Engelli sağlık raporu alma işlemlerinden önce kime danışmalı

Merhaba,

Forumunuzu yeni buldum ve oldukça faydalı bilgiler veren arkadaşların emeği için şimdiden teşekkür ederim. Son 5 yıldır çeşitli hastalıklarımdan dolayı düzenli olarak çalışamıyorum. Sitedeki forumları okuyup ek-2'de bulunan hastalıklardan kendi hastalıklarıma baktığımda balthazard formülüne göre totalde %40ı geçebiliyorum FAKAT bu oranların doktor yorumuna çok açık olması, bir doktorun daha önce %50 engel tanımladığı hastalığa aynı branşta bir başka doktorun %20 vermesi gibi örnekler beni korkuttu.

Doktor muayenehanesine girildiği anda şikayetlerimizi dile getirmekte hepimiz sıkıntı yaşamışızdır. O anda doktorun soru bombardımanına tutması, lafı ağzına tıkaması vb. gibi bir çok sorunla karşılaşıp doktorun duymak isteyeceği ve yüksek yüzde vermesini sağlayacak asıl şikayetimizi dillendirmede sıkıntı yaşamak istemiyorum dolayısıyla öncesinde bu engel raporu alma işini A'dan Z'ye bilen, hastalığını doktorun anlayacağı dilden anlatabilmemiz konusunda bir nevi danışmanlık hizmeti verecek birinden hizmet almak istiyorum. Sorum şu: Bu kişi kim olabilir? :)Daha önce devlet hastanesinde çalışmış bir doktor mu? Sosyal güvenlik uzmanı mı? Aklınıza gelen birileri varsa paylaşırsanız sevinirim.

Bu konuya hakim tek dal: ADLI TIP UZMANI.
ya aslinda internette tonla sosyal güvenlik uzmanı ücreti mukabilinde danışmanlık veriyormuş. Reklam olmasın, TV'ye çıkan bir uzmanın websitesinden danışmanlık hizmeti almak için başvuruda bulundum. Bakalım ücret çok uçuk değilse konuşup kafama takılanları öğreneceğim. Bu arada İşkur'a kayıt olup danışmandan randevu alınabiliyor. Ben görüştüm, çok güzel bilgi verdi fakat sonradan aklıma başka sorular geldi, yeni randevu alıp kadıncağızı sürekli rahatsız etmeyeyim :)

Internetteki uzmanlarin cogu telefona bile bakmadi. TV'ye cikan sosyal guvenlik uzmanlarindan birinin websitesinden sonunda ulasabildim. Randevu bedeli 8500 TL imis. Cok para ama dusunuyorum. Adam SGK'da mufettismis eskiden.

Geri