Eritroplazisi (glans penisin Bowen Hastalığı)
Meme disi Paget Hastaligi
Keratoakantom
Langerhans Hücreli Histiyositoz
Lentigo malign melanoma
Liposarkom
Malign Melanom
Meme Paget Hastalığı
Mikrokistik Adneksiyel Karsinomu
Nevoid Bazal Hücreli Karsinom Sendromu
Premalin fibroepitelyal Tümör (Pinkus Tümör)
Stewart-Treves Sendromu
Bazal Hücre Karsinomu Cerrahi Tedavisi
Ürogenital Skuamöz Hücre Karsinomu



Deri tümörü nedenleri nelerdir?

Deri tümörü sebepleri ve nedenleri arasında bir çok neden sayılabilir. Ailevi, çevresel faktörler, kişinin bünyesinin durumu güneş ısınları, kimyasallar gibi nedenler Deri tümörü için başlıca nedenlerdir. Kişiler bu nedenlerden biri yada bir çoğuna bağlı olarak Deri tümörü olabilirler. Bu nedenlerin veya sebeplerin engellenmesi Deri tümörü gelişimini ve şiddetini otomatikman engeller.





Deri tümörü belirtileri nelerdir?

Deri tümörü bulguları ve belirtileri bebeklerde, çocuklarda ve yetişkin gibi farklı yaş gruplarında farklı olarak ortaya çıkabilir. En sık görülen Deri tümörü belirtileri ve bulguları arasında bir çok neden sayılabilir. Bunlarda en sık görülen belirtiler ciltte renk değişikliği, kabarıklık, kanama vb gibi belirtilerdir. Deri tümörü olan bireylerde bu belirtilerin biri yada bir çoğu bulunabilir. Deri tümörü belirtiler kişiden kişiye göre farklı şiddette ve sıklıkta ortaya çıkabilir. Deri tümörü olanlarda uygun bir tedavi ile bu belirti ve bulgularda belirgin düzelme görülür.





Deri tümörü tanısı nasıl konulur?

Deri tümörü tanısı fizik muayene, laboratuar testleri ve diğer testler ile tanısı tecrübeli doktorlar tarafından rahatlıkla konulur. Deri tümörü tanısı laboratuar testleri ve diğer testler normal olduğunda sadece fizik muayeneye göre bile tanısı konulabilir. Muayene ve biopsi, patoloji gibi tanı yöntemleri Deri tümörü tanısı en sık kullanılan tanı testleridir. Özellikle çocuklarda tüm testlere rağmen Deri tümörü tanısı koymak oldukça zordur.



Deri tümörü tedavisi nasıl olur ? . Deri tümörü tedavisi nedir? . Deri tümörü ne iyi gelir ? Deri tümörü nasıl geçer ?



Ülkemizde ve dünyada kullanılan çeşitli Deri tümörü tedavileri vardır. Hekimden hekime bu tedavi seçenekleri farklılık göstermesine rağmen çoğunlukla hastanın klinik bulguları ve belirtilerinin şiddetine göre verilen tedavilerle yüksek oranda düzelme sağlanır. Kısacası ameliyat, kemoterapi, radyo terapi gibi tedaviler en sık tercih edilen tedavilerdir.

Deri tümörü geç tedavi edilirse Deri tümörü olan kişi hastalık esnasında ciddi sağlık problemleri ile karşılaşabilir. Deri tümörü olan kişi bu hastalığı hafif şekilde ve kısa sürede geçireceği hastalığı çok daha ağır ve uzun süre geçirebilir. Buda hem hayat konforunu bozabilir hem de iş gücü kaybına neden olabilir.

Deri tümörü tedavisi için yasal Uyarı: Unutmayın Deri tümörü tedavisini tıp doktorları vermelidir. Tıp doktoru olmayan kişiler eczacılar veya diğer sağlık personeli gibi kişilerin ilaçla hastaları tedavi etmeye kalkışması hastalarda öldürücü sonuçlara neden olabilir. Yarım doktor öldürür. Aynı şekilde bir hasta Deri tümörü tedavisi için başka bir hastanın ilaçlarını kullanmamalıdır. Bu şekilde ölen bir çok hasta vardır. Bu yüzden tıp doktoru değilseniz Deri tümörü tedavisi için kendi kendinizi adını dozunu yan etkilerini kullanım sürelerini bilmediğiniz ilaçlarla tedavi etmeye kalkışmayın. Zaten Deri tümörü için tıbbi terimleri doğru şekilde anlamanız imkansızdır.

Eğer tıp doktoru iseniz detaylı Deri tümörü tedavisi için aşağıdaki YRD.DOÇ.DR. İLYAS YOLBAŞ web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Eğer doktor değilseniz lütfen bu web sitesini ziyaret etmeyiniz.



Deri tümörü Ameliyatı ne zaman yapılır ?

Deri tümörü tedavisinde Deri tümörü ameliyatları kullanılan tedavilerden biridir. Genelde ilaç tedavisinin ve diğer tedavilerin yeterice fayda vermediği durumlarda Deri tümörü ameliyatı yapılır. Deri tümörü ameliyatı yapılacaksa tecrübeli hekimler tarafından yapılmalıdır.. çünkü Deri tümörü ameliyatlarında gerek hekime bağlı olarak gerekse hekimden bağımsız olsun çeşitli komplikasyonlar görülebilir. Eğer hekiminiz Deri tümörü ameliyat tavsiye ediyorsa mutlaka o branşın uzmanı başka hekimlere danıştıktan sonra Deri tümörü ameliyatı olunması daha uygundur.


DİĞER MERAK EDİLEN SORULAR

Deri tümörü kimlerde sık görülür?


Genelde Deri tümörü çocuk ve yetişkinlerde çeşitli durumlara bağlı olarak sık görülür. Tabi ki kendine çok iyi bakan iyi beslenen şahıslarda da Deri tümörü görülebilir. Ama Deri tümörü kendine iyi bakan, iyi beslenen kişilerde sağlıklı bireylerde daha az oranda görülür.



Çocuklarda ve bebeklerde Deri tümörü görülür mü ?

Deri tümörü bebeklerde ve çocuklarda da yetişkinlerde olduğu gibi görülebilir. Deri tümörü tanı tedavisi belirtileri yine yetişkinlere benzerlik gösterdiği gibi bazen çok farklılıkta gösterebilir.. Sadece Deri tümörü tanı ve tedavisinde kullanılan ilaçlar, dozlar ve testler değişiklik gösterebilir. Deri tümörü çocuklardaki tanısında çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı tarafından konmalıdır.

Deri tümörü nasıl oluşur ?

Cilltki hücrelerin kontrolsuz ve aşırı çoğalması sonucu Deri tümörü oluşur. Deri tümörü bazen çok ağır seyredebileceği gibi bazen de çok hafif seyredebilir. Bu durum kişinin bünyesine göre değişebilir. Genelde sağlıklı bir bünyeye sahip kişilerde Deri tümörü hafif seyrederken bünyesi zayıf olan kişilerde daha ağır seyreder.



Deri tümörü için korunma yolları?

Deri tümörü gelişimini engellemek için çocuk yetişkinler iyi ve dengeli beslenmelidirler, çevre temizliğine ve bireysel temizliklerine azami dikkat etmeliler, aşırı güneşten, sigara alkol ve dumanlı ortamlardan uzak durmalılar, gereğinde sağlıkları için aralıklı olarak doktor kontrolüne gitmelidirler. Eğer ailede Deri tümörü benzer şikayetlere sık rastlanılıyorsa doktor kontrolünün önemi Deri tümörü için bir kat daha artmaktadır.





Deri tümörü ilaçları

Kemoterapik gibi ilaçlar Deri tümörü tedavisinde kullanılan bazı ilaçlardır. Tabi ki bunun dışında da Deri tümörü tedavisinde doktorlarca kullanılabilecek bir çok alternatif ilaç vardır. Hastalar bu ilaçları kullanarak Deri tümörü şikayetlerinde kurtulabilirler.



Deri tümörü tedavisinde ilaçsız öneriler nelerdir ?

Deri tümörü tedavisi için temel tedavi ilaç tedavisi ve cerrahi olmakla birlikte hastalar kendi kişisel temizliklerine daha çok dikkat etmeliler, çevresel kirliliklerden uzak durarak, ayrıca iyi beslenerek Deri tümörü iyileşme süreçlerini hızlandırabilirler.

Deri tümörü ilaçsız doğal tedavisi?

Deri tümörü ilaç tedavisi ile daha hızlı ve etkili şekilde düzelir. hastalar daha erken normal hayatlarına dönebilirler. Deri tümörü için İlaçsız tedavi etkisiz kalabilir ve hasta için ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Bu nedenle Deri tümörü için temel tedavinin ilaç tedavisi olduğu unutulmamalı ama diğer önerilerle Deri tümörü için iyileşme süreci hızlandırılabilir.


Gebelikte Deri tümörü

Deri tümörü normal dönemde görüldüğü gibi gebelik döneminde de görülür. Tüm özellikleri Deri tümörü olan normal yetişkinlere benzerdir. Önemli olan Deri tümörü tedavisinde bebeğe zarar vermeyecek anne sütünü bozmayacak ilaçları tercih etmektir bunun dışındaki özellikler değişmez.



Deri tümörü bulaşıcı mıdır. Deri tümörü nasıl bulaşır ?

Hayır Deri tümörü..... bulaşıcı bir hastalık değildir, nefesle , dokunmakla, öpmekle, aynı eşyaları kullanmakla, aynı kaptan yemek yemekle, aynı ortamda bulunmakla ve bunun gibi nedenlerle bulaşmaz.



Bitkisel Deri tümörü tedavisi nedir ?

Daha öncede belirttiğimiz gibi Deri tümörü için temel tedavi doktorunuzun vereceği ilaçlar oluşturur. Hiç bir tedavi doktorunuzun verdiği Deri tümörü tedavisinin yerini tutamaz ve tedaviyi terk etmeye mazeret olamaz. Diğer alternatif bitkisel, diğer tedavileri (Ayurveda , Akupunktur , Geleneksel Anadolu Halk Hekimliği , Herbalism , Hipertermi , Siddha , Unani , Bitkisel tıp , Geleneksel Moğol Tıbbı , Çigong, Tui Na, Yoga , Ortomoleküler tıp, Oksijen terapisi , Ozon terapisi , Detoksifikasyon terapisi , Aromaterapi , Şelasyon terapisi , Homeopati , Kiropraktik , Osteopati , Diyet takviyesi , Elektromanyetik alanlar , Masaj , Reiki , Terapötik Dokunuş , Johrei , Manyetik Terapi , Ses Enerjisi Terapisi , Işık Terapisi , Aleksandr Tekniği , Refleksoloji , Feldenkrais Metodu , Craniosakral Terapi , Rolfing , Nöral Terapi , Hipnoz .. ) dünyada gelişmiş ülkelerde dahi özellikle bitkisel tedavi bazen Deri tümörü tedavisi için kullanılmaktadır. Ama bu tedavilerin bazıları Deri tümörü için sadece destek amacıyla bu işin ehli gerçekten eğitimini almış profesyonel kişilerce yapılmaktadır. Maalesef ülkemizde Deri tümörü için bu tür tedavileri verecek düzeyde eğitime ve olanaklara sahip kişiler çok çok azdır. Özellikle sürekli olarak televizyon programlarında reklam veren ve her şeyi bitki taş vb gibi şeylerle iyileştireceğini söyleyen doktor, profesör gibi sıfatlar kullanan genellikle gümüş yüzük takan ve insanların dini duygularını da sömüren kişilerden uzak durulmalıdır. aksi takdirde Deri tümörü hastaları tedavi olayım derken çok ciddi zehirlenmelere maruz kalabilirler. 2 tutam şu ottan 2 tutam bu ottan karışımlarla hastalar düzelseydi zaten tıp diye bir şey olmazdı. Tıp doktorları da Deri tümörü için alternatif tedavilere karşı değiller sadece profesyonel olmayan kişilerce ve doğru şekilde suiistimal amacıyla kullanılmasından yakınmaktadırlar.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst