Ehliyet kısıt kodlarına itiraz ettim fakat işe yaramadı nasıl araç kullanırım.

Merhabalar

Sağ elimde işaret-yüzük ve serçe parmağım doğuştan yok. Baş parmak ve orta parmağım var.
1998 yılında sürücü belgemi aldım H sınıfı Sadece Otomatik vites kullanabilirdi.
2022 yılının sonunda ehliyetimi yenilemek için Bursa ile sağlık müdürlüğünde komisyona girdim.
20.09-35.03-40.11-78

(47.102 bunlara takılmıyorum benim hiç önemi yok) verdiler itiraz ettim. Yalova il sağlıkta Doktor dinledi haklısın dedi tertibatları kaldırdı. Sadece 10.02-78 otomatik vites verdi.

2 rapor farklı olduğu için İstanbul a gittim. Doktor hiç dinlemedi bu sefer rapora
10.04
35.03.
40.11.
78 koydu.

İtiraz hakkım bitti. Kamu denetimi ne şikayet ettim sonuç bekliyorum.

Sorum şu sıfır araç almaya gücüm yok Mevcut otomatik vites aracım var . Ehliyeti yenilesem tertibatları yaptırmazsam ne olur. Yada tertibatları ben kendim yapabilirim çok basit aparatlar zaten yapsam araca taksam ruhsata işletmesem ne olur. (Trafik polis uygulaması için)

Yardımlarınız bekliyorum.

Saygılarımla

Geçmiş olsun...
Sorunuzu cevaplayayım:
Araç ehliyetine uygun olmalı. 2. el veya sıfır fark etmez. Mutlaka tertibat yapılmalı.

Ehliyet yenilemek zorundasın zaman yok. Süre uzatımı verilirse o başka. 1 Ocak sabahı eski ehliyetiniz geçersiz olacak velev ki süre uzatımı verilirse yani 2 sene daha uzatılırsa o başka... Ben olsam Aralık ayına kadar beklerim olmazsa gider yaptırırım aracımı:

Yaptırmak zorundasın, cezası büyük çünkü. zaman yetişmezse ki yaptırabildiğin kadar kısa sürede yaptır. Muameleciler var belli komisyon ile ; projesinden ustasından işi halledebilirler ve TSE uygunluk belgeleri alırlar, ruhsata işletir. 10.04 ve 35.03 özellikle bu; çok çok sıkıntı yatır. Diğer kodlara baktım sorun yok. Topuz olsa eyvallah sıkıntı olmaz. Ama 2 kod için TSE belgesi gerekebilir (bu işin piri veya uzmanı değilim ama bildiklerim bu. Bildiğime emin olduklarım ve size yardımcı olmaya çalıştığım için) isterseniz bir araştırın ustalara ve makine mühendisleri odasına sorun.

Uygulamada yakalandığınızda trafiği tehlikeye soktuğunuz için mahkemeye sevk edilirsiniz. aracınızda bağlanmaz ama tertibatız sayıldığı için yediemin otoparkına çekilir yada normal ehliyetli bir tanıdıklarınız alır götürür. siz ise hem ceza hem mahkeme ile uğraşırsınız.
TSE uygunluk belgesi olmadığı için tertibat da kabul görmeyecektir.

İşlem tamamlanınca MTV muafiyet hakkınız kalıyor geriye...

Geçmiş olsun...
Sorunuzu cevaplayayım:
Araç ehliyetine uygun olmalı. 2. el veya sıfır fark etmez. Mutlaka tertibat yapılmalı.

Ehliyet yenilemek zorundasın zaman yok. Süre uzatımı verilirse o başka. 1 Ocak sabahı eski ehliyetiniz geçersiz olacak velev ki süre uzatımı verilirse yani 2 sene daha uzatılırsa o başka... Ben olsam Aralık ayına kadar beklerim olmazsa gider yaptırırım aracımı:

Yaptırmak zorundasın, cezası büyük çünkü. zaman yetişmezse ki yaptırabildiğin kadar kısa sürede yaptır. Muameleciler var belli komisyon ile ; projesinden ustasından işi halledebilirler ve TSE uygunluk belgeleri alırlar, ruhsata işletir. 10.04 ve 35.03 özellikle bu; çok çok sıkıntı yatır. Diğer kodlara baktım sorun yok. Topuz olsa eyvallah sıkıntı olmaz. Ama 2 kod için TSE belgesi gerekebilir (bu işin piri veya uzmanı değilim ama bildiklerim bu. Bildiğime emin olduklarım ve size yardımcı olmaya çalıştığım için) isterseniz bir araştırın ustalara ve makine mühendisleri odasına sorun.

Uygulamada yakalandığınızda trafiği tehlikeye soktuğunuz için mahkemeye sevk edilirsiniz. aracınızda bağlanmaz ama tertibatız sayıldığı için yediemin otoparkına çekilir yada normal ehliyetli bir tanıdıklarınız alır götürür. siz ise hem ceza hem mahkeme ile uğraşırsınız.
TSE uygunluk belgesi olmadığı için tertibat da kabul görmeyecektir.

İşlem tamamlanınca MTV muafiyet hakkınız kalıyor geriye...
İlginize çok teşekkür ederim.Aracı benden çok eşim ve oğlum kullanıyor.Ruhsata işlenince onlar kullanamıyor diye biliyorum.Ne yapacağımı şaşırdım.Yıllardır araç kullanıyorum manuel viteste bile hiç sıkıntım yok.Hatta 1998 yılında ehliyet alırken manuel vites tofaş şahin ile aldım.Düzen çok bozuk doktorlar kafalarına göre iş yapıyorlar. Hayattan soğuttular. hayırlısı bakalım.

İlginize çok teşekkür ederim.Aracı benden çok eşim ve oğlum kullanıyor.Ruhsata işlenince onlar kullanamıyor diye biliyorum.Ne yapacağımı şaşırdım.Yıllardır araç kullanıyorum manuel viteste bile hiç sıkıntım yok.Hatta 1998 yılında ehliyet alırken manuel vites tofaş şahin ile aldım.Düzen çok bozuk doktorlar kafalarına göre iş yapıyorlar. Hayattan soğuttular. hayırlısı bakalım.
2. yol var.
Ruhsata işlemeden önce muameleci ile görüş. Normal insan kullanmasında sakınca yoktur TSE belgesi alırlarsa -ki bazen sürüse engel durum yoksa veriliyor- inan bana çok güzel olacak...

benim görüşüme göre 10.04 ve 35.03 kodlar normal biri için kullanmaya elverişli. Bunu da Ruhsata işletirseniz. Çok güzel olacak.

Geri