Engellilerden milletvekili adaylığı için rekor başvuru.!

  • Konuyu başlatan Fırtına
  • Başlangıç tarihi
F

Fırtına

Guest
AK Parti'den milletvekili adayı olmak isteyen engelli sayısı, rekor kırdı.

267 engelli, Meclis'e girebilmek için başvuruda bulundu. Meclis'teki tek engelli vekil Lokman Ayva, "Bu rakam, demokrasinin bir göstergesidir." dedi. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal da, bu rakamı 'engelli vatandaşların özgüvenlerinin artması' olarak nitelendirdi.

Milletvekili adaylığı için 5 bin 599 başvuru yapılan AK Parti'ye, engelli adayların ilgisi de büyük oldu. 267 engelli, iktidar partisinden aday olabilmek için başvuruda bulundu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın özel talimatıyla aday adaylarından alınan 3 bin TL başvuru ücreti de, engellilerin yaptığı başvurulardan alınmadı. Meclis'in tek görme engelli milletvekili Lokman Ayva, bu sayının artmasının demokrasinin bir göstergesi olduğunu söyledi. 'Özürlü adam siyaset yapamaz' söyleminin doğru olmadığını belirten Ayva, "Bir zenginlik, farklılık olması için özürlülerin aktif olarak siyasette yer almasını istiyoruz. Memleketin idaresiyle ilgili onların da katkıda bulunmasına destek verilmesi gerekiyor." dedi.

Lokman Ayva, özürlü milletvekili aday adayı sayısının 267 ile kalmayacağını da ifade ederek, bütün kayıtlar revize edildikten sonra rakamın daha da artacağını dile getirdi. Özürlü vatandaşların siyasete alıştırılması gerektiğini vurgulayan Ayva, "Bizim amacımız, artık özürlülerin de bu işi öğrenmesi, kendi haklarını birçok platformda aramaları gerekliliğini iyi bir şekilde duyurmak." diye konuştu.

Bugüne kadar özürlü vatandaşların milletvekili adaylığı ile ilgili sıkıntılar olduğunu söyleyen Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal da, "Bu kadar başvurunun olması, özürlü arkadaşların özgüvenlerini ve kendileriyle ilgili konularda daha kolay politika üretilmesine katkıda bulunmak istediklerini gösteriyor." değerlendirmesini yaptı. Engelli vatandaşların siyasi alandaki haklarını da iyileştirmeye çalıştıklarını kaydeden Köksal, "Özürlülüğün ideolojisi yoktur. Hangi partiden olursa olsun, özürlü vekillerin sayısı artmalı." şeklinde konuştu.

Başbakan'ın çağrısı üzerine 'Ferrari'den inip, AK Parti'nin arabasına binecek;

Uluslararası Engelliler Birliği Başkanı sanatçı Metin Şentürk, Başbakan Erdoğan'ın "Ferrari kullanıyordu, artık AK Parti'nin arabasına binsin." çağrısına yeşil ışık yaktı. Milletvekilliği adaylığına ilişkin Zaman'ın sorularını cevaplayan görme engelli sanatçı, "Benim milletvekilliği isteğimi Sayın Başbakan biliyor. Bu konuda en son kararı parti başkanları veriyor. En yakın zamanda benim vekilliğimle ilgili haberleri Sayın Başbakan'ımızdan hep beraber duyacağız." dedi. Şentürk, 267 engellinin AK Parti'ye yaptığı başvurunun da "Bu rakamı, engellilerin siyasete teşvik edilmesi adına atılmış büyük bir adım olarak değerlendiriyorum. Bu adım engellilerin kendi durumlarını Meclis platformlarına taşımalarına yardımcı olacaktır." şeklinde değerlendirdi.



ZAMAN
 
F

Fırtına

Guest
Engelli Milletveikili Aday Adayı Ünal Tutar'dan Mesajlar.!

Malatya'da engelli milletveikili aday adayı Ünal Tutar, "Engelleri yaşamamış insanlar bizim sorunlarımızın çözümünde ne kadar gerçekçi olabilir ki" diyerek, "Nüfus ve vekil sayısına göre 65 engelli olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'nin organizesi ile Sosyel Destek Projesi (SODES) kapsamında açılan konfeksiyon kursunda basın mensuplarına bir açıklama yapan engelli AK Parti'den Malatya milletveikili aday adayı Ünal Tutar, önce kendini tanıttı ve özetle şunları söyledi;

"Hangi engelsiz milletvekili bizim gibi düşünebilir, hissedebilir, benim sorunlarımı anlıyorum demekten öteye gidebilir ki.. Bunları yaşamamış insanlar bizim sorunlarımızın çözümünde ne kadar gerçekçi olabilir ki.. Sürekli bizlerin sorunlarını çözmeye çalışan, iyi niyetli olduklarına inandığımız siyasilerimiz oldu. Bu süreçte bizler olmaz isek, sacın bir ayağı eksik engelli olmaz mı..? Artık sorgulama zamanının geldiğine inanıyorum..

2010 yılı nüfus sayımına göre 73 milyon nüfusumuzun yaklaşık 9 milyonu yani yüzde 12'sini engelliler oluşturmaktadır. Bunun meclisteki 550 milletvekiline oranlarsak, 65 engelli milletvekili olması gerekir. Peki ama kaç tane, yalnızca 1 tane görme engelli milletvekili var. AK Parti iktidarında engellilere yönelik birçok olumlu yasal, ekonomik ve yapısal değişiklikler oldu, bundan sonraki sürecin daha sağlıklı yürütülebilmesi için önümüze bir fırsat çıktı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, birçok konuda olduğu bu konudaki sıkıntıyı da görerek bu dönem meclis çatısı altında engellilerin temsil sayısını arttırmaya karar vermiştir."

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise "17 yıllık derneğimiz kurulduktan sonra hiçbir aday adayına destek vermedik ve herkese eşit mesafede olduk. Ancak engelli kardeşimiz Ünal Tutar'a destek veriyoruz ve ona koltuk değneği olacağımızı ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
AK PARTİ'de engelli aday patlaması

356 KİŞİ YARIŞIYOR

Türkiye’de şimdiye kadar seçmen listelerinde kalmayı tercih eden engelliler, görülmemiş bir cesaret örneği sergileyerek gözünü Meclis’e dikti. Ülke genelinde tam 356 engelli, milletvekili olabilmek için AK Parti’ye müracaatta bulundu.

12 Haziran seçimleri için “aday rekoru” kıran AK Parti, engelli aday adaylarının da akınına uğradı. AK Parti’de tam 356 engelli aday adayı milletvekili olabilmek için mücadele veriyor. Mevcut mecliste tek engelli milletvekili olan Lokman Ayva’yı barındıran AK Parti’de 5700’ü aşan rakip arasından sıyrılarak önce 550 kişilik “aday listesine” ardından da sandık sonrasında Meclis’e girmek için ter döken 356 engelli aday adayından 27’si kadın, 329’u ise erkek.

İSTANBUL GÖZDE

Engelli aday adaylarında ise büyükşehirler açık ara önde. En fazla başvuru ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da seçim bölgesi olan İstanbul 1. Bölge. Burada tam 40 engelli aday bulunurken, 2. bölgede 22, 3. bölgede ise 29 aday yarışıyor.

Ankara’dan 47, İzmir’den ise 12 engelli aday adayı var. Büyükşehirlerin dışında en fazla engelli adayın çıktığı il ise 23 isimle Şanlıurfa. Bu şehri 13 aday ile Adana, 12 aday ile Bursa ve Konya, 11 aday ile Gaziantep ve 9 aday ile Mardin takip ediyor. 81 ilden 63’ünde aday çıkarken, 18 ilde engelli aday adayı başvuruda bulunmamış. AK Parti’ye başvuran engelli aday adaylarından 57’si ilk, 40’ı orta okul, 122’si lise, 98’i lisan, 11’i lisansüstü ve 3’ü de doktora mezunu.

AYAKKABI BOYACISI, SİMİTÇİ

İsimler arasında her meslekten aday da göze çarpıyor. Ayakkabı boyacılığı, işçi, fırıncı, kuaför, tezgahtar, siyasetçi, ev hanımı, malul gazi, çiftçi, uzman doktor, avukat, işsiz, matematik mühendisi, öğrenci, kuyumcu, voleybol antrenörü, restoratör, müezzin, şoför, milli piyango bayiliği, milli sporcu, oto lastikcisi, kaymakam, mali müşavir, terzi, masör adayların meslek hanelerine yazdıkları mesleklerden bazıları. AK Parti’nin engelli adayları arasında çok sayıda emekli işçi ve memur, 12 avukat, 19 mimar ve mühendis, 13 öğretmen, 11 gazi de bulunuyor. Engelli adaylar arasında ortopedik ve görme engelli adaylar ise çoğunlukta. Bunları işitme engelli adaylar izliyor.

NELER VADEDİYORLAR?

Engelleri kaldırmak için oy istiyorlar

> Mehmet Çelenk (Görme engelli, İstabul 1. bölgeden aday adayı): Tecrübeli radyocu ve dernek başkanı Mehmet Çelenk, projelerini şöyle sıralıyor: “Kalıcı ve başarılı siyasetin gizli şifresi vefa. Bunun sebeple güçlü bir halkla ilişkiler faaliyeti sürdürülmesi için çalışacağım. Güçlü teşkilat için aktif milletvekilliği çok önemli. Milletvekillerinin performans ölçümünü yapacak bir takım projelerim var.”

> Hayri Köse (Tek kolu yok, İstabul 1. bölgeden aday adayı): İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü İdari Şefi Hayri Köse, temayül yoklamalarında 318 kişi arasından 51. sırada yer aldı. Köse, “İlk olarak özürlü sporlarıyla ilgili çalışmalar yapmak istiyorum. İkincisi bakım hizmetinin genişletilmesi için çalışacağım. Üçüncüsü de erişilebilirliğin üzerinde duracağım” dedi.

> İbrahim Çelebioğlu (Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı, işitme engelli): “3 milyon işitme engellimiz var. Günümüzde görüyoruz, milletvekilleri konuşuyor, icraat yok ama ben konuşmadan icraatlarımla gündeme gelmek istiyorum” dedi.

> Zeki Uslu (Balıkesir Sakatlar Derneği Başkanı, bedensel engelli): “Boyum 98 santimetre. Seçilirsem ilk işim Meclis’e hidrolik kürsü yaptırmak olacak.”

DÜNYA ŞAMPİYONU DA ADAY

Dünya vücut geliştirme şampiyonumuz Tolga Murat Balıkçı, AK Parti’den İzmir 2. bölge aday adayı oldu. Milli sporcumuz, “Engellileri temsil etmek ve meclisten hizmet etmek için, yasalaşan ve yasalaşmayı bekleyen haklarımızın uygulanması için gür sesimle ve protezimle engelleri ezmeye aday oldum” dedi. Balıkçı seçilirse, devlet organlarının isimlerinden ve yazılı metinlerden özürlü, sakat vs gibi terimler kaldırılması için çalışacağını, sosyal hizmetler ve engelliler bakanlığının kurulması için girişimlerde bulunacağını söyledi.
 
F

Fırtına

Guest
"Engelli aday adayları, partilerden pozitif ayrımcılık bekliyor"

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 12 Haziran'da gerçekleştirilecek milletvekili seçimlerinde siyasi partilerin engelli aday adaylarına pozitif ayrımcılık yapmasını istedi.

TSD Şube Başkanı Sadullah Efe, özürlülerin ülkenin yönetimine talip olduğunu söyledi. Efe, ülke nüfusunun yüzde 10'unu özürlülerin oluşturduğunu ifade ederek, milletvekili seçimlerinde siyasi partilerin özürlü adaylarına kolaylık sağlamasını istedi. Bazı siyasi partilerin özürlü milletvekili aday adaylarından başvuru ücreti aldığını ya da indirim yaptığına dikkat çeken Efe, "Özürlüler olarak ülkenin yönetimine talibiz. Ancak siyasi arenada bizlere pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz. Milletvekili aday adaylığı süreci dahil bütün aşamalarda özürlülere siyasi parti genel merkezlerinin kolaylık göstermesini temenni ediyoruz. Özürlüler olarak önümüze ekonomik engellerin konulmasını istemiyoruz. Parlamentoda sembolik olarak bulunmak istemiyoruz." dedi.

AK Parti dahil bütün siyasi partilerden özürlü aday adaylarının milletvekili seçilebilmek için girişimde bulunduğunun altını çizen Dernek Şube Başkanı Efe, "Özürlüler milletvekili sıralamasında gözardı edilmemeli. Bizlere şans tanınmasını istiyoruz. Her ilden en az bir engelli vekilin parlamentoya girmesi bizlerin sorunlarının çözümüne büyük katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

timeturk
 
F

Fırtına

Guest
Engelliler için bakanlık önerdi

AK Parti’den İzmir 1. Bölge aday adayı, görme engelli Hasan Kılıçaslan, engellilerin sorunlarının çözümü için ‘Engelliler Bakanlığı’ kurulması gerektiğini dile getirdi.

Bu durumdakilerin sorunlarını bizzat yaşayan biri olarak bunları ortadan kaldırmak için milletvekili olmaya karar verdiğini söyleyen Kılıçaslan, en öncelikli sorununun engelli sayısının kayıt altına alınması olduğunu kaydetti. Hasan Kılıçaslan, engellileri yakından tanıtmak ve diğer insanların onları daha iyi anlayabilmeleri için ilköğretimden itibaren ‘Engelli Tanıtım Dersleri’ konulmasını da önerdi.
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Engelli vekil adaylarının hedefi

TBMM'de daha fazla söz sahibi olmak ve sorunlarına çözüm getirmek isteyen engelliler, 12 Haziran seçimleri öncesinden...

TBMM'de daha fazla söz sahibi olmak ve sorunlarına çözüm getirmek isteyen engelliler, 12 Haziran seçimleri öncesinden farklı partilerden milletvekili olmak için aday adayı oldu.

AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan görme engelli sanatçı Metin Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğer milletvekili seçilirse, hem bir engelli, hem de bir sanatçı olarak Meclis'te farklı bir misyon üstleneceğini dile getirdi.

''Eğer nasip olur da seçilirsem, 8.5 milyon engelli ve aileleriyle 25 milyona varan bir kitlenin hayat standardını yükseltmeyi sağlamak istiyorum'' diyen Şentürk, engellilerin önünde başta eğitim olmak üzere bir çok engel bulunduğunu ve bu engelleri kaldırmak için çalışacağını söyledi.

Tüm partilere engelli adayları listelerinde seçilebilecek yerlerde göstermeleri çağrısında bulunan Şentürk, aynı zamanda donanımlı, iddialı ve hırslı engellilerin de bu yolda kapıları zorlamaları gerektiğini kaydetti.

Engellilerin sorunlarının siyaset üstü olduğunu, hangi partiden olursa olsun tüm engellilerin bu konularda ortak hareket etmesi gerektiğini dile getiren Şentürk, engelli vekillerin çalışmalarını ideolojik sürtüşmelerin dışında yapması gerektiğine de işaret etti.

Engellilere ve ailelerine yönelik projeler hazırladıklarını da ifade eden Şentürk, engelsiz bir dünya kurmak için çalışacaklarını da söyledi.
Haber 7
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Türkiye genelinde 400 engelli aday adayı oldu

Türkiye genelinde toplam 400 engelli vatandaş çeşitli siyasi partilerden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.
TEDAY Başkanı İlimdar Boztaş, engellilerin eline TBMM mührünün verilmesini isteyerek, engelli vatandaşları milletvekilliği için aday gösterecek siyasi partilere destek vereceklerini söyledi.

- Türkiye genelinde toplam 400 engelli vatandaş çeşitli siyasi partilerden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) Başkanı İlimdar Boztaş, engellilerin eline TBMM mührünün verilmesini isteyerek, engelli vatandaşları milletvekilliği için aday gösterecek siyasi partilere destek vereceklerini söyledi.

TEDAY Başkanı Boztaş, ANKA'ya yaptığı açıklamada, 11 Nisan tarihinde siyasi partilerin engellilere karşı ne derece samimi olduklarını hep birlikte göreceklerini ifade ederek, Türkiye'de toplam 400 engelli vatandaşın çeşitli siyasi partilerden milletvekilliği aday adaylık başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Engellilerin eline TBMM mührünün verilmesini isteyen Boztaş, "Aday adaylarımız da büyük endişe var.

Normal milletvekili aday adayları liderlere bir şekilde ulaşıyorlar, işlerini bağlıyorlar. Ancak engelli arkadaşlarımıza şu ana kadar yardımcı olunmadığı gibi aksine liderlere yaklaşmaya çalışanlar korumaların azizliğine uğramaktalar" dedi. Boztaş, siyasi liderlerin açıklamalarında "Aday gösteremezsek kırılmak yok. Bu bir yarıştır. Listede adını göremeyenler veya arka sıralardan çıkanlar çekip gitmesinler. Gidenler dava adamı olamazlar. Onlar menfaat adamlarıdır" şeklindeki vurgularına atıfta bulunarak, "Engellilerin meseleleri siyasetin ötesinde bir konudur.

Temayüllerinizde Bülent Arınç ,Cemil Çiçek gibi isimlerle engellileri aynı kefeye koyarak yarıştırdınız. Çıkardığınız pozitif ayrımcılığı engellilere liste arifesinde sağlamadınız. Ayrıcalık haklarını vermediniz. Kader arkadaşlarımızı en iyi seçilebilecekleri sıralarda görmek hakkımızdır" diye konuştu.

Boztaş, "Sandıkta engellilerin eline verilen mühürle birlikte düşüneceğiz. Engelli topluluğunu arkasına alan rüzgarı yakalar. Lokman Ayva bunun Türkiye'de ki örneğidir. Ancak 1 kişi yetmez. En iyi sırayı engelli adaylıklarını veren ve en fazla engelli aday koyan siyasi lider engellilerin ailesindeki annesi, babası, eşi ve aile erkanının oylarıyla adeta ihya edilerek baş tacı edileceğini bilmeli" dedi.
TEDAY
 
F

Fırtına

Guest
400 engelli milletvekili aday adayının 356'sı AK Parti'den aday oldu

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Türkiye genelinde 400 engelli milletvekili aday adayının 356'sının AK Parti'ye müracaat ettiğini söyledi.

AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nda Denizli İşitme Engelliler Derneği ve Denizli Görme Engelliler Derneği üyesi çok sayıda engelli vatandaşın katılımıyla engellilerle istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Örki, Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini oluşturan engellilerin hayatlarını sürdürmek için desteği sağlamanın sosyal devlet olmanın önemli bir gereği olduğunu vurguladı.

Engelli vatandaşların hayat standartlarının yükseltilmesi için parti olarak her türlü çalışmaları yaptıklarını anlatan Örki, "İktidara geldiğimiz günden bu yana hep ötelenmiş, görmezden gelinmiş engellilerimizin hayat standartlarını yükselterek bugünkü şartlara getirmiştir. Türkiye genelinde 400 engelli vatandaşın değişik siyasi partilerden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmuştur. Bu adaylardan 356'sının partimizden yapılması engellilere verdiğimiz önemi ön plana çıkarmaktadır." dedi.

Milletvekili aday adayı ve eski Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu ise "Engellileri burada görmek çok güzel. Engelli arkadaşlarımızın bizler için dostça çalışmasını istiyoruz. Her birinin bir bölgede bizi temsil ederek çalışmalara katılmasını arzu ediyoruz. Çünkü engellilerin derdinden sadece engelli olanlar anlıyor maalesef." diye konuştu.
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Engelli milletvekili aday adayları açıklandı!

Genel seçimlerde engelli örgütlerini temsil edecek engelli milletvekili aday adayları Altınokta Körler Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı

Engelliler Konfederasyonu Başkan Vekili Hasan Tatar, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de son yıllarda engellilerin fark edildiğini, engelli sorunlarının kabul görür hale geldiğini söyledi.Engellilerin büyük sorunlarının bulunduğunu ifade eden Tatar, konfederasyonun, engellilere ilişkin siyasi partilerden taleplerinin olduğunu, bunları 11 madde halinde belirlediklerini kaydetti.

Bu taleplerden öne çıkanları sıralayan Tatar, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Engelli Hakları Sözleşmesi'ni imzaladığını, bu sözleşmenin anlam taşıması için ihtiyari protokolün de kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Engellilere yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını, yasalarda yer alan engellilerin aleyhindeki bazı hükümlerin temizlenmesini isteyen Tatar, bakıma muhtaç engelliler için bakım evleri kurulmasını, masraflarının devlet tarafından karşılanmasını talep ettiklerini bilirdi.

Zihinsel engelliler gibi ağır engelli kişilerin çalışabilmesi için ''korumalı iş yerleri yasasının'' gelecek dönemde TBMM'den çıkmasını beklediklerini dile getiren Tatar, kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli personel açığının hızla giderilmesi çağrısında bulundu.Kentlerin yapısının engellilerin durumuna uygun olmadığına dikkati çeken Tatar, merkezi yönetimlerin, toplu taşıma araçlarını, kaldırımları engellilerin durumuna uygun biçime getirmeleri gerektiğini anlattı.

Engellilerle ilgili yapılan her düzenlemede engelli örgütlerinin görüşlerine başvurulmasının önemli olduğunu vurgulayan Tatar, gelecek dönem TBMM'ye daha fazla engellinin girmesini beklediklerini kaydetti.Seçim sürecinde siyasi partileri izlediklerini, vaatlerini değerlendireceklerini duyuran Tatar, ''Siyasi partilerden engelli örgütlerini temsil niteliğinde bulunan adaylara ön sırada yer vermelerini istiyoruz. Eğer bunu yaparlarsa engelliler, bunun karşılığını vereceklerdir'' dedi.

Tatar, 12 Haziran'da yapılacak seçimler için konfederasyondan 15 engellinin çeşitli siyasi partilere aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Daha sonra engelli milletvekili aday adayları, kendilerini tanıttı.


AA
 
F

Fırtına

Guest
Engellilerin gözü aday listelerinde.!

8.5 milyon engelli vatandaşın gözü kulağı siyasi partilerin yarın YSK'ya teslim edeceği milletvekili aday listelerinde..

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) Genel Başkanı İlimdar Boztaş, siyasi partilerden yaklaşık olarak 400 engellinin milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu ifade ederek, "Dileğimiz her partinin 550 milletvekili adayının yüzde 4'ü oranında aday göstermesidir. Bu oran kamu oranıdır" dedi.

Boztaş ANKA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye de yaşayan yaklaşık 8.5 milyon engelli vatandaşın ve ailesinin gözü kulağının yarın YSK'ya teslim edilecek milletvekili aday listelerinde olduğunu söyleyerek, "Tüm liderlerden umutluyuz. Aday listelerini büyük bir merakla bekliyoruz. Bizleri mutlu eden 400 kader arkadaşımızın evlerinden çıkarak ülkesine, milletine ve engelli camiasına hizmet etmek adına bu ulvi göreve talip olmalarıdır" dedi.

Gelişen Türkiye'de bundan sonra yapılacak her işe engellilerin de dâhil olacağına inandıklarını ve daha güzel çalışmalar oluşacağını ümit ettiklerini söyleyen Boztaş, dileklerinin her partinin 550 milletvekili adayının yüzde 4'ünü engelli aday göstermesi olduğunu söyledi.

Bu oranın kamu oranı olduğunu söyleyen Boztaş, "Ayrımcılık yapılmazsa fırsat eşitliği sağlanırsa bu sayı engelli aday adaylarının hakkıdır. Bu hakta verilmelidir. Listeye giremeyen arkadaşlarımızın başvuru yaptığı partilerin genel merkezlerinde bakanlıkların ve belediye başkanlarının kamu kurumlarının danışmanlıklarında mutlaka değerlendirilmelerinin ülkemizdeki engelliler için büyük kazanım olacaktır" diye konuştu.

Boztaş, "Gözümüz kulağımız liderlerde, hizmet aşkıyla yola çıkan engellilerin içindeki hizmet hevesleri inşallah daim olur ve yer bulur" diyerek liderlere seslendi, "Bu ülkede kolay yaşam sürdürebilmemiz için aranıza mutlaka engellilerden alın. Siyasi liderlerimiz bizi ne kadar anlamaya çalışsalar da damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Birçok şeyi anlıyor veya anlıyor gibi görülüyorsa dahi engelli bir vatandaş kadar eksiklikler, yapılması gerekilenler fark edilmeyebiliyor. Türkiye projeleri için bu kişilere ihtiyaç duyacaksınız ve çözümüne doğrudan ulaşacaksınız çözüm için engelsiz Türkiye için Avrupa'ya örnek Türkiye için milletimiz için engellilerimizi unutmayın" dedi.
 
F

Fırtına

Guest
8,5 Milyon Kişinin Gözü Kulağı Liderlerde.!

Türkiye de 8,5 milyon engelli ve ailelerinin gözü kulağı 11 Nisanda liderlerin YSK 12 Haziranda yapılacak olan seçimlerde aday olmak için çeşitli siyasi partilerden müracaat ederek milletimize ve engelli camiasına hizmet etmek üzere yola çıktıklarını belirterek tüm liderlerden umutluyuz büyük bir merakla bekliyoruz.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bizleri mutlu eden 400 kader arkadaşımız evlerinden çıkarak ülkesine, milletine ve engelli camiasına hizmet etmek adına bu ulvi göreve talip olmuşlardır. Gelişen Türkiyede bundan sonra yapılacak her işlerde engellilerimizin de dâhil olacağına inanıyor ve daha güzel çalışmalar oluşacağını ümit ediyoruz. Dileğimiz her partinin % 4 oranında aday göstermesidir, bu oran kamu oranıdır.

Ayrımcılık yapılmazsa fırsat eşitliği sağlanırsa bu sayı engelli aday adaylarının hakkıdır. Bu hakta verilmelidir. Listeye giremeyen arkadaşlarımızın başvuru yaptığı partilerin genel merkezlerinde bakanlıkların ve belediye başkanlarının kamu kurumlarının danışmanlıklarında mutlaka değerlendirilmelerinin ülkemizdeki engelliler için büyük kazanım olabileceğini söyleyen Boztaş; gözümüz kulağımız liderlerde hizmet aşkıyla yola çıkan engellilerin içindeki hizmet hevesleri inşallah daim olur ve yer bulur diyerek liderlere seslendi.

Bu ülkede kolay yaşam sürdürebilmemiz için aranıza mutlaka engellilerden alın.. Siyasi liderlerimiz bizi ne kadar anlamaya çalışsalar da damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Birçok şeyi anlıyor veya anlıyor gibi görülüyorsa dahi engelli bir vatandaş kadar eksiklikler, yapılması gerekilenler fark edilmeyebiliyor. Türkiye projeleri için bu kişilere ihtiyaç duyacaksınız ve çözümüne doğrudan ulaşacaksınız çözüm için engelsiz Türkiye için Avrupaya örnek Türkiye için milletimiz için engellilerimizi unutmayın dedi.
 
F

Fırtına

Guest
Başbakan Erdoğan'ın Basın Toplantısı.!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mevcut 167 milletvekilinin listede bulunmadığını belirterek, "AK Parti'de listede bulunmamak veya yer bulamamak siyaseten silinmek, tasfiye edilmek anlamına asla gelmez. AK Parti kadroları bugüne kadar senlik benlik davasına düşmeden, hırs ve ihtirasa kapılmadan, meseleyi kişiselleştirmeden, kardeşlik hukuku çerçevesinde hareket etmişlerdir. Zaten senlik benlik davasına düşenler yerlerini bulmuşlardır" dedi.

Erdoğan ayrıca milletvekili listesinde 78 kadın, 25-30 yaş arası 24, engelli 11 adayları olduğunu da bildirdi.

Başbakan Erdoğan, partisinin 24. dönem milletvekili listesinin açıklanmasının ardından parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, etnik milliyetçiliğe, dinsel milliyetçiliğe ve bölgesel milliyetçiliğe karşı olduklarını yineleyerek, "Şu ana kadar hamdolsun biz bu noktada asla taviz vermedik. 780 bin kilometrekarelik vatan toprağında 74 milyon vatandaşı aynı samimiyetle kucaklayan bir siyaset anlayışını ortaya koyduysak, milletvekili adaylarımızı belirlerken de ülkemizdeki tüm kesimleri kucaklamanın gayreti içinde olduk. Etnik köken, din, mezhep, bölge ayrımı asla bizde yok. Buradan ben bir şey açıklıyorum, o da şudur; AK Parti'de mezhep, meşrep ayrımı görmeyeceksiniz. AK Parti'de sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümünü kucaklayan bir anlayışı ve halkımızın tümüne hizmet eden bir anlayışı göreceksiniz. Bu diğerlerinde olabilir, ama bu bizde bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da asla olmayacak" dedi.

AK PARTİ'NİN LİSTE PROFİLİ

Başbakan Erdoğan, milletvekili listelerinde kadın, genç ve engelli gibi özelliklerine göre adayların istatistik bilgilerini de verdi. Erdoğan, kadınların siyasete katılımını artırmaya ilk günden itibaren büyük önem verdiklerini belirterek, "Parti teşkilatımızda nasıl büyük bir önem arz ediyorsa, aynı şekilde parlamentoya taşımada da buna önem verdik. Yerel parlamentolarda da bunu büyük ölçüde gerçekleştirdik ve artış sürekli devam ediyor. 2002 yılına kadar yüzde 4 seviyelerinde parlamentoda bir temsil söz konusuyken, bu dönemde yüzde 9'lara çıktı. Yeni dönemde de meclisteki kadın milletvekili sayısını artırmaya özel önem verdik. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık. Listemizde şu anda 78 kadın aday bulunuyor. Bu yüzde 14.18'e tekabül ediyor dedi.

Başbakan Erdoğan gençlerin siyasete katılımı için bugüne kadar gösterdikleri duyarlılığa milletvekili listesinde de önem verdiklerini belirterek, "Bu seçimde 25-30 yaş arasında 24 genç arkadaşımıza listelerimizde yer verdik. 30-35 yaş arasında 51, 35-45 yaş arasında da 200 adayımız var" dedi.

Erdoğan, engelli aday sayısının da 11 olduğunu bildirdi.


Adayların 514'ünün doktora, lisansüstü ve lisans eğitimi almış olduğunu ifade eden Erdoğan, bunun yanında 30'unun da ortaöğretim, 6'sının ön lisans mezunu olduğunu bildirdi.

MEVCUT VEKİLLERİN 167'Sİ LİSTE DIŞINDA KALDI

AK Parti'nin siyasette değişimin öncüsü olan bir hareket olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bu yüzen listelerimizin oluşumuna da değişim ruhunu yansıtmaya çalıştık. Mevcut 167 milletvekilimiz listede bulunmuyor. AK Parti'de listede bulunmamak veya yer bulamamak siyaseten silinmek, tasfiye edilmek anlamına asla gelmez. AK Parti büyük bir harekettir. Birbirine inanan ve birbirini gönülden seven insanların bu çatı altında toplandığı bir harekettir. Biz büyük bir aileyiz. Siyaset yapmanın sadece milletvekili olmaktan geçmediğine inanan arkadaşlarımız, bu büyük hareketin farklı noktalarında görev almaya devam edeceklerdir. Farklı kademelerinde görev almaya devam edeceklerdir. Eğer bunu bir dava olarak görüyorsak, büyük bir hareket olarak görüyorsak, 74 milyon vatan evladına hizmet olarak görüyorsak, bunu böyle görmek ve anlamak durumundayız. Kişiselleştirmeden, duygusallaştırmadan bu aşkla bakmamız gerekir" dedi.

"SENLİK BENLİK DAVASINA DÜŞENLER"

Parti tüzüğü gereği 3 dönem milletvekilliği yapanların bir dönem ara vermesi gerektiğini hatırlatan Erdoğan, "Önümüzdeki dönem birçok bu şekilde olan arkadaşlarımız bu tüzük engeline takılarak zaten ara vereceklerdir. Bugünkü listeyi oluştururken sadece bu seçimleri değil, sonraki seçimleri de düşünerek daha uzun vadeli bir planlama içinde olduk. Listede yer almayan milletvekili arkadaşlarımızın bu hassasiyeti anlayışla karşılayacaklarına ve yanlış bir hisse kapılmayacaklarına inanıyorum. AK Parti kadroları bugüne kadar senlik benlik davasına düşmeden, hırs ve ihtirasa kapılmadan, meseleyi kişiselleştirmeden, kardeşlik hukuku çerçevesinde hareket etmişlerdir. Zaten senlik benlik davasına düşenler yerlerini bulmuşlardır. Onlar zaten belli bazı yerlere gitmişlerdir. İnanıyorum ki, bundan sonra da aynı samimiyetle, aynı fedakarlık ve dava bilinciyle hareket etmeyi sürdüreceklerdir" diye konuştu.

"GEÇEN DÖNEM LİSTEDE OLMAYANLARDAN BAZILARI YENİ LİSTEYE GİRDİ"

23. yasama döneminde meclis grubunun sadakatle görevini en iyi şeklide yerine getirdiğini belirten Erdoğan, "Önemli engelleri birlikte aştık, tarihi adımları birlikte attık. Bugüne kadar birlikte yol yürüdüğümüz milletvekili arkadaşlarımızla bundan sonra da birlikte yol yürüme kararlığı içindeyiz. Siyasetin uzun soluklu bir yol olduğunun ve bunun bir göstergesi olarak da geçen dönem listelerde yer bulamayan arkadaşlarımızın bir kısmını şimdi bu dönem tekrar listelere girdiğini de hatırlatmak isterim. Aynı samimiyetle bu arkadaşlarımın çalışmalarını sürdürmelerinin gelecek için çok çok büyük önem taşıdığını belirtmek istiyorum. 22. dönemde milletvekili olduğu halde 23. dönemde listede yer bulamayan veya listede olup da seçilemeyen 12 arkadaşımız bu dönemde listelerde yer almaktadır" diye konuştu.

"GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN TÜM İSİMLERE YER VEREMEDİK"

Başbakan Erdoğan, hepsi birbirinden kıymetli aday adayı arasından tercih yapmakta zorlandıklarını vurgulayarak, bu süreçte geceleri geç saatlere kadar çalıştıklarını anlattı.

Erdoğan, şöyle konuştu;

"İstedik ki en idealini bulalım. Neticede 550 aday belirlemek gerekiyordu. Gönlümüzden geçen birçok isme listelerde yer verememenin içimizde burukluk oluşturduğunu da ifade etmek zorundayım. Ancak şurası da bilinmeli ki; siyaset sabır isteyen, uzun soluklu bir iş. Aday adayı olan arkadaşlarımızın partimizin farklı kademelerinde görev yapmalarında, bu kutlu yolculukta bizimle kader birliği yapmalarından büyük memnuniyet duyacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum. Şimdi bu listenin açıklanmasından sonra bu tabloya göre geri çekilmek değil, eğer tüm bu arkadaşlarım gerek aday adaylarından listede yer alamayan gerek milletvekili arkadaşlarım, hep birlikte yarından itibaren 'ya Allah, Bismillah' deyip yola revan olup 12 Haziran için çalışmalara başlamaları İşte asıl sınav budur. Yoksa yerel seçim geldiğinde ya da bir dahaki genel seçimde 'hadi müracaatları yapalım' Bu tabi siyaseti anlamak değildir, bu siyaseti kullanmak demektir. AK Parti siyasete yeni bir soluk getirdiği kadar yeni bir anlayışı da hakim kılmıştır. Koltuk hırsı AK Parti'nin siyaset anlayışı ile asla örtüşmez. Bizim için önemli olan millet için, ülke için hizmet üretmektir. Bunu zemini sadece parlamento, makamlar, rütbeler değildir. Millete hizmet dava işidir, fedakarlıktır.

Millete hizmet hiçbir karşılık beklemeden yapılması gereken bir kutsal görevdir. AK Parti tüm teşkilatımız tüm kadrolarımız 8.5 yıl boyunca bu hissiyatla hareket etmiştir. AK Parti'nin her seçimde milletten daha çok teveccüh görmesi de bu hissiyatın neticesidir.

Tüm milletvekili arkadaşlarımızın, adaylarımızın bu hissiyat içinde olacaklarına gönülden inanıyorum. Bizleri izleyen tüm halkıma hatırlatmak istiyorum; Bilesiniz ki AK Parti'nin bu kadroları millete hizmet yolunda 'halka hizmet hakka hizmettir' anlayışıyla bu yolculuğun devam ettirecektir. Bu yolda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak bizim en önemli aşkımızdır. Doğusu-batısı, kuzeyi-güneyiyle ve 780 kilometrekare vatan toprağı ile bu Milli Birlik Kardeşlik Projemizin o doruk noktasına ulaştırılması en büyük özlemimizdir, hedefimizidir. Özlemimiz o kardeşlik duygusunu yakalamaktır.

Hazırladığımız listenin ülkemize, milletimize demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmalarda emeğe geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Aday adayı olmak suretiyle nezaket gösteren tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzde tam 2 ay var. Bu 2 aylık süre içinde inşallah 15 veya 16 nisan gibi Seçim Beyannamesi'ni genel merkezde geniş katılımlı bir basın toplantısı ile açıklayacağız. Ardından 18'inde Ankara Arena'da adaylarımızı tek tek tanıtacağız. Böylece Anadolu'nun, Trakya'nın yollarına düşeceğiz ve seçim kampanyamızı da bu şekilde başlatmış olacağız."
 
F

Fırtına

Guest
Metin Şentürk: Meclis’ten Değil Yürekten Bağlıyım.!

senturk(4).jpg



Milletvekilliği aday adaylığı başvurusundan istediği sonucu alamayan sanatçı Metin Şentürk, “Hiçbir kırgınlığım yok. Engelliler için aday olmuştum. Meclis’te olmadan da çalışmalarımı sürdürebilirim” dedi.

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan listede yer bulamayan sunucu ve sanatçı Metin Şentürk, Başbakan Erdoğan’a kırgın olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Şentürk, “Başbakan’a asla kırgın değilim. Sonuna kadar onun, kararlarının ve engellilerle ilgili hassasiyetinin yanındayım. Kaygılı değilim, saygılıyım. Ona Meclis’ten değil, gönülden, yürekten bağlıyım” dedi.

Şentürk, siyasete girme amacının engellilerle ilgili bir bakanlık kurulması olduğunu, bunun da siyaset üstü sayılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu;

“Bir tek hayalimiz vardı, onu gerçekleştirmek için bu konuya adım atmıştık, Türkiye’de engellilerden sorumlu icracı bir bakanlık kurulmasıydı. Bunun mücadelesini yıllarca verdik. Bu siyaset üstü bir şeydir. Doktorların Hipokrat yemini gibidir. Bu pencereden bakınca benim gözümde bir siyaset olmuyor.” Engellilerle ilgili icracı bir bakanlık kurulmadan engellilerin sorunlarının çözülemeyeceğini ifade eden Metin Şentürk, “Sayın Başbakanımızın bu konudaki hassasiyetini biliyorum. ‘Durmak yok yola devam’ diyorum” diye konuştu.

Çalışmalarıma Devam Edeceğim;

Başbakan’a kırgın olmadığını beliren Şentürk şöyle devam etti;

“Sonuna kadar onun ve kararlarının, engellilerle ilgili hassasiyetinin yanındayım. Ben zaten engellilikle ilgili kendime göre çalışıyorum. ABD’ye gittim, BM’deki engelli hakları sözleşmesine tanıklık ettim. Dünya Engelliler Vakfı başkanıyım. Çalışmalarımıza Cumhurbaşkanı ve 4 bakan gelip, katıldı. Dünya rekortmeniyim.. AB fahri kültür elçisiyim. Engellilerle ilgili Türkiye’de ne yapılıyorsa onda yer almaya çalışıyorum, ana haber bültenini sunuyorum. Örnek olunacak ne kadar alan varsa hepsini zorluyorum. Engelli kardeşlerimin yolunu açmaya çalışıyorum. Bunun yolu illa ki meclise girmek değil.. Çalışmalara devam edeceğim.”



Star
 
F

Fırtına

Guest
Sporda engelleri aştı sıra siyasette.!

2388.jpg



AKP'nin listelerinde yer bulan engelli adaylardan biri de Tolga Murat Balıkçı.. İzmir 2. bölge 9. sıra milletvekili adayı olan Balıkçı, lisedeyken geçirdiği kaza sonucu bir bacağını kaybetmiş..

Hastaneden çıkar çıkmaz ilk işi vücut geliştirme çalışmak olmuş.. Liseyi dışarıdan bitiren, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde iktisat eğitimi gören Balıkçı, kazadan siyasete uzanan yaşamını şöyle anlatıyor; 'Dünya şampiyonu dahi oldum.Şimdi de sırada siyaset var.

Burada da tüm engelleri aşacağıma ve engellileri Meclis'te hakkıyla temsil edeceğime inanıyorum. Benim sloganım; 'Gidene üzülmeyin, varolanı güçlendirin..'

AKŞAM
 
F

Fırtına

Guest
Rezalet Listeler.!

Bu seçim döneminde biz engelliler Meclis’te temsil edilemiyoruz..

550 aday içerisinde engelli bir aday yok..

Bu ülkede kayıtlı 8,5 milyon engelli vatandaşın yaşadığını göz ardı eden partiler 400 engellinin adaylık müracaatını görmezlikten gelerek engelli vatandaşları görmezlikten geldiler.

Size kısa bir hikâye anlatayım;

Görme engelli bir vatandaş gece elinde bir fenerle gidiyormuş. Bunu gören bir vatandaş şaşırarak sormuş ''ya sen zaten göremiyorsun bu fenerin sana bir faydası yok ki neden taşıyorsun?'' ''Evet, ben görmüyorum ama beni göremeyen kör beyinler belki bu ışığı görürde beni fark ederler diye taşıyorum..'' demiş..

İşte o kör beyinli siyasiler bizleri sadece senede bir gördüklerini bir kez daha bizlere gösterdiler.

Şimdi bizlerden oy isteyecek olan bu partiler hangi yüzle isteyecekler merak ediyorum. Biz engelli insanları kendilerine reklam amacı olarak kullanmakta hiçbir sakınca görmeyen bu zihniyetlere cevabımızı sandıkta vereceğimizi belirtiyor ve bu tutumu şiddetle KINIYORUM.. Şundan eminim biz engelliler orda 550 milletvekilinden daha iyi hizmet vereceğimizden eminim..

Engellilerin başarılı olmasından korkan ve koltuk kaygısına düşen bu kör beyinliler engellileri dışlamışlardır. Biz engelliler bu tutuma protesto edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın, bu yıl yapılacak olan engellilerle ilgili siyasilerin katıldığı hiçbir Programa katılmayacağım. Ve Türkiye de bütün engelli dernekleri de bu tutumu kınamaya hatta sokaklara inip protesto etmeye davet ediyorum.

Bizler onurlu bir yaşam için mücadele vermek için savaşırken ülkeyi yönetmeye kalkan zihniyetlerce hep engellenmekten bıktık.. İş hakkımızı yandaşlarına peşkeş çekenler bizleri hor görenler şimdi de seçilme hakkımızı ellimizden almaya kalkmaktadırlar. Biz engellileri geçen dönem sadece bir engelli temsil etmekteydi.. bu dönem ise hiçbir parti engelli aday göstermeyerek 8,5 milyon engelli vatandaşın mecliste temsili ellerinden alınmıştır.

Şimdi buradan tüm halkımıza çağrıda bulunuyorum;

Hiçbir insan engelli doğmak veya engelli olmak istemez. Siz sağlıklı yaşam süren insanlar yarın sizinde bir engelli olmayacağınızın garantisi yok.. Bu nedenle biz engellilere yapılan bu hakaret saydığım haksızlığın karşısında bizlere destek vermenizi rica ediyorum. Lütfen yarın ilk işiniz ülkeyi yönetmeye talip olan bu partilere bir engelli adına kınama mesajı atın..

Devlet bizleri her zaman hakir görmüştür, bari siz değerli halkımız bizlere sahip çıkarak partilere insanlık dersi verin.. Anayasanın 10. maddesi eşitlikten bahis ederken bizleri 3. sınıf görerek aşağılayan bu zihniyeti gelin birlikte kınayalım..

Demokrasiden söz eden iktidar partisi sosyal demokrasiden taviz vermeyen ana muhalefet partisi ve kendilerini halkın üstünlüğünü savunduklarını belirten meclisin 3 partisi biz engellilere kapılarını kapatarak savundukları fikirlerle de ters düşmüşlerdir.

Bu partilere gönül veren halkımızdan da biz engellilere destek bekliyorum.


Metin MERTTÜRK
 
F

Fırtına

Guest
İşte MHP'nin seçim beyannamesi.!

Ekonomiden sağlığa, eğitimden dış politikaya kadar geniş konularda projelerini ortaya koyan MHP yönetimi, "bunlar vaatlerimiz değil sözlerimizdir" diyor.

EĞİTİM-ÖĞRETİM

Türkçe tek eğitim dili olarak kalacak.

6 yaş grubu dahil edilmek suretiyle zorunlu temel eğitimin süresi 9 yıla çıkartılacak.

Zorunlu eğitim iki kademeli olarak yapılandırılacak.

İleri aşamada liseler de zorunlu eğitim kapsamına alınacak.

Orta öğretim; program türünü esas alan, yatay ve dikey geçişlere imkân veren, yönlendirme hizmetiyle üniversite sistemine etkin geçişi sağlayan bir yapıya kavuşturulacak.

Üniversite giriş sınavı kaldırılacak.

Lise son sınıfta yapılacak `olgunlaşma sınavı` ile üniversiteye geçiş yapılacak.

YÖK yeniden yapılandırılacak.

Üniversitelerde rektör seçimleri 2 kademeli yapılacak. 2`nci kademe sonunda en yüksek oyu alan iki adaydan yüzde 50`nin üzerinde oya ulaşan Cumhurbaşkanı tarafından rektör olarak atanacak.

Yükseköğretimde kılık kıyafete bağlı olmaksızın eğitim alma hakkı temin edilecek.

Başörtüsü sorunu çözüme kavuşturulacak. Yükseköğretimde sunulan imkân ve fırsatlardan kız öğrencilerin yararlanmasını engelleyen, anti demokratik ve insan haklarına aykırı uygulamalara son verilecek.

Üniversitelerde Yükseköğretim Kanunu`nun 50`nci maddesine göre çalıştırılan geçici araştırmacılara kadro verilecek.

Üniversiteler bölgelerin özelliklerine göre belirli alanlarda uzmanlaşacak.

Eğitimin hiç bir kademesinde yabancı dille eğitim yapılamayacak.

Öğrencilere en az bir yabancı dilin iyi bir şekilde öğretilmesinin alt yapısı oluşturulacak.

Eğitimin tüm kademelerinde sınıf mevcutları otuz öğrencinin altına indirilecek.

Zorunlu şartların dışında ikili eğitim uygulamasına son verilecek.

Dershanelerin, ilk ve orta öğretim kurumlarının işlevlerini üstlenmesi önlenecek.

Dershanelerin özel okullara dönüşmesi teşvik edilecek.

Din eğitiminin okullarda devlet eliyle verilmesine devam edilecek..

(Millî birlik ve bütünlüğün sağlanması, vatandaş ile devlet arasındaki yakınlaşma ve çeşitli ön yargıların giderilmesinde önemli katkılar sağlayacağı için.)

Yaz döneminde camilerde verilen din kültürü, ahlak bilgisi ve Kur`an öğretimine devam edecek çocuklar için yaş sınırı kaldırılacak.

İlköğretim altıncı sınıftan itibaren din öğretimini desteklemek amacıyla seçimlik Kur`an-ı Kerim`i Okuma ve Anlama, İlmihal Bilgileri, Peygamberlerin Hayatı gibi dersler seçmeli olarak okutulacak.

Türklüğün ve İslam`ın millî ve manevî değerlerini yaşayan ve yaşatan Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Hacı Bayram Veli ve Yunus Emre gibi önder şahsiyetlerin hayat ve felsefeleri, ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak okutulacak.

Yüksek başarı gösteren ortaöğretim öğrencilerinin sınavsız ve devlet bursu ile üniversite öğrenimine devam etmeleri sağlanacak.

Bilgi toplumunun temel taşı niteliğindeki bilgiye ulaşmak için millî enformasyon ağı alt yapısı oluşturulacak.

Türkiye`nin bilgisayar yazılım ve donanım alanında lider ülkeler arasına girmesi sağlanacak.

İnternette içeriğin zenginleştirilmesine, nitelikli, doğru ve Türkçe olmasına önem verilecek.

EMEKLİLER

Emeklilere her yıl Eylül ayında bir maaş kışa hazırlık yardımı yapılacak.

Emekli aylıklarındaki artışlar, enflasyon endeksi yerine, bu kesimin hayat standardını dikkate alan özel endekse göre yapılacak.

Ekonomik büyümenin sağladığı refah artışı emekli aylıklarına yansıtılacak.

Çeşitli emekli aylıklarındaki farklılıklardan doğan mağduriyetler intibak düzenlemesiyle giderilecek.

ENGELLİLER VE YAKINLARI

Engelliler öncelikli olarak işe yerleştirilecek.

Yüzde 70`den fazla özürü olan başkasının yardımına muhtaç Engelli Aylığı 315 liradan 450 liraya çıkarılacak.

Yüzde 40-69 arasında özürlü olan engelli aylığı 300 lira olacak.

Engelli çocuğu olan muhtaç ailelere ayda 320 lira sosyal destek ödemesi yapılacak.

18 yaş altı bakıma muhtaç engelli yakını aylığı 210 liradan 300 liraya yükseltilecek.

Bakıma muhtaç engellilere evde bakım ücreti verilmesi için aranan azami gelir, brüt asgari ücret tutarına yükseltilecek.


ESNAF-SANATKÂR VE KOBİLER

Yoksullar HİLALKART ile yapacakları alışverişleri sadece ikamet ettikleri mahaldeki esnaftan yapabilecekler.

2 milyon esnaf 15 milyar liralık Hilal Kart pazarından pay elde edecek.

Şoför esnafının, mevcut aracını yenilemek amacıyla alacağı yeni ticarî araçtan KDV ve ÖTV alınmayacak.

Büyük market zincirlerine şehir merkezinde şube açmaları için asgari iş yeri büyüklüğü standardı getirilecek.

Bu standarda uymayan şubeler yerleşim yeri dışına taşınacak.

Asgari İş Yeri Büyüklüğü Standardı uygulamasıyla küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçilecek..

KOBİ`lere destek için vergi oranlarında indirim yapılacak.

KOBİ`ler, yenileyecekleri makine ve teçhizat için KDV ödemeyecek.

KOBİ`ler, KOSGEB kaynaklarından faizsiz olarak yararlanacak.

Türkiye Kalkınma Bankası KOBİ finansmanında etkili olacak şekilde yeniden yapılandırılacak.

KOBİ`lere destek için Gelişen İşletmeler Piyasası faaliyete geçirilecek.

KOBİ`lerin ucuz finans kaynaklarına ulaşımı için Kredi Garanti Fonu kaynakları arttırılacak.

Kredi Garanti Fonu ve risk sermayesi sistemi etkin hale getirilerek KOBİ`lerin teminat sorunları çözülecek.

Sınır ticareti yeni bir düzenlemeyle kontrollü olarak geliştirilerek il ekonomilerine katkısı sağlanacak.

Kaçak yabancı işçi çalıştırma kesinlikle önlenecek. Kaçak işçi çalıştıranlara uygulanacak cezalar arttırılacak.

Esnaf ve sanatkârlardan, emeklilik döneminde faaliyetine devam edenlerden yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi tümüyle kaldırılacak.


haber7
 
F

Fırtına

Guest
Aday Listelerinde Engelli Gerçeği.!

11 Nisan 2011 ve saat 17.00’ı gösterdiğinde tüm aday adayları ve yakınları nefeslerini tutmuş heyecanla bekliyordu.

Bazı partilerin aday listeleri saatler önce açıklanmaya başlasa da gözler AK Parti’deydi. Ve beklenen an geldiğinde ise ismini görenle göremeyenler arasında tam bir şaşkınlık yaşandı.

Kesin gözü ile bakılan isimler için olur mu? Nasıl olur? Gibi sorular sorulmaya başlandı. Ancak sonucu değiştirmek için yapacak hiçbir şey yoktu.

İki dönem AK Parti İstanbul Milletvekilli olarak görev yapan Lokman Ayva 12 Haziran seçimleri aday listesinde yer alamadı.

Saat: 23.00 ve tüm parti adayları belli oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti içinde 167 milletvekilini listeye koymadı. AK Parti'nin 550 milletvekili adayı içinde 78 kadın aday bulunuyor. Listede 11 özürlü, aday sıralarında kendisine yer buldu.

Engellilerden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf listede yer almayan tek bakan olurken AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Lokman Ayva ve yaptığı radyo programları ile tanınan ve sevilen aday adayı Mehmet Çelenk'te liste dışında kaldı.

3 yıl önce büyük fırtına ve kavgalara sahne olan AK Parti Özürlüler Koordinasyon Merkezi’nde görev alan İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ve Konya Milletvekili Orhan Erdem’de liste dışında bırakılan diğer isimler..

Adaylığı kesin gözü ile bakılan bir diğer isim olan Metin Şentürk’ün de ismi listelerde yer almadı.

Sonuçları değerlendirdiğim engelli dostlarım, 'Süpriz oldu, bunu beklemiyorduk' dediler. Aslında ilk aday adaylığı başvuruları yapıldığında aldığım duyumlarda süprizlerin yaşanacağı ve herkesin şansının % 50'ye 50 olarak masada olduğunu ve engelli vekil adaylığı için süpriz isim ya da isimlerin listede yer alacağı belirtilmişti.

Bu konuda daha fazla bilgi vermeyeceğim...

Ve gerçekten de sonucun bu doğrultu da gerçekleştiğini görebiliyoruz.

Vekil olmak ya da olmamak hayatın sonu değil. Ayrıcalıkları ve avantajları tabi ki var, ancak önemli olan sorumlu bir birey olarak sahada tüm bu deneyim ve birikimlerle çalışmaya devam etmek..

Vekil olmak için yapılan içi boş, kişisel egonun önde olduğu, kişisel tatmine dayalı, çoğunluğa hitap etmeyen şovların pirim yapmadığını bir kez daha gördük..

Her fırsatta devlet erkanı önüne sıçrayıp, kendini ortaya atmanın, etkinliklerde program akışı içinde konuşmak için söz verilmeyen adı dahi geçmeyen platformlarda güçlü protokolün olmasını fırsat bilip sunucuya yalvararak zorla alınan mikrofonla hitap edilip kişisel pazarlama ve reklam yapılmasının da ne kadar ucuz, saygısızca bir davranış olduğunu gördüğümüz isimlerin de aday listesinde yer alamadığına tanıklık ettik..

Tüm bunları bir kenara bırakıp engellilikle ilgili yetkinlik ve nitelik kazanarak devamlılığı ve gelecek nesillere kadar uzanacak çalışmalara imza atmak için çalışmak gerek. Engelli kamuoyunun tamamının gönlünde yer almakla gönüllerin vekilleri olmakta önemli bir onurdur.

Tam bir yenilenmenin yaşandığı AK Parti’de 2002 seçimlerinde milletvekili olan ve 2. dönem yer almayan Gürsoy Erol’un ismi yeniden listede yer aldı. Erol, Başbakan Erdoğan’la birlikte 2. bölgeden 9. sırada yer alıyor. Erol’un aday adaylığı ve aday olarak önemli bir sırada yer alması ise tam bir sürpriz oldu.

Gürsoy Erol, vekilliği döneminde omurilik felçlilerin en önemli gereksinimi olan sonda problemini çözen ve bu konuda ciddi çalışmalar yapan vekil olarak engelliler arasında sevilen ve anılan bir isim.. Her ne kadar medya önünde yer almayı sevmese de şimdiden engelliler tarafından tüm dikkatleri üzerine çekti.

Rekor engelli aday başvurusunun olduğu AK Parti’de şuanda 11 engelli adayın listelerde yer aldığını görüyoruz.

CHP’de İçli’ye Haksızlık Yapılmadı (mı?)

Cumhuruyet Halk Partisi'nde 14 engelli milletvekili adayı olduğu belirtiliyor.

CHP’nin yeni döneminde parti meclis’ne seçilen ilk görme engelli olan Turhan İçli sürpriz bir şekilde kendinden söz ettirmeye başlamıştı.

İçli, CHP’nin engelli konusundaki eksikliklerini her fırsatta özeleştiri yaparak dile getirerek adete mesaj vermeye başlamıştı.

PM’e seçilmesinden sonra hızla çalışmalara başlayan İçli, aday listelerinin açıklanması ile hiç beklenmedik bir şekilde hayal kırıklığına uğradı.

Ankara 2. bölgeden 12. sırada yer aldığını öğrenen İçli ve sevenleri soluğu CHP Genel Merkezi önünde alarak eylem yaptılar.

YSK’ya bildirilen isim ve sıralamada bir değişiklik yapılamayacağı için CHP bir kez daha engelli potansiyelini görmezden mi geldi yoksa manevra mı yaptı göreceğiz.

CHP’nin hiç beklenmedik İçli, manevrasına karşı İstanbul 1. bölgeden gazeteci Ayşe Önal’ın kızı engelli Şafak Pavey’i 5. sıradan aday gösterdi. Bir çoklarının bilmediği ya da hiç düşünmediği bir isim olarak Pavey’in adaylığı da sürpriz oldu.

Bu durum aynı zamanda ilginç bir ayrıntıyı daha ortaya çıkardı. Eğer son anda bir sürpriz olmazsa yeni dönemde TBMM’de görme engelli vekil dönemi sona ererken, ortopedik ve bedensel engelli dönemi başlamış olacak.

2 Görme Engelli Aday;

Saadet Partisi bu yıl 2 görme engelli adaya listesinde yer verdi.

MHP’de Şengül 22. Sırada;

MHP’nin yeni dönemde 19. dönem Çorum Milletvekili olan bedensel engelli Muharrem Şemsek’ten sonra ilk görme engelli milletvekili adayı Bahattin Şengül oldu.

Şengül’ün uzun aradan sonra ilk kez MHP’de listeye giren engelli aday olması sevindirirken İstanbul 3. bölgeden 22. sırada yer alması destekleyenlerini hayal kırıklığına uğrattı. MHP’nin oy oranı düşünüldüğünde Şengül’ün, şansının çok az olduğu görülüyor.

Bilenler bilir ama hafızamızı tazelemek için sizleri biraz geriye götürmek istiyorum.

1995 seçimlerinde ANAP’tan İstanbul 2. bölge milletvekili adayı olan ve adaylığı kesin gözü ile bakılan A. Faruk Öztimur 6. sıradan aday gösterilmişti. O yıl seçimlerde Refah Partisi 1, 73 oranında oylarının ANAP’tan sürpriz bir şekilde yükselmesi ile sıralamada 5. sıra adayı vekil olurken Öztimur kazanamamıştı. Daha denemde listeler açıklandığında sıralamada ilk 3’te yerilmediği için, ‘Öztimur’un istifa etmesi gerekirdi’ ifadeleri yükselmeye ve tartışılmaya başlanmıştı. Öztimur için sonuç bugünkü vekil adayları gibi sürpriz olmuştu.

12 Haziran seçimlerinde engelli adaylar eğer seçilirlerse TBMM’de 28 aday yer alacak. Ancak yukarıdaki sıralama ve tabloya bakıldığında mecliste Gürsoy Erol ve Şafak Pavey'in engellileri temsil etme oranının daha yüksek olduğu görülüyor..

Süreçle ilgili analiz ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim...

Keşke yukarıda yer alan tüm adaylar sıralamada ilk beşin içinde yer alsalardı.

İşte o zaman 10 milyon engelinin TBMM’de temsili daha etkili ve güçlü olacaktı.

Temennimiz daha fazla engellinin hatta ( zihinsel engelli çocuk annesi, görme engelli, işitme engelli, ortopedik engelli, görme engelli vb. gibi) her engelli grubundan bir kişinin yer almasıydı.. Ancak yine olmadı.

Aday olan tüm vekillere şimdiden başarılar dilerim..


Mehmet Kızıltaş
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Görmeyenler Koruma Derneği Konya Şubesi: 550 Milletvekilinin %10’u Engelli Olmalı

Görmeyenler Koruma Derneği Konya Şubesi üyeleri, engelli milletvekili aday sayısının az olduğunu ileri sürerek, Meclis'teki 550 milletvekilinin yüzde 10'unun engelli olması gerektiğini bildirdi.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, Hükümet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, 2002 rakamlarına göre Türkiye'de 8 buçuk milyon engelli yaşadığını söyledi.

24. Dönem Milletvekili adaylık başvurularında siyasi partilerin milletvekili adaylarındaki engelli milletvekili aday sayısını tespit ettiklerini belirten Özağan, siyasi partilerin milletvekili adaylarının yüzde 2'sinin engelli aday olduğunu ifade etti.

Seçilebilecek engelli milletvekili adayları da düşünüldüğü zaman bu sayının yüzde 0, 50'ye, yani 2 ya da 3 milletvekiline denk geldiğini vurgulayan Özağan, "Engelli milletvekili adayı sayısının az olduğu ortadadır" dedi.

12 Eylül 2010'da yapılan referandumda kabul edilen Anayasa'nın 10. maddesinde engellilere pozitif ayrımcılık yapılabileceğiyle ilgili anayasal güvencenin oluşturulduğunu ifade eden Özağan, şunları kaydetti:

"Engelliler Meclis kapısına gelmiş içeriye girmek üzere beklerken, tekrar bir engelle karşılaşmıştır. Biz engelliler olarak her alanda zorluklar yaşadığımızı ifade ediyorduk. Biz kendi sorunlarımızı çözecek olan engelli milletvekili sayısının fazla olmasını istiyorduk. Siyasi partilerin hepsi bu konuda sınıfta kaldı. Türkiye genelinde engelli arkadaşlarımız milletvekilliği başvurusunda bulunmuş, ancak maalesef seçilebilecek sayı 2'yi 3'ü geçmemiştir. Seçilecek aday mı bulamadılar? Milletvekilliği sıralamalarıyla ilgili kadınlarımız yıllardır mücadele etmekte ve her yıl sayılarını artırmaktadır. Engellilere gelince ise maalesef bu sayı çok düşük kalmaktadır. Nüfusun 12. 9'u engelli ise 550 milletvekilinin de yüzde 10'unun engelli olmasını beklerdik. "

AA
 
F

Fırtına

Guest
Görme Engellilerden Siyasi Partilere Sitem.!

Çağdaş Görmeyenler Derneği İzmir Şubesi üyeleri, mecliste grubu bulunan partilerin aday listelerinde örgütlü engelli hareketi temsilcilerine seçilecekleri sıralarda yer verilmemesini protesto etti.

Siyasi partilerin birbirleriyle mücadele ederken kamuoyunu engelli adayların sayısı konusunda yanlış bilgilendirdiğini belirten dernek üyeleri, partilerin engelli vatandaşlara listelerinin son sıralarında yer verdiğini belirtti.

Derneğin Genel Sekreteri Avukat Kaya Sertkaya yaptığı açıklamada, "Görüldüğü gibi siyasal partiler bu seçimlerde engellileri görmezden gelmiş ve adeta onlarla dalga geçmişlerdir. Biz Çağdaş Görmeyenler Derneği üyeleri olarak listelerinde örgütlü engelli hareketi içerisinden gelen adaylara seçilebilecek sıralarda yer verilmemesini tepkiyle karşılıyoruz.

Engelli adaylara sırtını dönen siyasi partiler bu anlayışlarıyla bir anlamda engellilere ve sorunlarına ve çözüm taleplerine de sırtını dönmüştür. Örgütlü engelli mücadelesini onurlu bir şekilde sürdüren ve her zaman en önde yer alan Çağdaş Görmeyenler Dernegi üyeleri olarak biz engellilere ve sorunlarını sırt çeviren siyasi partilerin seçim kampanyalarında karşımıza geldiklerinde yaşanan bu süreci kendilerine hatırlatacağımızı ve tepkilerimizi göstereceğimizi onları oylarımızla cezalandıracağımızı bilmelerini isteriz."

Sertkaya, "bizi arka plana iten siyasi partiler oy isteyecekleri zaman onlara gereken dersi vereceğiz" diye konuştu. Dernek üyeleri açıklamalarının ardından kendilerine yürümekte yardımcı olan vatandaşlarla birlikte sessizce dağıldılar.
 
F

Fırtına

Guest
Siyasiler Engellilere Yönelik Bölümlerini Soyut Sözlerle Dolduruyor

326.jpg



Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun, "Siyasi partilerimiz seçim programlarında engellilere yönelik bölümlerini soyut sözlerle dolduruyor" dedi.

Koyun, Engelliler Haftası dolayısı ile yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin Türkiye'nin yüzde 12,29'unu oluşturduğunu anlattı. Bu ülkenin haklarından, özgürlüklerinden bir şekilde engellenen vatandaşlar olduklarını savunan Koyun, şunları belirtti;

"Hep sesimizi duyurmaya, derdimizi anlatmaya, sorunlarımıza çözüm bulmaya çabaladık. 5378 sayılı Yasa çıkarıldı. 'İşte sorunlarınız çözüldü' denildi. Üzerinden 6 yıl geçti, ancak hala değişen bir şey yok. Erişim ve ulaşım, özetle bizleri hayata bağlayan bütün yollar kapalı ve bu konuda hala ciddi bir adım atılmıyor. Ülkemiz yeni meclisini, yeni Hükümetini ve yeni Cumhurbaşkanını ve belki de yeni Anayasasını belirleyeceği bir döneme giriyor. Ancak hala seçmen olarak engelliler oyunu kullanmakta zorluk çekiyor, hatta kullanamıyor. Oy sandıklarının kurulu olduğu okullar engellerden arındırılmıyor."

Koyun, oy pusulalarının görme engellilerin de algılayabileceği şekilde hazırlanmamasından yakındı.

12 Haziran'da yapılacak seçimler öncesinde siyasi partilerin seçim programlarında engellilere yönelik bölümlerin soyut sözlerle doldurulduğunu kaydeden Haydar Koyun, "Geçmişe oranla mecliste engelli milletvekili sayısının artacak olması engelliler için tek olumlu gelişme olarak görülüyor. Yine de bu özellikle adaylık sürecindeki açıklamaları dikkate aldığımızda yetersiz kalıyor" dedi.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst