Teşekkür ederim yani epilepsi hastası diye elemezler değil mi ben rapor almadım oran düşük diye kpss falan da girmedim heyete girince elerler boşuna sınava girmeyeyim diye sadece atıyorum asker polis güvenlik silahlı işler gece nöbet tutulan işler falan sorun olur memur ya da daimi işçi için sorun teşkil etmez diyorsunuz doğru mu anladım emin olmak içimi rahatlatmak adına soruyorum
Engelli bir birey olarak genelde iş başvurularında herzaman ilk olarak eleniriz. İş başvurularında genelde ne iş olsa yaparım tarzı yaklaşımı ile girişirsek -başvurursak- ilk başta hemen kaybederiz. Ancak şirketin
çalışma toleransı bilirsek, mesleğimize dikkat ederler engel durumumuza değil. Bu nedenle şirketi iyi araştırmakta fayda var. Arçelik fabrikasında aşırı gürültülü ortamda rahat çalışan işitme engelli (burada dikkat çekerim: her işitme engelli alınmıyor) arkadaşlarım var. Ne demek istediğimi anlamışsınız.
Hastalığı gizlemek genelde özel şirketlerde tazminatsız işten atılmaya kadar gider. Mutlaka işten atılırsın demiyorum, şirket inisiyatifine kalmış durum. Şirket ya size uygun pozisyon arar yada hiç uğraşmaz işten atar. Her halükarda haklıdır. Kamuda ise amir durumunuzu öğrendiğinde sizi farklı işlerde çalıştırır (riskli işte iseniz görevinize son verebilir bir ihtimal).
anlamadığım şu: neden engelinizi gizleyesiniz.
Bu arada belirteyim: KPSS.ye girene kadar siz rapor vermek zorunda değilsiniz. Ancak KPSS de yerleştirme yapıldıktan sonra Rapor verirseniz ki o raporu reddetmezler, kazandığınız pozisyonunuzu da zora sokmazlar. O işi istediğinizi ve epilepsi olduğunuzu bilirler ve zorlamazlar, işinize yerleştirirler. Pozisyon seçerken hastalığınıza dikkat ederek seçim yaparsanız hiç bir zaman sorun olmaz. Çoğunlukla hemen hemen tüm pozisyonlarda bu tür olumsuz rapor bakmazlar. Rapor ile birlikte yerleştirirler.
ama mesela diyelim güvenlik görevlisi yada dalgıçlık (örneklem verdim başka mesleklerde olabilir) gibi meslek seçilirken
fiziki engel olmayacak diye uyarı kod varken buna rağmen o tür pozisyon seçerseniz. KPSS de atanma gerçekleşirse işlem sırasında raporu yada durumunuzu saklarsanız. İşe girildikten sonra pekala durum anlaşıldığında işinize son verilir. Gerisi karışmayacağım.
Herşeye olumsuz bakmak yerine kendinizle hastalığınızla barışık olup herşeyin üstesinden gelebileceğinize inanıyorum: