Engelli yakını aylığı? Evde bakım parası?

Arkadaslar internetten cok araştırdım ama cevabını bulamadım belki buradan sağlıklı bir bilgi alabilirim.

Bakım parası ve engelli yakını aylığı arasındaki fark nedir? Veya daha doğrusu fark varmıdır desem?
Simdiden tesekkur ederim bilgileriniz icin

[MENTION=24371]DuruSare[/MENTION]

Engelli yakını aylığından kasıt 18 yaşın altında enaz %40 oranında engeli bulunan çocuklara şartları uyuyorsa ödenen 2022 engelli maaşıdır.

Bakım maaşı ise yaşa bakmaksızın sağlık raporlarında ağır engellidir idafesi bulunan kişilere eğer gelir krıter şartlarıda uyuyorsa bakan kişiye verilen maaştır.

Engelli yakını aylığı 18yaş altı veya engellinin vasisinin aldığı maaş engelli bakım maaşı ise adından anlaşılacağı gibi engelliye bakan kişinin aldığı yardım dır.duruma göre her ikisi de alınabilir

Benim 18 yaşından küçük. 1.5 yaşında SPINA BIFIDA myelomeningosel hastası kızım var ÇÖZGER RAPORU ÖKGV %90 ve üzeri ve eşim kızımdan dolayı evde bakım parası alıyor. Yani bakım parası alırken ekstra engelli yakını aylığına basvurabilirmiyiz? Cevaplariniz icin tekrar tesekkur ederim simdiden

Benim 18 yaşından küçük. 1.5 yaşında SPINA BIFIDA myelomeningosel hastası kızım var ÇÖZGER RAPORU ÖKGV %90 ve üzeri ve eşim kızımdan dolayı evde bakım parası alıyor. Yani bakım parası alırken ekstra engelli yakını aylığına basvurabilirmiyiz? Cevaplariniz icin tekrar tesekkur ederim simdiden

Gelir durumunuza üzerinize olan gayrimenkule bağlı müracat edin şartlarınız uygunsa alırsınız.

Evet başvurabilirsiniz ancak ailede sigortalı çalışan varsa alamazsınız. Eğer yoksa sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuruyorsunuz.

DRA-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bakım maaşı sosyal hizmetler
Engelli maaşı sosyal yardımlaşma vakfına başvurulacak.

DRA-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri