Epilepsi mağduriyeti

Herkese iyi geceler diliyorum ben uzun yıllardır epilepsi hastasıyım ama hep uyku nöbeti geçiyorum uyanıkken hiç olmadım ilaçlarımı düzenli alınca olmuyor buna rağmen bana kısıtlı ehliyet verdiler bu saçma değil mi buna nasıl itiraz edilir ve ben çok uzun zamandır nöbet geçirmediğim için rapor da almıyorum çok düşük olacak diye en az %40 ekpss vs haklardan faydalanıyor peki atıyorum %5 rapor verseler kamuda çalışmaya engel mi şimdiden teşekkür ederim

Herkese iyi geceler diliyorum ben uzun yıllardır epilepsi hastasıyım ama hep uyku nöbeti geçiyorum uyanıkken hiç olmadım ilaçlarımı düzenli alınca olmuyor buna rağmen bana kısıtlı ehliyet verdiler bu saçma değil mi buna nasıl itiraz edilir ve ben çok uzun zamandır nöbet geçirmediğim için rapor da almıyorum çok düşük olacak diye en az %40 ekpss vs haklardan faydalanıyor peki atıyorum %5 rapor verseler kamuda çalışmaya engel mi şimdiden teşekkür ederim
EKPSS için tek şart %40 ve üzeri rapor almak.
KPSS için %40 ve üzeri engelli de girebilir.

Peki %5 ne olacak? KPSS girebilir. Kazanırsa ki Kamuda çalışmaya engel değil. KPSS de şartlar kotlar ve numaralar vs her ne ise bildirilir, o şartlar, kotlar ve numaralar vs her ne işe çakışıyorsa %5 olsa bile engeldir. Genelde ağır işler için kodlar(...... vs) yazılır. Çoğunlukta kodlar yazılmaz; işte o zaman engel değildir, başvurabilirsiniz.

Kısıtlı ehliyete gelince; engeliniz için sizi tehlikeye düşürecek durum düşünüldüğü için yapmış olmaları gerekiyor: Engelinizi belirtmişsiniz ama yine de isterseniz rapora itiraz edebilirsiniz.

EKPSS için tek şart %40 ve üzeri rapor almak.
KPSS için %40 ve üzeri engelli de girebilir.

Peki %5 ne olacak? KPSS girebilir. Kazanırsa ki Kamuda çalışmaya engel değil. KPSS de şartlar kotlar ve numaralar vs her ne ise bildirilir, o şartlar, kotlar ve numaralar vs her ne işe çakışıyorsa %5 olsa bile engeldir. Genelde ağır işler için kodlar(...... vs) yazılır. Çoğunlukta kodlar yazılmaz; işte o zaman engel değildir, başvurabilirsiniz.

Kısıtlı ehliyete gelince; engeliniz için sizi tehlikeye düşürecek durum düşünüldüğü için yapmış olmaları gerekiyor: Engelinizi belirtmişsiniz ama yine de isterseniz rapora itiraz edebilirsiniz.
Teşekkür ederim yani epilepsi hastası diye elemezler değil mi ben rapor almadım oran düşük diye kpss falan da girmedim heyete girince elerler boşuna sınava girmeyeyim diye sadece atıyorum asker polis güvenlik silahlı işler gece nöbet tutulan işler falan sorun olur memur ya da daimi işçi için sorun teşkil etmez diyorsunuz doğru mu anladım emin olmak içimi rahatlatmak adına soruyorum

Yani kamuda memur ya da daimi işçi olmaya engel değil heyet raporu isteyen özel sektör de olsa kamuda olsa sorun teşkil etmiyor tabi belli meslekler haricinde anladığım kadarıyla

Teşekkür ederim yani epilepsi hastası diye elemezler değil mi ben rapor almadım oran düşük diye kpss falan da girmedim heyete girince elerler boşuna sınava girmeyeyim diye sadece atıyorum asker polis güvenlik silahlı işler gece nöbet tutulan işler falan sorun olur memur ya da daimi işçi için sorun teşkil etmez diyorsunuz doğru mu anladım emin olmak içimi rahatlatmak adına soruyorum
Engelli bir birey olarak genelde iş başvurularında herzaman ilk olarak eleniriz. İş başvurularında genelde ne iş olsa yaparım tarzı yaklaşımı ile girişirsek -başvurursak- ilk başta hemen kaybederiz. Ancak şirketin çalışma toleransı bilirsek, mesleğimize dikkat ederler engel durumumuza değil. Bu nedenle şirketi iyi araştırmakta fayda var. Arçelik fabrikasında aşırı gürültülü ortamda rahat çalışan işitme engelli (burada dikkat çekerim: her işitme engelli alınmıyor) arkadaşlarım var. Ne demek istediğimi anlamışsınız.

Hastalığı gizlemek genelde özel şirketlerde tazminatsız işten atılmaya kadar gider. Mutlaka işten atılırsın demiyorum, şirket inisiyatifine kalmış durum. Şirket ya size uygun pozisyon arar yada hiç uğraşmaz işten atar. Her halükarda haklıdır. Kamuda ise amir durumunuzu öğrendiğinde sizi farklı işlerde çalıştırır (riskli işte iseniz görevinize son verebilir bir ihtimal).

anlamadığım şu: neden engelinizi gizleyesiniz.

Bu arada belirteyim: KPSS.ye girene kadar siz rapor vermek zorunda değilsiniz. Ancak KPSS de yerleştirme yapıldıktan sonra Rapor verirseniz ki o raporu reddetmezler, kazandığınız pozisyonunuzu da zora sokmazlar. O işi istediğinizi ve epilepsi olduğunuzu bilirler ve zorlamazlar, işinize yerleştirirler. Pozisyon seçerken hastalığınıza dikkat ederek seçim yaparsanız hiç bir zaman sorun olmaz. Çoğunlukla hemen hemen tüm pozisyonlarda bu tür olumsuz rapor bakmazlar. Rapor ile birlikte yerleştirirler. ama mesela diyelim güvenlik görevlisi yada dalgıçlık (örneklem verdim başka mesleklerde olabilir) gibi meslek seçilirken fiziki engel olmayacak diye uyarı kod varken buna rağmen o tür pozisyon seçerseniz. KPSS de atanma gerçekleşirse işlem sırasında raporu yada durumunuzu saklarsanız. İşe girildikten sonra pekala durum anlaşıldığında işinize son verilir. Gerisi karışmayacağım.

Herşeye olumsuz bakmak yerine kendinizle hastalığınızla barışık olup herşeyin üstesinden gelebileceğinize inanıyorum:

Yok saklamak değil yanlış anlaşıldım düşük olduğu için rapor almadım saklamak mümkün değil ki zaten sorun da etmiyorum sadece ben %40 ve üzeri ekpss ile memur oluyor altındakiler ne memur ne hizmetli olamıyor mağdur oluyor sanıyordum bunu öğrenmek istedim yanlış anlaşıldım teşekkürler hocam uzun uzun açıklayıp zaman ayırdığınız için 😊

Geri