Engelli memurların sınavsız ünvan değişikliği mümkün mü?

Ben lise mezunu olarak Okulda yardımcı hizmetli olarak calismaktayım.%85 raprum var ve Engelli kadirosunda. Size sorum su sekilde olacakti.Anayasanın ''Engellilere pozitif ayrımcılık uygulanır.'' esasına dayanarak engelli memurların ünvan değişikliklerinin sınavsız olarak gerçekleştirilmesi icin basvuru yapabilirmiyim nereye basvurabilirim ve daha detayli bir sekilde nasil ne sekil bir dilekce yazabilirim.Ayrıca Lise mezunu Memur ünvanında olanlarida emsal gösterebilirmiyim. Bu konuda fikirlerinizi bana iletirseniz sevinirim.
 
Bu söylediğiniz durum pozitif ayrımcılıktan ziyade haksız rekabete girer. Böyle bir şeyin olacağını, imkan sağlanacağını hiç zannetmiyorum...
 
HALIL BEY AMA BU YAZIYI SIZ YAZMISINIZ BURDA SON BÖLÜMDEKİ YAZILANLAR SİZCE BENIM İSTEDİGİM SEY İCİN YETERLİ DEGİL Mİ ? Anayasa ve tüm mevzuatta özürlülere yönelik düzenlemeler topluma tam ve eşit katımlı sağlamak ve ayrımcılığı önleyici iyileştirmelere yöneliktir. 1982 Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 10. maddesinde fırsat eşitliğine uygun olarak hareket edilmesi öngörülmüştür. Bu maddeye göre:
“Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.”

Anayasası’nın 10’uncu maddesinin ikinci fıkrasının sonuna 2010 yılında yapılan değişiklikle; “Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.” cümlesi ve aynı maddeye ikinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Çocuklar, yaşlılar ve engelliler gibi özel surette korunması gerekenler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz.”
Bu değişiklikle, özürlü bireylere pozitif ayrımcılık yapılmasının eşitliğe aykırılık oluşturmayacağına ilişkin bir hüküm eklenmiştir.
 
HALILbey o zaman engelliye positif ayrımcılık nedir bunu acıklarmısnız acikladiginiz sekildede kanundaki madde olarak nerde bulabilirim. Çünkü bunu verecegim bir dilekcede kullanacagim icin benim için önemlidir
 
Engellilerin daha kısa sürede emekli edilmesi, engelli bireylerden vergi alınmaması, (otomobil, konut vb gibi) iş yerlerine engelli işci çalıştırma zorunluluğunun getirilmesi "pozitif ayrımcılığa" giren örneklerdir. Bunun dışında biz kalkıpta (atıyorum) üniverite sınavlarında engellilere ek puan verilsin şeklinde bi talepte bulunursak hem doğru olmaz hemde başta söylediğim gibi haksız rekabete girer...
 
arkadaşlar bende meb hizmetli kadrosuna ömss 3. atamada girdim ve keşke seçmeseydim dedim kendime ama artık bir kere seçmiş bulundum memurluğa nasıl geçebilirim yardımcı olurmusunuz lütfen
 
Böyle bir şeyin olmayacağı konusunda Halil abiye katılıyorum. Bulunduğunuz kurumun yönetmeliklerinde belirtilen şartlar çerçevesinde unvan değiştirmeye çalışmanız lazım. Hatta yönetmelikleri araştırma zahmetine girmek istemiyorsanız direkt bağlı olduğunuz bakanlığın personel işleriyle ilgilenen genel müdürlüğünü arayıp kesin cevaplar alabilirsiniz. Tabi ordaki yönetmelikleri açıp okumanız faydalı olacaktır.

Her kurum farklı yönetmelikler ve şartlar koyabiliyor. Bu yüzden en doğrusu bağlı olduğunuz bakanlığın yönetmeliklerine bakmak veya personel işleriyle uğraşan genel müdürlüğü aramak...
 
Geri
Üst