Eşim sigortalı işe girerse evde bakım maaşı kesilir mi?

merhaba benim kızımın yüzde 93 özür raporu var 3 aylık maaşı ve evde bakım parası alıyorum evde kızımla beraber 3kişiyiz bnim sorum eşim sigortalı bi iş buldu acaba işe başlarsa bakım parası kesilirmi başka bi ek gelirimizde yok cevaplarsannız sevinirim şimdiden teşşekkür ederim

mehmet bey kızım 6 yaşında eşim asgari ücretle çalışacak bizim istedigimiz sigorta yapmak çünkü kızım tıbbi malzeme kullanıyo ve yeşil kart karşılamıyo bunun yanı sıra sık sık ateşleniyo yakınımızda özel hastane var ve en yakın hastaneye götürmek zorunda kalıyorum buda bizi çok zorluyo.benimde ögrenmek istedigim işe girip sigortası yatırılırsa bakım parası kesilirmi evde kızımla beraber 3kişiyiz.teşekkür ederim

Eşinizin sigortalı olması evde bakım maaşı için sorun olmaz anak çalıştığınızı sigortalı işe girdiginizi mutlaka belirtin, evde kişi başına düşen gelir 380 lirayı geçmezse maaşınız kesilmez.

gelir hesaplanırken aldıgım bakım parasıda dahil oluyomu öyle olursa 380 geçiyo aksi taktirde geçmiyo bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

benim net ögrenmek istedigim şey 380 hesaplanırken aldıgım bakım parasıda dahil oluyomu yani sigorta yaptıralımmı benim için 3 aylık maaşı degil bakım parası önemli çünkü kızımın tedavisi için önemli, 7 dokor takip ediyo ve bir çok ilaç kullanıyo

Almış olduğunuz bakım maaşı gelir olarak görünmez, siz eşinizin geliri ve başka bütün gelirlerinizi toplayıp evde kişi sayısına bölün ve 380 lirayı geçmiyorsa birşey olmaz, ancak mutlaka kuruma eşinizin işe başladığını ve gelirinizi arttığını ancak 380 lirayı geçmediğinibelirtin hiç bir sorun çıkmadan maaşınızı almaya devam edersiniz, hasılı dedigim gibi sigortalı olması halinde 380 lirayı geçmiyorsa sigortalı olmasının bir zararı olmayacaktır.

Geri