Engel tanımayan fırçalar' buluştu

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Sancaktepe Belediyesi'nin düzenlediği Engel Tanımayan Fırçalar etkinliği kapsamında, 16 farklı ilden gelen engelli ressamlar resim çizdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Samandıra Kültür Merkezi'nde ilk defa düzenlenen etkinlik kapsamında, Türkiye'nin değişik illerinden gelen görme, duyma, zihinsel ve ortopedik engelli ressamlar, 'mutluluğun resmi'ni çizdi.

Başta öğrenciler olmak üzere, halkın yoğun ilgi gösterdiği ifade edilen etkinliğin, engellileri halkla kaynaştırırken engelli ressamların, yaptıkları çalışmalarla ziyaretçilere azim ve gayretle neler yapabileceği konusunda örnek olduğu kaydedildi.

Açıklamada, etkinliğe, dünyaca ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan'ın, kısa sürede çizdiği resmin damgasını vurduğu belirtilerek, 8 yaşındaki ressam Sümeyye'nin ise ayağıyla çizdiği resimlerin göz doldurduğu dile getirildi.

Programın ikinci bölümünde, değişik okullardan gelen öğrencilerin dağıtılan boya ve fırçalarla engelli ressamlarla birlikte çalışma fırsatı bulduğu belirtilen açıklamada, cam adam olarak bilenen 24 yaşındaki engelli ressam Adanalı Zekeriya Ünal'ın ''Engeller, kollarda, ayaklarda değildir. Asıl engel yüreklerdedir'' görüşüne yer verildi.

Açıklamada, etkinliğe Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan, Belediye Başkanı İsmail Erdem, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal, TRT Spor Daire Başkan Yardımcısı Cem Çınar ile Uluslararası Engelli Derneği Başkanı İsmet Türker'in katıldığı kaydedildi.

Samanyolu Haber
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Engel tanımayan fırçalar mutluluğu çizdiler

İstanbul’un yeni ilçelerinden Sancaktepe’de 16 farklı ilden gelen engelli ressamların bir araya gelerek adeta mutluluğun resmini çizerek tüm dünyaya verdikleri mesajla büyük bir organizasyona imza attılar… Sancaktepe Belediyesinin düzenlediği etkinlikte bir çok engelsiz insanın yapamadığını engelli üstadlar birbirinden güzel çalışmalar ile hayallerini resme dönüştürdüler…

020220111029152795536_3.jpg


HEPSİNİN AYRI AYRI HAYAT HİKAYESİ VAR…


Kimi konuşamıyor, kimi duyamıyor, kimi yürüyemiyor yada göremiyor ama her biri ayrı bir yeteneğe sahip. İşte o yetenekli ve özgür yürekler mutluluğu Sancaktepe’de resme dönüştürdü. Sancaktepe Belediyesi “Engel Tanımayan Fırçalar” adı altında bir etkinliği hayata geçirdi. Projede kapsamında yapılan çalışmada; yurdumuzun değişik illerinden gelen, görme, duyma, zihinsel ve ortopedik engellileri bütün engellere rağmen mutluluğun resmini çizdiler.

020220111003030950337_3.jpg


Ülkemizde ilk kez düzenlenen etkinliğe dünyaca ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan‘ın dakikalar içerisinde çizdiği resim damgasını vurdu. Etkinliğe katılan 8 yaşındaki ressam Sümeyye ise ayağıyla çizdiği resimle göz doldurdu. Duyabilirsin.com’un desteklediği ‘Birinci Engel Tanımayan Fırçalar” etkinliği İstanbul’un genç İlçesi Sancaktepe’de büyük ilgi uyandırdı. Başta öğrenciler olmak üzere, halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan etkinlik, engellileri halkla kaynaştırırken, engellilerin yaptıkları çalışmalarda ziyaretçilere azim ve gayretin neler yapabileceği konusunda örnek oldu.



TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ… EŞREF ARMAĞAN BÜYÜLEDİ…


Etkinliğe Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal, TRT Spor Daire Başkan Yardımcısı Cem Çınar, İSÖM Başkanı Aylin Çiftçi, Uluslar arası Engelli Derneği Başkanı İsmet Türker, dünyaca ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan, Türkiye’nin dört bir yanından gelen engelli ressamlar, öğrenciler, vatandaşlar katıldı.


Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, sosyal belediyecilik alanında engelli vatandaşlara gerekli hassasiyeti ve özveriyi göstermeyi amaçladıklarını ve engellilere yönelik alt yapı çalışmaların ağırlık verdiklerini belirtti. Cam adam olarak bilenen 24 yaşındaki engelli ressam Adanalı Zekeriya Ünal, asıl engelin yüreklerde olduğunu söyledi ‘Engeller kollarda ayaklarda değildir’ dedi. Her insanın bir engelinin bulunduğunu belirtti. Engelli haklarını kısa sürede kanunlaşmasını istedi. Dağıtılan boya ve fırçalarla engelli ressamların mutluğuna ortak oldular. Protokol tarafından etkinliğe katılan ressamlar “Engelsiz Fırçalar Belgesi” verilirken engelli ressamlar ise günün anısına protokole plaket sundu.

(Mavi Ajans)
 
Tekerlekli Sandalye
Üst