Engelsiz Minibüs Hizmeti Verilse Bu Hizmetten Yararlanırmıydınız?

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,486
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Merhaba arkadaşlar,

Girişimci bir arkadaşım ilk aşamada İstanbul için engellilerin “akülü” veya “manuel tekerlekli” sandalyeleriyle şehir içi ulaşımlarını sağlamak amacıyla “Engelsiz minibüs” hizmeti vermek istiyor. Hizmetin genel anlamda şu şekilde verilmesi düşünülmekte.

Araç minibüs olduğunda akülü veya tekerlekli sandalyenizden inmeden sandalye ile birlikte minibüse binip istediğiniz yere götürülüp aynı şekilde geri getirileceksiniz. Duruma göre araçlarda rampa veya asansör sistemi olacak ve 4-5 tekerlekli sandalyeli kişinin aynı anda yolculuk yapması imkanı sağlanacak. Araçlar, saatlik, günlük, haftalık ve aylık olarak kiralanabilir. İlk etapta aracın kiralanması şöförlü olacak. Yani aracı kiralayan şöförlüğünü ben Ya da bir yakınım yapsın diyemeyecek. Bu sizin için önemli olurmu? Yani şöförlüğünüde biz yapabiliriz bu imkan sağlansın dermisiniz?

Bildiğiniz gibi bazı şehirlerde “engelsiz taksi” hizmeti verilmekte ancak araçlar otomobil tarzı olduğundan sandalye ile yolculuk yapma imkanı bulunmuyor. Manuel sandalye kullananlar bir şekilde koltuğa geçip yolculuk yapmak zorundalar. Çoğu engelli transferini kendi gerçekleştiremediği için birileri tarafından kucaklanıp koltuğa bindirilmekte istemiyor. Zaten akülü sandalye kullanıcılarının bu hizmetten yararlanması mümkün bile değil. Oysa “engelsiz minibüs” hizmetinde hem akülü sandalye hemde manuel sandalye kullanıcıları sandalyelerinden inip binmeden rahatlıkla yolculuğunu yapacak....

Böyle bir hizmet verilmesi halinde bu hizmetten yararlanmak istermiydiniz? Eğer varsa hizmete dair isteğiniz -şuda olsun buda olsun gibi- lütfen konu altına yazınız. Sizin öneri ve görüşlerinize göre verilecek hizmet şekillenecek.
 

İskender Durgun

Üye
Üye
Katılım
Eyl 4, 2010
Mesajlar
599
Tepkime Puanı
0
Puanları
16
Yaş
57
Merhaba,

Konuya sorunla başlamak gerekirse bu hizmet verilse ben faydalanmak isterim. Aması var tabi ücret ne olacak? Fahiş ücret olursa fazla kimse ilgi göstermez düşüncesindeyim. Düşüncesi güzel ama nedense bunu uygulayacak girişimciler yok.
 

vuslat

Üye
Üye
Katılım
Mar 8, 2011
Mesajlar
48
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
aslında heryerde şart ama İstanbul gıbı bır yerde daha önemlı oluyor...istanbul u gezmeye gelıpte bır yerden bır yere gıtmek hele kı otobus beklemek pek de akıllıca değil:) bence bu türden araçların olması lazım...
bence Engelli gruplarına hizmet verilmesi daha iyi olur..böylece fiyat konusunda da sıkıntı yasanmaz..önceden araç ayarlanmalı ve anlaşılan tarihte engellılerin hizmetine sunulmalı...
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Selam Arkadaşlar,

Bu fikir kimin aklına geldiyse öncelikle tebrik etmek isterim :) gerçekten müthiş bir girişimcilik ruhu var özellikle İstanbul için diğer şehirleri bilemediğimden en çok kendi şehrim adına yorum yapabilirim.

Yıllar önce anlattığınız şekilde adı engelsiz olan minübüse binmiştim aslında merkezi Tophane'de bulunan kısa adıyla İSÖM e ait olan bu araç çok ilgimi çekmişti sene 2005. O yıllarda ben tekerlekli sandalye kullanmıyor olsam da koltuk değneklerim vardı ve basamak ( en alçak dahi olsa ) çıkamadığım için merkeze gidip gelirken bu taşıma aracına rahatlıkla binebiliyordum üstelik ücretsizdi. Sahip olduğum deneyime güvenerek bu projeyi tüm kalbimle destekliyorum.

Sevgili Halil Yılmaz gerçekten kutlarım ama bana kalırsa bu araçları kullanacak kişinin yani şöförlüğünü yapacak kişinin İstanbul trafiği gözönüne alındığında usta bir araç sürücüsü olması , mümkünse aracın sıfır kilometre son model olması, aracın içinde klimanın bulunması, sürücünün engellinin tercihine bırakılabilecek bir esneklik sağlanması, önceden belirlenmiş saatlerde aracın kesinlikle hazır olacak şekilde planlanması ( istenilen saat, gün yani tarihin randevuya sadık kalınarak gerçekleşmesi) e bir de içinde güzel, hoş, bakımlı, güleryüzlü bir bayan hostes olursa hiç fena olmaz diye düşünüyorum :) bir de araçta kesinlikle müzik olmalı evet müziksiz olmaz tamam şimdilik benden bu kadar...

Ücret konusuda önemli ama çok aşırıya kaçmadıkça engellilerin engelsizce seyahat edebilecekleri bu araçlara ödeyecekleri tutarı da gönülden verebileceklerine inanıyorum.



ula%C5%9F%C4%B1m153.jpg


İşte benim bindiğim ve hala kullanımda olan araç bu.
 

Sağlık Teknikeri

Üye
Üye
Katılım
Haz 8, 2010
Mesajlar
1,020
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Fikir güzel. Geçen yıl tekerlekli sandalye kullanan 5-6 arkadaşla buluşma düzenlemiştik ama buluşmanın olacağı mekana ulaşımda baya sıkıntı çekmiştik doğrusu. Böyle bir hizmet olsaydı kesinlikle bundan faydalanırdık.
 

DÜŞ GEZGİNİ

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
240
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Öncelikle tebrik ederim. Bana görede fiyat çok önemli. Taksi tarifesi ile aynı olmalı bence yada fark olursa çok abartılı olmamalı.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst