Düşler Akademisi Avrupa'nın En İyileri Arasında..

  • Konuyu başlatan Fırtına
  • Başlangıç tarihi
F

Fırtına

Guest
19883.jpg



Türkiye Vodafone Vakfı"nın desteği, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), Devlet Planlama Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile hayata geçirilen Düşler Akademisi, Avrupa"nın en prestijli sosyal sorumluluk platformlarından biri olan “This is European Social Innovation”a Türkiye"den katılan ilk ve tek sosyal sorumluluk projesi olma başarısına erişti.

23 ülkeden 150 projenin başvurduğu, “This is European Social Innovation” platformuna katılmaya hak kazanan 10 proje arasına giren Düşler Akademisi Türkiye"de engellilere yönelik yaptığı çalışmalar ile ne kadar etkili bir proje olduğunu, birçok uluslararası projeyi geride bırakarak kazandığı başarı ile bir kez daha göstermiş oldu.

Türkiye Vodafone Vakfı"nın desteği, AYDER, Devlet Planlama Teşkilatı ve UNDP işbirliği ile hayata geçirilen ve engellilere yeni yaşam alanları yaratan Düşler Akademisi başarılarını perçinliyor. Engelli ve sosyal dezavantajlı insanlarımızın toplumsal hayata katılımını sağlayan Düşler Akademisi 23 ülkeden 100"den fazla projenin başvurduğu, “This is European Social Innovation- a call for inspiring stories” platformuna katılmaya hak kazanan 10 proje arasına girme başarısı gösterdi. Euclid Network, Social Innovation Exchanges, Young Foundation ve Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen platforma Türkiye"den katılan ilk ve tek sosyal sorumluluk projesi olma özelliği taşıyan Düşler Akademisi 2008 yılından bu yana sosyal girişimciliği destekleyen en önemli projeler arasında yer alıyor. Kültür ve sanat faaliyetleri ile dezavantajlı gençlerin sosyal hayata katılımını destekleyen Düşler Akademisi aynı zamanda Türkiye"de toplumda yeni bir sosyal sorumluluk anlayışı yarattığı için de “This is European Social Innovation”da yer almaya hak kazandı.

“This is European Social Innovation”da seçilen projelerin tümü Avrupa"nın karşılaştığı konularda yer alan sosyal yönden dezavantajlı grupların hayata katılmasını teşvik edici, istihdam ve gelişim olanakları sağlayan bir sosyal kalkınma modeli olma özelliği taşıyor. Toplum ile yeni ve etkin bir bağ yaratma konusundaki etkileri de masaya yatırılan projelerin, alanında ilk kez yapılması göz önünde bulundurularak örnek oluşturması gerekiyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel şöyle konuştu;

“Sosyal girişimcilik Avrupa için bile çok yeni bir kavram. Bu alanda taşlar yeni yeni yerine oturuyor. This is European Social Innovation platformu Avrupa"daki projeleri sosyal girişimcilik alanında dünyanın diğer projeleri ile aynı düzeyde tanıtılmasını sağlayan bir ağ kuruyor. Çok büyük bir önem verdiğimiz Düşler Akademisi projemiz sanat aracılığı ile engellilerin topluma katılmasını sağlaması, bu anlamda Türkiye"de ilk ve tek proje olması, engelli gençlerimize istihdam yaratması ile Avrupa"daki diğer projelere örnek olmuştur.

Düşler Akademisi Projesi Türkiye Vodafone Vakfı toplumda fark yaratan, sürdürülebilir ve engellileri hayata birebir katan bir sosyal sorumluluk misyonu üstlenmiştir. Klasik sosyal sorumluluk projelerinden farklı olarak Düşler Akademisi ile hem engellileri sanat ile topluma kazandırmayı, hem de onlara istihdam yaratma amacıyla yola çıktık ve aldığımız bu başarı ile hem ülkemize hem de uluslararası platformda örnek bir proje olduğumuzu ispatladık. “

Konuyla ilgili açıklama yapan AYDER Başkanı Ercan Tutal ise şunları söyledi;

“Düşler Akademisi olarak toplumda herkesin hiçbir dışlanmaya ve ayırımcılığa maruz bırakılmadan eşit ve tam fırsatlarla yaşama katılımını savunuyoruz. Ülkemizin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi herkesin kültür, sanat, eğitim üretimine katılımını garanti altına alıyor. Klasik eğitim modellerinin seçkinci tutumları ve mevcut uygulamaların yenilikçi ve alternatif modeller ile dönüştürülmesi Düşler Akademisi"nin sosyal girişimcilik misyonudur.

Avrupa ve dünya vitrininde öncü ve örnek bir model oluşturan Düşler Akademisi, sosyal dışlanmayı kıran ve toplumsal entegrasyonu güçlendiren alternatif bir sanat akademisidir. Avrupa çapında yüzlerce proje arasından seçilmiş olmak çok gurur verici ve bizi daha zorlu görevlerin ve sorumlulukların altına sokuyor. Sanat ve sanatçı engel tanımaz derken aslında sosyal girişimcilerin hiç engel tanımadığını da vurgulamış oluyoruz."

Düşler Akademisi hakkında;

Dezavantajlı gençlerin sosyal hayata katılımını ve meslek edinmelerini desteklemek için Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından ortaklaşa geliştirilen ve Türkiye Vodafone Vakfı"ndan sağlanan proje hibesiyle hayata geçirilen Düşler Akademisi, Yerel yönetimler (Ataşehir, Beşiktaş ve Kadıköy Belediyeleri) tarafından tahsis edilen mekânlarda eğitimlerini gerçekleştirmektedir. Engelli ve sosyal yönden dezavantajlı gençlere konusunda uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verildiği uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi olan Düşler Akademisi, ritim, dans, drama, film, fotoğraf, DJ, enstrüman, resim, tasarım atölyelerinden oluşuyor.



HABERTÜRK
 
F

Fırtına

Guest
Düşler Akademisi Nedir.?

socialbanner.jpg



BM Engellilik Sözleşmesini imzalayan bir Türkiye’nin nüfusun neredeyse % 15 ini kapsayan engelli insanlarımız için acil çözümler üretiyor olması gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın olmaları gerektiği yer ile bulundukları yer arasındaki uçurum çok büyüktür. Uçurumun büyüklüğü giderek sadece engelliler için de...ğil toplumun diğer katmanları için de giderek artmaktadır. Bu büyük uçurumun kapatılması için ciddi ve kalıcı çözümler üretip uygulamak ve en temel anayasal ve insani yaşama haklarını eşit ve özgürce kullanabilmelerinin önünü açmak gerekmektedir.

DÜŞLER AKADEMİSİ bu yaklaşımla üretilmiş bir projedir. Yıllardır Alternative Camp vb projeleriyle 10 binlerce engelli vatandaşımıza engelsiz sosyal yaşam çözümleri ve olanakları sunan AYDER (Alternatif Yaşam Derneği) UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Türkiye Vodafone Vakfı finansal desteği ile 15 Kasım 2008’de hayata geçmiştir.

Düşler Akademisi..... bir sosyal sorumluluk projesidir..

Çağdaş belediyecilik anlayışının temsilcileri Beşiktaş Belediyesi, Ataşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi akademinin stratejik-kurumsal partneri ve uygulama ortaklarıdır.

Düşler Akademisi... ”herkes için sanat” yaklaşımı ile eşit katılım olanakları sunan öncü ve model bir projedir.

Düşler Akademisi , Vokal – Ritim – Dans – Film – Fotoğraf – DJ – Enstrüman – Resim - Tasarım gibi sanat atölyelerinden oluşmaktadır. Kişisel gelişim ve motivasyon gibi farklı atölyelerde dönem dönem kurgulanabilir. Engelli ve sosyal dezavantajlı katılımcıların atölye eğitimlerini takiben branşlarında iş edinmeleri esas alınmıştır. Konularının en iyileri olmak yanı sıra sosyal sorumluluk duyarlılığı yüksek olan atölye eğitmenleri ve kurumsal partnerleri proje hedeflerine ulaşmak, program kalitesi ve sürdürülebilirlik açısından Düşler Akademisi’nin en güçlü temel taşlarıdır.

Düşler Akademisi... dezavantajlı gençler için yepyeni bir kariyer yolculuğudur.

Engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verildiği Düşler Akademisi hayata hazırlayan, eğitim veren kalıcı bir alternatif sanat akademisine dönüşmüştür.

Düşler Akademisi... sanat dünyasının yeni yıldızlarını yetiştirir.

Atölye mekanları tümüyle engelli katılımcıların erişimi gözetilerek seçilmiştir. Beşiktaş belediyesi tarafından projeye tahsis edilen mekanlar engelli dostu mekanlardır. Özellikle Dilek Sabancı Parkı projenin değişik uygulamaları ve konsepti açısından en uygun başlangıç noktasıdır.

Düşler Akademisi.. ”Herkes için evrensel tasarım” döneminin ülkemizdeki ilk bütünlüklü örnek uygulamasıdır.

(Not; kayıtlar internet üzerinden yapılmaktadır..)


Düşler Akademisi
 
F

Fırtına

Guest
Düşlerimize siz de ortak olun.!

DÜŞLERİMİZE SİZ DE ORTAK OLUN, İSTANBULUN YILDIZLARI ÇOCUKLAR İÇİN PARLASIN

"Çocukların geleceği parlasın" sloganıyla düzenlenen "Stars of İstanbul-İstanbul'un Yıldızları" projesi kapsamında, Düşler Akademisi ev sahipliğinde öğrencilerimiz, gönüllülerimiz ve sanatçı dostlarımızla birlikte yıldızları boyayacak.

Stars of İstanbul; UNİCEF Türkiye işbirliğiyle, çocukların geleceği parlasın hareketine dikkat çeken, katılımcıların katkılarıyla sanat ve sanatçıyı halkla bir araya getirerek onların yaratıcılıklarını, yeteneklerini milyonlarla buluşturmak, İstanbulun önemli noktalarını yıldızlarla donatarak ülkemizin zenginliğini ve yaratıcı potansiyelini ortaya çıkartan önemli bir organizasyondur.

Bu özel organizasyon, Türkiye Vodafone Vakfının desteği ve paylaşımıyla 17 Haziranda Ataşehir Düşler Akademisi bahçesinde gerçekleşti. Projeleriyle binlerce engelli gence engelsiz sosyal yaşam çözümleri ve olanakları sunan, Düşler Akademisi fotoğraf ve resim atölyeleri öğrencileri, Stars of İstanbul kapsamında ünlü sanatçılarla bir araya geldiler.

Ünlü resim sanatçısı Sema Bicik, Fotoğraf Tayfasından Bülent Kahraman, UNDP den Hansın Doğan, Gönülçelen dizisinin sevilen oyuncuları Tuba Büyüküstün ve Onur Saylak sosyal sorumluluk projesine destek veren isimler arasındaydı. Sabah saatlerinde bir araya gelen sanatçılar ve öğrenciler dev yıldızlar üzerinde boyama yaptılar. Hem sanatsal yeteneklerini sergileyen hem de sevdikleri oyuncularla tanışma fırsatı yakalayan gençler için unutulmaz bir deneyim oldu. Etkinlik boyunca ünlü yıldızların samimi diyalog ve davranışları öğrencilere mutlu anlar yaşattı.

Stars of İstanbul yıldızları, 1 Eylül 1 Aralık 2011 tarihleri arasında kentin önemli noktaları olan Nişantaşı ve Bağdat Caddesinde sergilenecek. Üç aylık açık hava sergisinin ardından, Aralık 2011 tarihinde yapılacak uluslararası bir müzayede ile satışa sunulacak yıldızlar ile sağlanan gelir UNICEF Türkiye projelerine bağışlanacak.

Düşler Akademisi Hakkında;

Düşler Akademisi, engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerin sosyal hayata katılımını ve meslek edinmelerini desteklemek için Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından ortaklaşa geliştirilen ve Türkiye Vodafone Vakfından sağlanan proje hibesiyle hayata geçirilen bir projedir.

Düşler Akademisi, yerel yönetimler (Ataşehir, Beşiktaş ve Kadıköy Belediyeleri) tarafından tahsis edilen mekânlarda eğitimlerini gerçekleştirmektedir. Engelli ve sosyal yönden dezavantajlı gençlere konusunda uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verildiği uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi olan Düşler Akademisi, ritim, dans, drama, film, fotoğraf, DJ, enstrüman, resim, tasarım atölyelerinden oluşuyor. Proje, 2009 Altın Pusula, 2011 This is Social Innovation ödüllerini almış olup UNDP insani kalkınma raporunda örnek proje olarak yer almıştır.


D
 
Tekerlekli Sandalye
Üst