diyabetik periferik nöropatik ağrı

gunay1979

Üye
Üye
Katılım
May 1, 2013
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
selam diyabetik preferik nöropati teşhisi kondu bana cuma günü emg ve mr cektirecem bu hastalıkla ilgili bilginiz varmı ve ben diyabet ve hiper tansiyon hastasıyım igne batmaları yüzünden calışamıyorum zaten calışmakta imkansız ben bu hastalıla ilgili özür raporu alabilirmiyim veya calışamaz raporu alabilirmiyim?
 

gunay1979

Üye
Üye
Katılım
May 1, 2013
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
merhaba

peki calışamaz raporu alabilirmiyim veya özürlü raporu
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Periferik Nöropati nedenleri

A. Kazanılmış nöropatiler:

1. Diyabetik nöropati: Diyabet, nöropatinin en sık rastlanan nedeni olup diyabetik hastaların yaklaşık % 10'unda belirtiler verir. Olguların çoğunda duyusal sorunlar baskın olup el ve ayaklarda duyu kaybı vardır. Genellikle ayak parmaklarında uyuşukluk ile başlayıp ayaklara doğru yükselir. Özellikle ayaklarda yanma şeklinde ağrı belirgindir. Ancak bazı diyabetiklerde mononörit veya mononöritis multipleks gelişir ki bu durumda bir veya daha fazla sinirde güçsüzlük, ya da bacaklarda güçsüzlüğe yol açan lumbosakral pleksopati veya amyotropi söz konusudur. Otonomik belirtilere de (ishal, kabızlık, duruşa bağlı hipotansiyon, mesanede tonus kaybı, iktidarsızlık, kalp atım hızında değişme) sık rastlanır Açlık kan şekeriyle saptanamayan diyabeti olanlarda kronik aksonal nöropati gelişebilmektedir.

Diyabetik lumbosakral radikülopleksus nöropatisi nin ise iki şekli vardır; ağır olgularda vaskülit, hafif olgularda demiyelinizasyon daha önemlidir. Bu durumun görülme sıklığı, yaş ilerledikçe ve diyabetin süresi uzadıkça artmaktadır ve bağışıklık sistemi ile ilgili olduğundan immün globulinler, kortikosteroidler ve kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (siklofosfamid) tedavide yararlı olmaktadır.

Diyabetik hastalarda Carpal Tunnel sendromu ve diğer sıkışma nöropatilerine de sık rastlanır.

gunay 1979,

Rahatsızlığınız adına ancak bu kadar bilgiye sahibim. Bu konuda en doğru yanıtı özürlü raporu vermekle yükümlü devlet hastanelerinden alabilirsiniz. Heyete girersiniz ve rahatsızlığınızı en ince ayrıntısına kadar dile getirirseniz, yapılacak muayenede sizden istenen tetkikler sonucunda en doğru kararı doktorlar verecektir. Özürlü raporu aldığınızda çalışabilir yada çalışamaz ibaresi de bulunacaktır özellikle çalışamayacak durumda olduğunuzu yada en azından öyle hissettiğinizi dile getirmekten çekinmemenizi tavsiye edebilirim.

Sağlıcakla kalın,
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Sakatlık oranı cetvelinde şu oranların verileceği söyleniyor.

Nörojenik kaynaklı ağrılar ( Nöropatik ağrılarıda içerir)..

1-Günlük aktiviteyi kısmen etkileyen ağrı:% 5
2-Günlük aktiviteyi orta derecede etkileyenağrı:% 10
3-Günlük aktiviteyi önemli oranda etkileyen ağrı:% 15

Not: Primer baş ağrıları; nevraljiler; santral veya periferik kaynaklı nöropatik ağrılar (ağrının kronik olması ve tedavi altında iken değerlendirilmesi gereklidir)

Diabet
A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamışTip II Diabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyonyapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Tansiyon % 10
 
Tekerlekli Sandalye
Üst