Engellilere özel KPSS ve dershane!

volkqn

Üye
Üye
Katılım
May 1, 2011
Mesajlar
176
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
30 Bin engelli için devlette iş imkânı doğuyor. Nisan ayında engellilere özel KPSS yapılacak...

İHLAS SON DAKİKA - Engellilerin ÖMSS’ye (Özürlü Memur Seçme Sınavı) hazırlanması için ocak ayında tüm Türkiye’de Halkevleri bünyesinde dershaneler açılacak.

Özürlüler Vakfı’nın 6. Özürlüler Kongresi, dün Kadir Has Üniversitesi’nde başladı. ‘Yaşamak için Teknoloji’ başlıklı kongrenin açılışında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, genel müdürlük için iki acil eylem planları olduğunu açıkladı. Birincisi erişilebilirlik, ikincisiyse istihdam.

ÖMSS dershaneleri ocak ayında açılacak
Çiftçi, bir de istihdam müjdesi verdi. Devletteki 30 bin engelli kadrosuna eleman alınacağını açıklayan Çiftçi, “İstihdam için KPSS gibi özürlülere ait ayrı bir sınav olacak. Özürlü Memur Seçme Sınavı, Nisan ayında gerçekleşecek. Ocak ayından itibaren de tüm Türkiye’de bu sınava hazırlık için kurslar açılacak” dedi.

Çiftçi’nin verdiği bilgiye göre ilkokul ve ortaokul mezunlarının alınacağı kadrolara kurayla alım yapılacak.

Lise ve üzeri eğitimlilere yönelik kadrolar içinse nisan ayında yapılacak ÖSMM sonuçlarına bakılacak.

DEVLET 30 BİN ENGELLİYİ İŞE ALACAK
Özürlüler Vakfı’nın düzenlediği 2 günlük kongre, ‘Engellenemeyenler Dans ve Ritm Grubu’nun mini gösterisiyle başladı. Kongreden 30 bin engelliye iş müjdesi çıktı.

Engellilere özel KPSS ve dershane! - Yaşam Haberleri - www.ihlassondakika.com
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar bana ne olursun birisi bu HALKEVLERİ'NİN Ne olduğunu bir zahmet açıklayıversin.... Sakarya'da Halk Eğitim Merkezi'ne aynı yazıyı ben 20 gün önce götürdüm..Halk Eğitim Müdür Yardımcısı bana dedi ki : Halkevleri Hükümete muhalif bir dernektir dedi, onlar böyle bir kurs açamazlar dedi, bu söylemde bir hata olduğunu ifade etti... Ayrıca bu son dakika bilgisi filan değil.. 12 Aralık 2011 de aynı yazı RADİKAL de yayınlandı .. Link'i :

http://engelliler.gen.tr/f58/ozurlu-memur-secme-sinavi-omss-icin-ozel-dershaneler-acilacak-10813/
 
Tekerlekli Sandalye
Üst