Engelli yakını olan askere izin müjdesi

Gold-Medikal

Üye
Üye
Katılım
Haz 4, 2013
Mesajlar
40
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Uzman erbaş yönetmeliğinde yapılan değişiklik Uzman erbaşlara müjde niteliğinde yenilikler getirdi. Buna göre engelli yakını olan uzmanlar izin kullanabilecek. İşte konunun detayları

engelliasker.jpg

Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, engelli yakınına bakan personele, gerekli şartların bulunması durumunda, her engelli birey için haftada 8 saat günlük eğitim izni, günde 1 saat bakım izni verilecek.

Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, engelli yakınına bakan personele, gerekli şartların bulunması durumunda, her engelli birey için haftada 8 saat günlük eğitim izni, günde 1 saat bakım izni verilecek

Engelli yakınına bakan uzman erbaşa, gerekli şartların bulunması durumunda eğitim ve günlük bakım izni verilecek. Milli Savunma Bakanlığınca hazırlanan Uzman Erbaş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmeliğin izni düzenleyen maddesine, yeni fıkralar eklendi. Buna göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) görevli personelin bakmakla yükümlü olduğu engelli eşi, engelli çocukları ve yargı kararıyla vasi tayin edilmesi kaydıyla engelli kardeşinin, tıbbi tanılaması yapılmış ve Özel Eğitim Hizmetleri veya Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları yönetmeliklerine göre bir özel eğitim kurumunda kayıtlı olması şartıyla, özel eğitime getirilip götürülmesi ve eğitime katılması amacıyla, her engelli birey için haftada 8 saat günlük eğitim izni verilecek.

Engelli çocuk sahibi anne ve babanın her ikisinin çalışması durumunda bu izin, alınan beyana istinaden birine kullandırılacak. Anne ve babadan birinin çalışması durumunda ise izinden, alınan beyan ve gerekçeye istinaden çalışan ebeveyn yararlanacak. Bu süre, ilgili olduğu haftayı geçmeyecek şekilde personelin isteğine göre bir defada veya bölünerek kullandırılacak.

TSK'da görevli personelin bakmakla yükümlü olduğu eşi, çocukları ve aynı çatı altında yaşayan anne, baba veya yargı kararıyla vasi tayin edilmesi kaydıyla kardeşinin, Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yetkili hastaneden alınması şartıyla raporunda "ağır engelli" ibaresi bulunan yakınlarının bakımı amacıyla, her engelli birey için ayrı olmak üzere günde 1 saat günlük bakım izni verilecek.
Bu sürenin gün içerisinde kullandırılma zamanı personelin isteğine göre düzenlenecek. Engelli çocuk sahibi anne ve babanın her ikisinin çalışması durumunda izin, alınan beyana istinaden birine kullandırılacak. Birinin çalışması durumunda ise yine alınan beyan ve gerekçeye istinaden çalışan ebeveyn izinalacak. Her engelli birey için ayrı olmak üzere bir gün içinde, günlük bakım izni veya günlük eğitim izinlerinden sadece biri kullanılacak. TSK'da görevli personelin bu izinleri verimli kullanabilmesi açısından birlik imkanları ve amirlerin değerlendirmesine göre ulaşım imkanından yararlandırılabilecek.

AA

Not: Yönetmeliğin resmi gazete ve yönetmelik numarası için şu konuyu okuyunuz:> http://engelliler.gen.tr/f43/tsk-izin-yonetmeliginde-engelli-degisikligi-26590/
 
Tekerlekli Sandalye
Üst