engelli emeklilikde süreç

Merhaba arkadaslar
Defterdarligin sevki ile egitim ve arastirma hastanesinden heyete girip %42.4 puan aldim emeklilik icin prim ve sigorta gun sayim tamam.bundan sonraki izleyecegim yol nedir aciklayabilirmisiniz
 
Son çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu sosyal sigorta kurumuna gidip, emeklilik için yazılı olarak başvuracaksınız.
Başvuru için gerekli olan dilekçe dahil tüm evraklar orada hazırdır evrakları doldurarak teslim etmeniz ayrıca resmi onaylı nüfus cüzdanı örneği 2 de resim isteniyor.
İşvereniniz tarafından üç nüsha doldurulacak sigortalı hesap fişi eklenmeli..
Çalıştığınız işyeriyle ikamet ettiğiniz il farklı ise bulunduğunuz ilde en az 10 gün sigortalı görünüp başvuru yapabilirsiniz.
 
Merhaba arkadaslar
Arastirma Hastanesinden %42.4 surekli rapor aldim vergi indirimi belgem onylandi prim gun sayim ve yilim tamam engelli emeklilik icin bundan sonraki surec nedir.sgk tekrar hakem hastanye gonderirmi
 
SGK hakem hastanesine neden yollasın? Prim gün sayınız ve hizmet yılınız dolduysa ki dolmuş. Bir kaç aya emekli olursunuz.
 
Lütfen cvp

SGK hakem hastanesine neden yollasın? Prim gün sayınız ve hizmet yılınız dolduysa ki dolmuş. Bir kaç aya emekli olursunuz.

Merhaba Halil bey uzun olacak ama zaman ayırıp sorularıma cvp verirseniz çok sevinirim.
2005 yılında Devlet Hastanesinden Astım Bronşiale tanısıyla %80 oranında sürekli ibareli rapor almıştım. Vergi indirimi için Defterdarlığa başvurdum Ankara'dan gelen cevapta raporda bulgular vs. kısmı boş bırakılıp doldurulmadığından karar veremeyip hakem hastane olarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine gönderildim. Orada da aynı teşhis yani Astım Bronşiale tanısı kondu fakat oran verilmedi. Bu sebepten vergi indiriminden faydalanamadım. Bende bu sene 08/01/20014 tarihinde yeniden Devlet hastanesine rapor için başvuruda bulundum vede bu sefer yine Astım teşhisi konularak % 40 rapor verildi. Şimdi bu rapor ile tekrar vergi indirimi için başvuruda bulunacağım.
1-) 2005 yılındaki başvurum reddedildiği için bu başvurumda reddedilirmi?
2-) Astım hastalığı geçmeyen kalıcı bir hastalık olduğu için bu raporda sürekli ibareli olur değilmi? ( her sene uğraşmak insana zor gelir)
3-) Astım hastalığı kalıcı bir hastalık olduğundan Maliye bu rahatsızlığa verilen oranı düşürmüyor diyorlar bu doğrumudur? %40 sınırında olduğum için korkum var açıkcası, Sağlık bakanlığının Belge Göster sitesinde Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'de GÖGÜS HASTALIKLARI VE GÖGÜS CERRAHİSİ bölümünde b-orta dereceli etkilenme varsa oran %40 olarak belirtilmiş. Bendeki Akciger Fonksiyon Test Sonucunda doktor orta diye bir ibare yazmış ve %40 vermiş, bu oranı Dahiliye doktoruda özür oranını %40 olarak onaylamış. Bu oranı Ankara değiştirirmi?
4-) Vergi indirimi için başvururken eksik belge var deyip tekrar geri göndermesinler diye raporun ve akciğer fonksiyon test sonuçlarının fotokopilerini NOTER'den onaylatarak Defterdarlığa versem Ankara'da sorun oluşurmu?
 
Noter onayı iyi olur. En önemliside son düzenlemede "vergi indirimi başvurusunda hastanenin verdiği oran geçer lidir" yapılan düzenle. Buna gore verilen oran aynen kabul edilmek zorunda....
 
Geri
Üst