Engelli Rapor Başvurusu hk. Yardım !!!

Sskatip

Üye
Üye
Katılım
Mar 5, 2024
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
3
Puanları
3
Engeli Raporuna başvuracağım. Kamu personeliyim. Hem engelli memur kadrosuna geçmek hemde askerlikten muaf olmak için nasıl bir rapor almam gerekiyor ? Detaylar hakkında yardımcı olur musunuz ?
 

İsen Buga

Üye
Üye
Katılım
May 31, 2010
Mesajlar
3,377
Tepkime Puanı
371
Puanları
83
Tam teşekküllü hastane de HEYET kuruluna gideceksiniz. Onlara durum anlatırsanız engelli yüzde belirtir oran alırsanız işlem yaparlar..
Askerlik için askerlik şubeye gidip sevk almalısınız. Yeni sistem bilmiyorum ama bildiğim şu sevk almalısınız...
Engelli kadrosu için 2008 den önceki girişliler için vergi dairesine rapor sunması gerekiyor. 2008 sonraki girişliler için aynı sistem ama biraz farklı. Netten başvurabilirsiniz, raporu tarayıp yollayabilirsiniz.
 

kilgen

Üye
Üye
Katılım
Mar 11, 2024
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
1
Puanları
1
Ben %45 psikiyatrik duygusal ve %20 şeker rahatsızlığı olan toplamda %56 oranında engelli biriyim. 14 yıl kamuda öğretmen olarak görev yaptım. sigorta başlangıcım 2004 yılı öğretmen olarak 2009 yılında göreve başladım. ve 2023 yılında rahatsızlığımdan dolayı görevden ayrıldım. engelli erken emekli olmak istiyorum. 5005 gün sigortam var. ve 20 yıllık sigortalı görünüyorum e devlette. Emekli olabilir miyim bilgi verirseniz sevinirim.
 

İsen Buga

Üye
Üye
Katılım
May 31, 2010
Mesajlar
3,377
Tepkime Puanı
371
Puanları
83
Ben %45 psikiyatrik duygusal ve %20 şeker rahatsızlığı olan toplamda %56 oranında engelli biriyim. 14 yıl kamuda öğretmen olarak görev yaptım. sigorta başlangıcım 2004 yılı öğretmen olarak 2009 yılında göreve başladım. ve 2023 yılında rahatsızlığımdan dolayı görevden ayrıldım. engelli erken emekli olmak istiyorum. 5005 gün sigortam var. ve 20 yıllık sigortalı görünüyorum e devlette. Emekli olabilir miyim bilgi verirseniz sevinirim.
hayır.
Vergi indirimi almanız şart ve o belge için bir işyerinde çalışıyor olmanız geekiyor.
 

kareondokuz

Üye
Üye
Katılım
Ocak 17, 2024
Mesajlar
8
Tepkime Puanı
4
Puanları
3
Arkadaşlar. İnternette araştırdım fakat yazacaklarım kadar detaylı yazanı görmedim. Umarım burada yazacaklarım sizlerin işine yarar. Umarım site moderatörleri bu yazıyı gerekli yerlere taşır.

İstanbul'da ikamet ediyorum. 20 senedir Ankilozan spondilit, Fmf ve Crohn hastasıyım. Remicade ve kolşisin tedavisi görüyorum. 16 ocak 2024 yılında Seyrantepe Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesine Engelli raporu almak için başvurdum. Mhrs ve 182'den Sağlık Kurulu erişkin kısmından randevu almalısınız. Randevu bulamazsanız talep oluşturun. Oluşturduğunuz talep 20 günlüktür. 20 gün içinde randevu için size mesaj gelmezse, talebin bitmesine 5 gün kala talebi mhrs den yenilemeniz gerekiyor. Bilginiz olsun. Bir arkadaşım talep oluşturdu. 2 ay oldu bana randevu mesajı gelmedi diyor. Mhrs den oluşturduğunuz talep 20 gün geçerli. Talebi yenilemeniz gerekiyor. Bilen birinden yardım alırsınız. En önemli konu da, siz engelli raporu almak için başvuruda bulunmadan önce bir yerde sigortalı görünmeniz. Yani çalışıyor olmanız lazım. Eğer çalışamayacak durumdaysanız, Tanıdığınız eş, dosttan rica edin. Sizi kendi iş yerinde sigortalı göstersin. Giriş yapması yeterli. Prim ödemesine gerek yok. Bence Sağlık Bakanlığının yanlış uygulamalarından biri bu. Tekerlekli sandalyede olan biri nasıl çalışabilir? Sgk lı nasıl görünsün. Saçma bence. Size engelli maaşı bağlanana kadar bir yerde Sgk lı çalışıyor görünmeniz lazım. Çalıştığınız şirket yazı gidecek. Önemli bir konu.

Seyrantepe Hastanesine gittim. Sağlık Kurulunun bulunduğu yeri buldum. Cihazdan Engelli sağlık kurulu sıra numarası aldıktan sonra adım ekranda yazdı.Triyaj odasına girdim. Engelli raporu almak istediğimi söyledim. Bana dilekçe verdi. Doldurdum ve barkod veren görevliye götürdüm. Girişimi yaptı. Hangi bölümlere gideceksem barkod verdi. Fotoğrafımı çekti ve Sağlık Kurulu doktorlarına muayene için sıramı beklemeye başladım. Sabah erken saatte, 06:00 gibi ya da 06:30 gibi giderseniz iyi olur. Çok sıra oluyor. Cihazdan sıra almayıp bekleyenler var. Gittiğinizde orada bekleyenlere sorun. İşlemi devam edenler var. Dün gelmiş ve ertesi gün yine orada. Dilekçeniz, kimliğiniz ve rahatsızlığınız sebebiyle hangi doktora görünecekseniz o bölümlerin barkodunu veriyorlar. Ben Dahiliye, Fizik tedavi, Romatoloji ve Gastroenterolojiye muayene oldum. Zaten o bölümlerde kontrol altında olduğum bir hastane olduğu için doktorlar beni tanıyordu. 4 bölüm 1 günde bitti. Çok fazla bölüme başvuracaksanız muayene olacağınız bölümler o gün bitmiyor çünkü Sağlık Kurulu doktorları öğlen 13:00'a kadar bakıyor. Sonuçta o doktorlar da aynı hastanede çalışan doktorlar. Bakın şimdi yazacağım kısım çok önemli. O gün işinizi bitiremediniz. 7 bölüme görünmeniz gerekiyordu fakat 3 doktora muayene olamadınız diyelim. Ertesi gün yine sabah erken saatte geldiğinizde sıra numarası veren cihazdan " devam eden işlem " kısmından sıra numarası almalısınız. Tekrar Triyaj sırasına girmenize gerek yok. Doktorların gelmesini bekleyip dün ne yaptıysanız, aynısını tekrar edeceksiniz. Doktorlar sizden tahlil isteyebilir. Mr ve Film isteyeblir. Bu tetkikler için de uğraşmalısınız. Dediğim gibi, ne kadar erken saatte giderseniz o kadar iyi. İşiniz erken biter. Aynı gün bitireceğim diye zorlamayın. 1 günde bitiren zor. Ertesi güne 2 doktora daha görüneceksiniz diyelim bu 2 bölüm de dahiliye ve fizik tedavi olsun. Dün verdiği barkodlar geçersiz. Barkod veren görevliden yenilemelisiniz. Aksi halde adınız ekranda yazmaz. Buna da dikkat edin. Size verilen ve doldurduğunuz dilekçeyi asla kaybetmeyin çünkü doktorlar kimlik istemez. Elinizdeki barkodlu dilekçeye bakar. İşiniz bittiğinde tüm evraklarla beraber o dilekçeyi görevli sizden isteyecek. Dilekçe olmazsa evrakları almaz ve size heyet günü vermez. Evraklarınız teslim aldıkları saat 11:00 Bu saatten önce evrak teslim edemezsiniz.

Tüm verilen barkodları bitirdiniz. Doktorlarla işiniz bitti. Sıra geldi heyet günü için evrakları teslim etmeye. Sizden rahatsızlığınız sebebiyle kullandığınız ilaçların listesinin fotokopisini isteyecek, Daha önce yapmış olduğunuz tahlilllerin fotokopisi isteyecek. En önemli kısım ise bazı tahlil ve rapor örneklerini doktordan ıslak imzalı istiyor. Islak imzalı olmazsa sizin için oluşturulan evrak listesine eklemiyor ve bu da raporunuzun yüzde 40'tan düşük çıkmasına sebebiyet verir ve itiraz edip tekrar uğraşmak zorunda kalırsınız. Mesela benim romatolojide dosyam vardı. Fotokopi çektirdim fakat ıslak imzalı olmadığı için kabul etmediler. Islak imzalı getireyim dedim fakat kabul etmedi. Evrakları toparlayıp heyet günü verdi.

Evrakları verdiniz diyelim. Hastaların yaptığı en büyük hata kimlik fotokopisini getirmemeleri. Seyrantepe Hastanesinde, Hastane dışında büfe var orası çekiyor. Sıradan çıkıp bir de o yorgunlukta eksi bilmem kaç kat inip uğraşırsınız. 2 adet kimlik fotokopisi her zaman çantanızda olsun. Vesikalık fotoğraf istemiyorlar. Bilginiz olsun. Bana heyet gününü 1 aydan uzun bi güne verdiler. 16 ocakta işim bitti. 19 şubata heyet günü verdiler. Heyet günleri değişiyor. Ben çarşamba günü girdim. Sırada ortalama 30 veya 40 kişi oluyor. Önce tekerlekli sandalyedeki hastaları alıyorlar. Bana sıra geldiğinde 30 saniye felan sürdü. Ne iş yaptığımı sordu. Söyledim. Tamam dedi. Çıktım. 1 hafta içinde rapor e - devletinize düşüyor. Bana yüzde 43 engelli raporu verdiler. Fizik tedavi ve Dahiliye beraber yüzde 19 verdi. Gastroenteroloji yüzde 40 verdi. Baltazar hesaplaması sonrası yüzde 43 aldım. 2 yıl süreli. 2 yıl bitmeden tekrar aynı işlemleri yapıp heyete girmem lazım. Raporun en alt kısmında da hastalığım için kronik yazıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı yanında çalışan birinden cüzi miktarda bir paraya yarım saat danışmanlık aldım. Oturduğum kafede denk geldi. Şansıma. Her hastane bölümlerinin verdiği rapor yüzdesi değişiyormuş. Bana dediği, Seyrantepe Hastanesi Fizik Tedavi bölümü düşük yüzde veriyor dedi. Doğru da çıktı. Raporumda kronik yazdığı için yenileme zamanı süresiz rapor verirler dedi. Bakalım. Dilerim öyle olur.

Raporu E devletten çıktı aldınız. Şimdi ne yapacaksınız? Arkadaşlar, gerçekten bu ülkede devletin kurumlarının yanlış prosedürlerinden çok çekti bu toplum ve halen çekiyor. Ben faal olarak bir yerde çalışmama rağmen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı beni sistemden çalışan olarak görmesine rağmen, beni Fatih semtinden bulunan Vergi dairesi girişinin sağında bulunan Engelli vergi dairesine gönderiyor. Oradan dilekçe veriyorlar. Dilekçeden 2 fotokopi çektirdim. Evdeki scanner cihazımdan taradım. Buraya ekliyorum.

Engelli raporunu aldınız. Fatih Vatan caddesindeki Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bulunan vergi dairesine, Dosya olarak eklediğim 2 dilekçeyi doldurup götürdünüz. Dilekçenin birini siz, diğerini şirket dolduruyor ve ıslak imzalı olması gerekiyor. Çalıştığınız şirket size bir de işe giriş bildirgesi çıktısı vermesi gerekiyor. Yani siz, Fatih'te bulunan Engelli Vergi dairesine, 2 dilekçe, Engelli raporunun çıktısı, ( Renkli çıktı almanızı tavsiye derim. ) Kimlik fotokopisi ve ile giriş bidirgesinden başka bir evrak vermiyorsunuz. Dilekçeleri çıktı alırsanız Vergi Dairesine dilekçe için gitmemiş olursunuz. Vesikalık fotoğraf istenmiyor. Bilginiz olsun.

Evrakları Vergi Dairesindeki görevli aldı. Size şunu diyecek. İş yerinize Engelli olduğunuza dair Bakanlıktan yazı gitmesi 1 ila 1 buçuk ayı bulur diyecek. İşyerinize yazı geldiği zaman 1 çıktı alıp, İkamet ettiğiniz Kaymakamlığın içindeki Sgk Müdürlüğü'ne, Şirketten aldığınız yazıyla gidip başvuru yapacaksınız. Vergi Dairesindeki görevli size bir kağıt verecek. O kağıtta başvurunuzu takip etmeniz için bir web site adresi yazıyor. Buraya yazıyorum. :: İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI :: Bu linkten başvuru sürecinizi takip edebilirsiniz. Ben Vergi Dairesine başvurduktan 2 gün sonra yazdığım linke kimlik numarasını ve Vergi Dairesinin bana vermiş olduğu Dosya numarasını yazığımda şu yazı çıkıyor. Rapor Bakanlığa gönderildi. Cevap bekleniyor.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. İnternetteki engelli videolarının hemen hemen hepsini izledim. Bazı kısımlarda çok fazla bilgi kirliliği var. Hakkınızda hayırlısı olsun. Hepinize geçmiş olsun. Engelli raporu almanızı dilerim. Sağlıcakla kalın. Dilekçeler ekte.
 

Ekli dosyalar

  • engelli dilekçe.pdf
    353.1 KB · Görüntüleme: 31
  • engelli - dilekçe.pdf
    206 KB · Görüntüleme: 36

kareondokuz

Üye
Üye
Katılım
Ocak 17, 2024
Mesajlar
8
Tepkime Puanı
4
Puanları
3
Arkadaşlar. Yukarıdaki yazıda Gastroenteroloji yüzde 40 verdi yazmışım. Hatalı yazmışım. Yüzde 30 verdi.
 

İsen Buga

Üye
Üye
Katılım
May 31, 2010
Mesajlar
3,377
Tepkime Puanı
371
Puanları
83
yani çalışmayan biri engelli erken emeklilik yapamıyor mu
kareondokuz kardeşimiz çok güzel cevapladı benim diyeceğim birşey kalmadı...
mutlaka bir işyerinde görünmeniz gerekiyor: Çalışıyor belgesi alacaksınız dolayısıyla sıkıntı büyük...
Essahtan işe giriş yapmayınız, çok mecbur kalırsanız bile yapmayınız. Tespiti kolay oluyor ve emekliliğiniz yanıyor. Gerisi anlatmayayım..
İ
 

kareondokuz

Üye
Üye
Katılım
Ocak 17, 2024
Mesajlar
8
Tepkime Puanı
4
Puanları
3
Arkadaşlar, Yukarıda yazmış olduğum yazının devamı olarak yazıya eklemeler yaptım. Umarım işinize yarar. Sormak istedikleriniz olursa buradan cevaplarım.

Arkadaşlar. İnternette araştırdım fakat yazacaklarım kadar detaylı yazanı görmedim. Umarım burada yazacaklarım sizlerin işine yarar. Umarım site moderatörleri bu yazıyı gerekli yerlere taşır.

İstanbul'da ikamet ediyorum. 20 senedir Ankilozan spondilit, Fmf ve Crohn hastasıyım. Remicade ve kolşisin tedavisi görüyorum. 16 ocak 2024 yılında Seyrantepe Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesine Engelli raporu almak için başvurdum. Mhrs ve 182'den Sağlık Kurulu erişkin kısmından randevu almalısınız. Randevu bulamazsanız talep oluşturun. Oluşturduğunuz talep 20 günlüktür. 20 gün içinde randevu için size mesaj gelmezse, talebin bitmesine 5 gün kala talebi mhrs den yenilemeniz gerekiyor. Bilginiz olsun. Bir arkadaşım talep oluşturdu. 2 ay oldu bana randevu mesajı gelmedi diyor. Mhrs den oluşturduğunuz talep 20 gün geçerli. Talebi yenilemeniz gerekiyor. Bilen birinden yardım alırsınız. En önemli konu da, siz engelli raporu almak için başvuruda bulunmadan önce bir yerde sigortalı görünmeniz. Yani çalışıyor olmanız lazım. Eğer çalışamayacak durumdaysanız, Tanıdığınız eş, dosttan rica edin. Sizi kendi iş yerinde sigortalı göstersin. Giriş yapması yeterli. Prim ödemesine gerek yok. Bence Sağlık Bakanlığının yanlış uygulamalarından biri bu. Tekerlekli sandalyede olan biri nasıl çalışabilir? Sgk lı nasıl görünsün. Saçma bence. Size engelli maaşı bağlanana kadar bir yerde Sgk lı çalışıyor görünmeniz lazım. Çalıştığınız şirket yazı gidecek. Önemli bir konu.

Seyrantepe Hastanesine gittim. Sağlık Kurulunun bulunduğu yeri buldum. Cihazdan Engelli sağlık kurulu sıra numarası aldıktan sonra adım ekranda yazdı.Triyaj odasına girdim. Engelli raporu almak istediğimi söyledim. Bana dilekçe verdi. Doldurdum ve barkod veren görevliye götürdüm. Girişimi yaptı. Hangi bölümlere gideceksem barkod verdi. Fotoğrafımı çekti ve Sağlık Kurulu doktorlarının kapısında muayene için sıramı beklemeye başladım. Sabah erken saatte, 06:00 gibi ya da 06:30 gibi giderseniz iyi olur. Çok sıra oluyor. Cihazdan sıra almayıp bekleyenler var. Gittiğinizde orada bekleyenlere sorun. İşlemi devam edenler var. Dün gelmiş ve ertesi gün yine orada. Dilekçeniz, kimliğiniz ve rahatsızlığınız sebebiyle hangi doktora görünecekseniz o bölümlerin barkodunu veriyorlar. Ben Dahiliye, Fizik tedavi, Romatoloji ve Gastroenterolojiye muayene oldum. Zaten o bölümlerde kontrol altında olduğum bir hastane olduğu için doktorlar beni tanıyordu. 4 bölüm 1 günde bitti. Çok fazla bölüme başvuracaksanız muayene olacağınız bölümler o gün bitmiyor çünkü Sağlık Kurulu doktorları öğlen 13:00'a kadar bakıyor. Sonuçta o doktorlar da aynı hastanede çalışan doktorlar. Bakın şimdi yazacağım kısım çok önemli. O gün işinizi bitiremediniz. 7 bölüme görünmeniz gerekiyordu fakat 3 doktora muayene olamadınız diyelim. Ertesi gün yine sabah erken saatte geldiğinizde sıra numarası veren cihazdan " devam eden işlem " kısmından sıra numarası almalısınız. Tekrar Triyaj sırasına girmenize gerek yok. Doktorların gelmesini bekleyip dün ne yaptıysanız, aynısını tekrar edeceksiniz. Doktorlar sizden tahlil isteyebilir. Mr ve Film isteyeblir. Bu tetkikler için de uğraşmalısınız. Dediğim gibi, ne kadar erken saatte giderseniz o kadar iyi. İşiniz erken biter. Aynı gün bitireceğim diye zorlamayın. 1 günde bitiren zor. Ertesi güne 2 doktora daha görüneceksiniz diyelim bu 2 bölüm de dahiliye ve fizik tedavi olsun. Dün verdiği barkodlar geçersiz. Barkod veren görevliden yenilemelisiniz. Aksi halde adınız ekranda yazmaz. Buna da dikkat edin. Size verilen ve doldurduğunuz dilekçeyi asla kaybetmeyin çünkü doktorlar kimlik istemez. Elinizdeki barkodlu dilekçeye bakar. İşiniz bittiğinde tüm evraklarla beraber o dilekçeyi görevli sizden isteyecek. Dilekçe olmazsa evrakları almaz ve size heyet günü vermez. Evraklarınız teslim aldıkları saat 11:00 Bu saatten önce evrak teslim edemezsiniz.

Tüm verilen barkodları bitirdiniz. Doktorlarla işiniz bitti. Sıra geldi heyet günü için evrakları teslim etmeye. Sizden rahatsızlığınız sebebiyle kullandığınız ilaçların listesinin fotokopisini isteyecek, Daha önce yapmış olduğunuz tahlilllerin fotokopisi isteyecek. En önemli kısım ise bazı tahlil ve rapor örneklerini doktordan ıslak imzalı istiyor. Islak imzalı olmazsa sizin için oluşturulan evrak listesine eklemiyor ve bu da raporunuzun yüzde 40'tan düşük çıkmasına sebebiyet verir ve itiraz edip tekrar uğraşmak zorunda kalırsınız. Mesela benim romatolojide dosyam vardı. Fotokopi çektirdim fakat ıslak imzalı olmadığı için kabul etmediler. Islak imzalı getireyim dedim fakat kabul etmedi. Evrakları toparlayıp heyet günü verdi.

Evrakları verdiniz diyelim. Hastaların yaptığı en büyük hata kimlik fotokopisini getirmemeleri. Seyrantepe Hastanesinde, Hastane dışında büfe var orası çekiyor. Sıradan çıkıp bir de o yorgunlukta eksi bilmem kaç kat inip uğraşırsınız. 2 adet kimlik fotokopisi her zaman çantanızda olsun. Vesikalık fotoğraf istemiyorlar. Bilginiz olsun. Bana heyet gününü 1 aydan uzun bir güne verdiler. 16 ocakta işim bitti. 19 şubata heyet günü verdiler. Heyet günleri değişiyor. Ben çarşamba günü girdim. Sırada ortalama 30 veya 40 kişi oluyor. Önce tekerlekli sandalyedeki hastaları alıyorlar. Bana sıra geldiğinde 30 saniye felan sürdü. Ne iş yaptığımı sordu. Söyledim. Tamam dedi. Çıktım. 1 hafta içinde rapor e - devletinize düşüyor. Bana yüzde 43 engelli raporu verdiler. Fizik tedavi ve Dahiliye beraber yüzde 19 verdi. Gastroenteroloji yüzde 30 verdi. Baltazar hesaplaması sonrası yüzde 43 aldım. 2 yıl süreli. 2 yıl bitmeden tekrar aynı işlemleri yapıp heyete girmem lazım. Raporun en alt kısmında da hastalığım için kronik yazıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı yanında çalışan birinden cüzi miktarda bir paraya yarım saat danışmanlık aldım. Oturduğum kafede denk geldi. Şansıma. Her hastane bölümlerinin verdiği rapor yüzdesi değişiyormuş. Bana dediği, Seyrantepe Hastanesi Fizik Tedavi bölümü düşük yüzde veriyor dedi. Doğru da çıktı. Raporumda kronik yazdığı için yenileme zamanı süresiz rapor verirler dedi. Bakalım. Dilerim öyle olur.

Raporu E devletten çıktı aldınız. Şimdi ne yapacaksınız? Arkadaşlar, gerçekten bu ülkede devletin kurumlarının yanlış prosedürlerinden çok çekti bu toplum ve halen çekiyor. Ben faal olarak bir yerde çalışmama rağmen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı beni çalışan olarak görmesine rağmen, Fatih semtindeki Vergi dairesi girişinin sağında bulunan Engelli vergi dairesine gönderiyor. Oradan dilekçe veriyorlar. Dilekçeden 2 fotokopi çektirdim. Evdeki scanner cihazımdan taradım. Buraya ekliyorum.

Engelli raporunu aldınız. Fatih Vatan caddesindeki Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bulunan vergi dairesine, Dosya olarak eklediğim 2 dilekçeyi doldurup götürdünüz. Dilekçenin birini siz, diğerini şirket dolduruyor ve ıslak imzalı olması gerekiyor. Çalıştığınız şirket size bir de işe giriş bildirgesi çıktısı vermesi gerekiyor. Yani siz, Fatih'te bulunan Engelli Vergi dairesine, 2 dilekçe, Engelli raporunun çıktısı, ( Renkli çıktı almanızı tavsiye derim. ) Kimlik fotokopisi ve ile giriş bidirgesinden başka bir evrak vermiyorsunuz. Dilekçeleri çıktı alırsanız Vergi Dairesine dilekçe için gitmemiş olursunuz. Vesikalık fotoğraf istenmiyor. Bilginiz olsun.

Evrakları Vergi Dairesindeki görevli aldı. Size şunu diyecek. İş yerinize Engelli olduğunuza dair Bakanlıktan yazı gitmesi 1 ila 1 buçuk ayı bulur diyecek. İşyerinize yazı geldiği zaman 1 çıktı alıp, İkamet ettiğiniz Kaymakamlığın içindeki Sgk Müdürlüğü'ne, Şirketten aldığınız yazıyla gidip başvuru yapacaksınız. Vergi Dairesindeki görevli size bir kağıt verecek. O kağıtta başvurunuzu takip etmeniz için bir web site adresi yazıyor. Buraya yazıyorum. :: İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI :: Bu linkten başvuru sürecinizi takip edebilirsiniz. Ben Vergi Dairesine başvurduktan 2 gün sonra yazdığım linke kimlik numarasını ve Vergi Dairesinin bana vermiş olduğu Dosya numarasını yazığımda şu yazı çıkıyor. Rapor Bakanlığa gönderildi. Cevap bekleniyor.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. İnternetteki engelli videolarının hemen hemen hepsini izledim. Bazı kısımlarda çok fazla bilgi kirliliği var. Hakkınızda hayırlısı olsun. Hepinize geçmiş olsun. Engelli raporu almanızı dilerim. Sağlıcakla kalın. Dilekçeler ekte.


Arkadaşlar, Engelli olarak Sgk ya başvurdum. Emeklilik işlemlerim başladı. Daha önce yazdığım yazının devamı olarak kalan eksik bilgileri buradan yazıyorum.



İlk olarak cep telefonuma gelen mesajı ekte dosya olarak ekliyorum. Daha sonra bu adrese bilgi düşüyor. Yine fotoğraf olarak buraya ekliyorum. Evıss web sitesinde İşleminiz sonuçlandı. İşyerinize gönderildi. Yazısını okuduğunuzda, Sgk lı olduğunuz firmanın İnsan kaynaklarını ya da muhasebesini arayın. Firmaya şunu demeniz lazım. Size E Tebligat olarak Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan bir yazı geldi. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, Size firma yazıyı gönderdiğinde, Yazının alt kısmında şu yazar. Bilgi edinilmesini, yazımız ve ekindeki Bakanlık Engellilik Tespit Ve Derecelendirme Tutanağının ilgiliye tebliğ edilmesini rica ederim. İşte burada ekindeki yazan kısım benim çalıştığım firmanın E tebligatına düşmedi. 2 kez aradım. Sadece bir evrak var dendi. Burada uyanık olmanız gerekiyor. Şirketin size göndermiş olduğu yazının altında bir karekod var. O karekodu, telefonunuzdaki QR Barkod okuyucu ile okuttuğunuz zaman sizi e devlete yönlendiriyor. E devlete önce giriş yapıp sonra karekodu okutun. Yine o karekod olan yazıdaki kısmı buraya ekliyorum. E devlette Pdf olarak o ek yazıyı göreceksiniz. Yazının başlığında şu yazar.
T.C. HAZINE VE MALIYE BAKANLIGI GELIR IDARESI BASKANLIGI ENGELLILIK TESPIT VE DERECELENDIRME TUTANAGI Bu yazıyı Telefonunuza indirin. Çıktı alın. Yoksa Sgk ile sorun yaşayabilirsiniz. Şirketin vermiş olduğu yazı, sizin E Devletten indirdiğiniz bu ek yazı, Engelli raporunun Renkli çıktısı ve kimlik ile Sgk ya başvurun. Sgk size emeklilik için bir evrak verecek. Onu doldurduğunuzda dikkat etmeniz gereken detay şu; En altta emekli maaşının hangi bankaya yatacağı işaretleme kısmı var. Orada hangi bankaya emekli maaşınızın yatmasını istiyorsanız o bankayı seçin. Emekli Promosyonu en çok veren bankayı seçebilirsiniz. Aksi halde Ziraat bankasından otomatik emekli maaşı hesabı açılıyor.

İşeminiz biti mi? Hayır. Sgk size bir evrak verecek. O evraktaki başlıkta yazan şudur. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ - UNKAPANI SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ - MÜRACAAT SAHİBİNİN diye devam eden bir yazı. Bu yazıyı Sgk'lı olduğunuz firmanın İnsan Kaynakları ya da muhasebesine verip ve şunu demeniz lazım. Benim işten çıkışım yapılıp emekli koduyla tekrar işe giriş yapılmam lazım. Eğer emekli koduyla işe girişiniz yapılmazsa emekli olamazsınız ve maaşınız bağlanmaz. Sgk'ya başvuru yaptığınız gün emekli maaşınız işler.

Daha sonrasında E devletten, Engelli kimlik kartı başvurusu yapabilirsiniz. AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAŞKANLIĞI'ndan biri sizi bir kaç gün içinde arar. İkametinizin bağlı bulunduğu semtteki Sosyal Hizmetler yerinden biri sizi arar. Gelin kimliğinizi alın der. Gider alırsınız. Size bir evrak verir. Engelli indiriminden faydalanacağınız yerler yazar. Engelli raporunuzla beraber gidip toplu taşıma için ücretsiz seyahat kartı da çıkarabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın...
 

Ekli dosyalar

  • ilk evrak.png
    ilk evrak.png
    35.8 KB · Görüntüleme: 21
  • 2. olarak.JPG
    2. olarak.JPG
    90.9 KB · Görüntüleme: 20
  • barkod.JPG
    barkod.JPG
    44.4 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Tekerlekli Sandalye
Üst