Selam arabistan,
'' Şartlarım malulen emeklilik için ve engelli erken emekliliği için de tutmamaktadır. Sormak istediğim bunlar dışında engellilere sağlanan herhangi bir emeklilik hakkı veya maaşı bulunmuyor mu? Benim gibi durumu iyi olamayan engelliler sadece üç ayda bir ödenen 2022 engelli maaşı almaya mı esir bırakılmıştır. Bu maaşla nasıl geçinilir bir yolu veya yöntemi varsa bunu da belirtirseniz sevinirim. ''
Ne güzel sormuşsun arkadaşım inan iyiniyetine, masumiyetine hayran kaldım

Ama konuya dair yazacaklarım aslında senin durumundan yola çıkarak, bu ülkede yaşayan daha doğrusu kendilerine bağlanan 2022 maaşıyla
yaşamaya çalışan binlerce engelli kardeşimin durumunu dile getirmek olacaktır yoksa sana herhangi bir yarar getireceğini sanmıyorum, üzgünüm
Bu maaşla nasıl geçinilir? diye sorduğun için önce bu soruna yanıt vereyim: Kimse senden geçinmeni istemiyor ki ne geçinmesi!!! Sence bu maaşla geçinebilmeyi bir yana bırak yaşayabilmenin bile mümkün olmadığını sana o maaşı bağlayanlar bilmiyorlar mı? Senin nezninde diğer tüm engelli maaşı alanların yaşamasını isteyen bir devlet var mı karşında? yada derdini anlatacak bir muhatap bulabildin mi bugüne kadar? 2022 maaşını bağlayanlar, kendilerini ancak; ''daha önceden bu maaş da verilmiyordu ama biz şimdi yaptık, bağladık, biz yaptık oldu '' şeklinde savunuyorlar.Bana göre ise ; Biz engellimizi yaşarken öldürmeye mahkum bırakıyoruzun diğer bir adıdır 2022 engelli maaşı. Sizler bu maaşı alarak hala nasıl yaşıyorsunuz biz devlet olarak hayret ediyoruz ama sizleri bu topraklardan kaldırmanın başka bir yolu daha var ki mümkün olduğunca az engelliye bu maaşı bağlıyoruz (!)
2022 maaşıyla bırak geçinebilmenin yolunu aramayı sen yaşamanın bir yolunu bulmaya çalış güzel kardeşim. Bir zamanlar '' Benim memurum işini bilir'' deyişiyle unutulmayan liderlerimizden biri vardı işte şimdilerde de '' Benim ülkemin engellisi 2022 maaşıyla yaşamanın bir yolunu mutlaka bulur '' şeklinde bir söylemde bulunmamış olsa dahi konuya dahil olanlar geliri arttırabilmenin en az beş yüz yolunu sorgulamaya başlamışlar ve evde bakım maaşını alabilmenin mümkün olabilmesi adına ne kadar boşluk varsa oradan girme yolunu zaten deniyorlar ama nafile boş ver kardeşim gel sen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin istediği gibi bir vatandaş ol, gel sen vazgeç yaşamaktan! Otur evinde, kuru ekmek ye, gezme tozma , ilaçlarını alama, tedavini olma, yaşamsal giderlerini karşılama, yavaş yavaş terk-i diyar et sen!!! Hem fena mı olur 2022 alan bir nüfus daha azalmış olur bu ülkeden! Bakarsın bir Suriyeliye daha ekmek kapısı açılır! He ne dersin???
İnan hem yazıyorum, hem içim kan ağlıyor. Bu siteki benim huzur kaynağım olmaya devam ederken arada yaralarımı sızlatan forum sayfalarında kayboluyorum yine. Forumları okudukça bazen gülümsüyorum yeniden beni en mutlu eden yanı ne biliyor musun sizlerin hala kirlenmemiş yürekleri ve vicdanlarınızdaki masumiyet duygusuyla çare arayışlarınız ve birbirinize sunduğunuz iyiniyetle sunulmuş tertemiz çıkış önerileriniz tıpkı yukarıda ki üyenin '' Olsun paran yoksa bile toplu ulaşım araçlarına ücretsiz binebilirsin'' deyişinde gizlenmiş tüm insancıl güzellikler...
Allah, hepimizin yar ve yardımcısı olsun dileklerimle...