Engelli çocuğu olan polise şark hizmeti yok

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle, polislere ikinci şark hizmeti çıkmıştı. Ancak, özürlü çocuğu, eşi ve anne-babası bulunan polisler ile ağır hasta yakını olanlar bundan muaf tutulacak. Karar, haziran ayında atanacak 10 bin polisi de kapsıyor.




Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, görevde son imzasını polislerin ikinci kez şark hizmetine yönelik genelgeye attı. Buna göre; özürlü çocuğu ve ağır hasta yakını olan emniyet mensupları şark hizmeti kapsamı dışında tutulacak. Bu karar, haziran ayında ataması yapılacak yaklaşık 10 bin polisi de kapsıyor.

Geçtiğimiz yıl istihbarat, Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Özel Harekât branşlı polislere ikinci şark yolunun açılmasının ardından, genel hizmet alanında görevli memurlara da ikinci kez şark yolu açıldı. Eski İçişleri Bakanı Şahin’in imzasının ardından, daha önce Doğu’da görev yapmış tecrübeli, bölgeyi tanıyan polisler hakkında da atama planlaması yapıldı. Edinilen bilgilere göre, yapılan incelemelerde Türkiye genelinde yaklaşık 9 bin polisin şark görevlerinin sona erdiği belirlendi. Buna karşın Batı’da da yaklaşık 5 bin polisin şark görevine geldiği tespit edildi. Bunun yanı sıra Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan (PMYO) mezun olacak binlerce kişi de haziran ayında teşkilata katılacak. Buradan gelecek binlerce yeni polis adayı uzman memurların arasına dahil edilerek, tecrübe kazanmasının önü açılacak. Bu şekilde, Doğu ve Güneydoğu’da ortaya çıkan tecrübeli personel açığı büyük oranda giderilmiş olacak. Gönüllü olarak bölgeye gitmek isteyenler ise tercih ettikleri illere atanacak.

Ancak Emniyet, mevcut genelge üzerinde değişiklik yaparak personelden talep gelmesi halinde bazı polislerin ikinci bölge hizmetinden muaf tutulması kararını aldı. Öncelikli olarak, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu (TMK) çerçevesinde hayatını kaybeden ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Kurulu’nun kararı doğrultusunda başkasının yardım ve desteğine muhtaç olacak derecede malul olanların eş veya çocuklarının ikinci şark hizmetinden muaf tutulması kararı alındı. Ayrıca vazife malulü idari polislerin de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya gönderilmemesi istendi. Emniyet, bunun yanı sıra özürlü eşi ve çocuğu olan polis memurları için de birtakım düzenlemeler yaptı. Bununla ilgili şu karar alındı: “Eşi ve çocuklarından özür oranı yüzde 50 ve üzeri olanlar için kuruldan ‘günlük yaşam aktivitelerini tek başına sürdüremez’ raporu istenecek. Ancak özür oranı yüzde 80 ve üzeri olanlar için herhangi bir kurul kararına ihtiyaç duyulmayacak.” Bu düzenlemelerin yanı sıra ailesinde özürlü çocuğu ve ağır hasta yakını olanların nüfusu 1 milyon ve üzeri ise kendi memleketlerine tayin edilmelerinin de yolu açılacak. Bu sayının altında kalan yerlerde ikamet eden personel ise memleketine en yakın şehre tayin isteyebilecek.

Karara, asayiş, trafik ve idari görevlerde çalışan polisler ise tepki gösteriyor. İlk şark görevlerini yaptıktan sonra ailelerine yerleşik bir düzen kurduklarını belirten polis memurları, “Bazı arkadaşlarımız bu sürede evini aldı. Kimi ise çocuklarının eğitimine yönelik yatırımlarda bulundu. Bu zaman diliminde Doğu’ya ikinci defa gitmemiz bütün dengemizi bozacaktır.” görüşünü dile getiriyor.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst