Ekmeğin Zararları!

Sağlık Teknikeri

Üye
Üye
Katılım
Haz 8, 2010
Mesajlar
1,090
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Son yıllarda ekmeğin zararları çokça tartışılmış yapılan araştırmalar, bilimsel veriler ışığında “beyaz ekmek” diye tabir edilen kabuğu alınmış buğdaydan yapılan ekmek yerine tam buğday onundan yapılan ekmeğin tüketilmesi gerektiği kanısına varılmıştır. Halk arasında kepekli ekmek diye adlandırılan ekmeğin sağlık açısından çok daha faydalı olduğu söylenip durmuştur.

1ekmek.jpg

Kepekli ekmeğin tüketilmesi hemen hemen tüm tıp doktorları tarafından ezber edinmişçesine söylendi. Prof.dr. Canan Karatay ise tüm ezberleri bozacak bir açıklama yapıyor.
Karatay yaptığı açıklamayı bilimsel verilere dayandırarak şunları söylüyor.

“Evet ekmek sağlığımız açısından çok faydalı ama o ekmeğin yapılacağı buğday artık kalmadı. Buğdayın atası diye bilinen siyez buğdayının ve diğer buğday türlerinin 14 kromozom dan oluştuğunu oysa şimdiki buğday türlerinin neredeyse tamamının genetiği değiştirilerek kromozom sayısı 40 kusurlere çıkartılmıştır. İster beyaz ekmek, ister siyah ekmek, kepekli kepeksiz türü ne olursa olsun ekmeğin ham maddesi olan buğday genetiği ile oynanmış buğday olduğundan ekmek türlerinin hepsi insan sağlığı açısından zararlıdır.”

Karatay’ın yaptığı bu açıklamayı doğrular nitelikte bir başka açıklamada İbrahim Saraçoğlu’ndan gelmiş. Saraçoğlu bir açıklamasında benim evimde sandığımın bir köşesinde dedemden kalan genetiğiyle oynanmamış buğday var. Gün gelecek insanlık buğdayda oynanan oyunu anlayıp yediğimiz ekmek nedeniyle hastalandığımızı anladığında genetiğiyle oynanmamış bir avuç buğday altından daha kıymetli hale gelecek.

Hem Canan Karatay, hemde Saraçoğlu yaptıkları açıklamalarda hastalıklardaki artışın son yüzyıl içerisinde olduğunu bununda temelinde yatan şeyin genleriyle oynanmış gıdalar olduğunu vurgulamaktadırlar. Asıl buğdayın (organik buğday) 14 kromozomdan oluştuğunu oysa şimdiki ekmekler için kullanılan buğdayların kromozom sayıların 40-45 çıktığını söyleyerek ortaya attıkları tezi bilimsel açıdan da desteklemektedirler.

Peki hiç ekmek yemeyecek miyiz?

Canan Karatay kendisinin hiç ekmek yemediğini söylüyor. Ekmek yemeden yaşanır mı demeyin? Çinliler kahvaltıda bile ekmek tüketmiyor. Hasılı ekmek yemeden de yaşanır.
Canan Karay’ın ekmeğin zararları üzerine yaptığı şu iki açıklamayı da izlemenizi öneririz.



Konuya ilişkin kişisel görüşüm; Canan Karatay'ın söyledikleri tıp dünyasında büyük tepki toplasa da kişisel olarak Canan hocanın söylediklerine özelliklede ekmek konusunda söylediklerine katılıyorum. Ha ben hiç mi ekmek yemiyorum? Ekmek yemediğim zaman doyduğumu hissetmiyorum. Karatay hoca ise ekmeğin bağımlılık yaptığını söylüyor. Kim bilir belkide hepimiz farkına varmadan ekmek bağımlısı olmuşuzdur. Günün birinde sigara, alkol bağımlılığı gibi ekmek bağımlılığı da tedavi edilecek hastalıklar arasına girebilir belki. :)
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
14 Kromozomlu buğdaydan ekmek üretimi yapılıyor.
B.k.z En eski buğdaydan ekmek üretildi - Çevre Haberleri - Radikal
Ama tabi üretimi çok kısıtlı. Ve çiftçi açısından ekilebilir bir buğday türüde değil. Çünkü dekara verimi diğer buğdaylara göre çok düşük. Çiftçinin bunu ekmesi ve üretimin yaygınlaşması için gerçek buğdayın desteklenmesi lazım. Bilenler bilir şuan çiftçi buğdayın kg sini 650 kuruşa satıyor. Komik ama gerçek. 1 kg buğday 1 lira bile değil. 1 litre suyun 1 tl den satıldığı canım memleketimde buğdayın kg si 1 tl nin altına olursa o memleketin çiftçisi asla düşük verimli buğdayı ekmez. Tabi bu işin ekonomik boyutu. Buğday gibi çoğu gıdanın genleriyle oynandı. Yani konuya daha geniş açıdan bakarsak ne elma elma, ne armut eski armut. Herşeyin genleriyle oynandı. İnsanoğlu kendi sonunu hazırlıyor. Köylerde yaşayanlar bilir köy tavuğunu kestiğinizde etinin kıp kıpkırmızı olduğunu görürsünüz. Ama çiftlik tavuklarının etleri beyazdır. Aslında beyaz et sadece balıkta olur. Tavuğun eti beyaz olmaz. Yani demem o ki ekmeğimizden etimize geniyle oynanmayan bir şey kalmadı. Ben tamamen doğal yaşayacağım doğal besleneceğim derseniz bunu gerçekleştirmek neredeyse imkansız. Ya açlıktan öleceksiniz yada bir adaya yerleşip ilk insan gibi yaşayacaksınız.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst