Evde Annem ile ben yaşıyorum. Annemin vefatında…

ako89

Üye
Üye
Katılım
May 20, 2014
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
0
Puanları
6
Yaş
32
Merhabalar. İyi bayramlar. Ben %65 ağır engelliyim. Evde annem ve ben yaşıyorum. Annem hem babamın emekli maaşını hemde benden ötürü evde bakım maaşı alıyor. Allah muhafaza annemin vefatında ben evde bakımı mı yoksa babamın emekli maaşını mı alırım?
Emekli maaşını alırsam sigortalı işe girmemle emekli maaşı kesilir mi?
Ve kiracı olarak ben kalırsam elektrik su vs aboneliklerde hangisinden indirimli yararlana bilirim? Teşekkür eder tekrar hayırlı bayramlar dilerim.
 

UGUR89

Moderatör
Moderatör
Katılım
Eki 14, 2020
Mesajlar
240
Tepkime Puanı
27
Puanları
28
Merhabalar. İyi bayramlar. Ben %65 ağır engelliyim. Evde annem ve ben yaşıyorum. Annem hem babamın emekli maaşını hemde benden ötürü evde bakım maaşı alıyor. Allah muhafaza annemin vefatında ben evde bakımı mı yoksa babamın emekli maaşını mı alırım?
Emekli maaşını alırsam sigortalı işe girmemle emekli maaşı kesilir mi?
Ve kiracı olarak ben kalırsam elektrik su vs aboneliklerde hangisinden indirimli yararlana bilirim? Teşekkür eder tekrar hayırlı bayramlar dilerim.
Annenizin vefatı durumunda evde bakım maaşı alamazsınız. Almanız için size başka bir akrabanızı bakıcı olarak bildirmeniz gerekli.
Babanızdan şuanda yetim maaşı alabilirsiniz. Sigortalı işe girmeniz durumunda kesilecektir.
Elektrik ve su yardımı almanız için sanırım 2022 engelli maaşı almanız gerekiyor.
İyi bayramlar.
 

edo24

Üye
Üye
Katılım
Nis 13, 2021
Mesajlar
176
Tepkime Puanı
50
Puanları
28
su indiriminden ve Türk Telekom un indiriminden yararlanabilirsiniz ebm aldığınız için
 

ako89

Üye
Üye
Katılım
May 20, 2014
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
0
Puanları
6
Yaş
32
Annenizin vefatı durumunda evde bakım maaşı alamazsınız. Almanız için size başka bir akrabanızı bakıcı olarak bildirmeniz gerekli.
Babanızdan şuanda yetim maaşı alabilirsiniz. Sigortalı işe girmeniz durumunda kesilecektir.
Elektrik ve su yardımı almanız için sanırım 2022 engelli maaşı almanız gerekiyor.
İyi bayramlar.
Yetim maaşı nasıl oluyor? Mesela babamın vefatından sonra anneme babamın maasından daha düşük maaş baglandı kesintli. Annem vefat edincede kesintili mi olucak?
 

ako89

Üye
Üye
Katılım
May 20, 2014
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
0
Puanları
6
Yaş
32
Annemin şuan aldığı mevcut maaşı 2.300 tl bana da aynı mı düşer yetim maaşı?
 

edo24

Üye
Üye
Katılım
Nis 13, 2021
Mesajlar
176
Tepkime Puanı
50
Puanları
28
Annemin şuan aldığı mevcut maaşı 2.300 tl bana da aynı mı düşer yetim maaşı?
Baba ya da annenin ölümü halinde yalnız bir yetim kalırsa alacağı miktar yüzde 50. İki yetim kalırsa yüzde 40'ar maaş alıyor. * Babanız ya da annenizi kaybettiğinizde evliyseniz, ancak sonra işler kötü gitti ve ayrıldıysanız, boşandıktan sonra yetim aylığına hak kazanıyorsunuz
 

ako89

Üye
Üye
Katılım
May 20, 2014
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
0
Puanları
6
Yaş
32
Bir sitede okudum. Baba emekli sandığı emeklisi ise hem yetim maaşı alıp hep ssk güvencesiyle çalışabilinirmiş. Ne kadar doğru yanlış bişmiyorum.
 

edo24

Üye
Üye
Katılım
Nis 13, 2021
Mesajlar
176
Tepkime Puanı
50
Puanları
28
Vefat eden sigorta çalışanın çocuklarının yetim aylığından faydalanabilmeleri için ise dul eşten daha farklı bir durum söz konusudur. 5510 sayılı kanun çerçevesinde belirlenen mevzuatlar uyarınca; vefat etmiş sigortalının çocuklarının sigorta kapsamında bir gelir sahibi olmamaları gerekir. Yetim aylığı alırken sigorta kapsamına dahil olup çalışmaya başlayan ve dolayısıyla gelir elde eden çocukların yetim aylığı maaşları kesilir. Halihazırda çalışırken yapılan başvurular ise reddedilir. Kadın çocuklarda ise tüm bunlara ek olarak evli olmama şartı aranır. Kadın çocuk, yetim aylığı alırken evlenirse maaşı kesilir.
 

ako89

Üye
Üye
Katılım
May 20, 2014
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
0
Puanları
6
Yaş
32
Vefat eden sigorta çalışanın çocuklarının yetim aylığından faydalanabilmeleri için ise dul eşten daha farklı bir durum söz konusudur. 5510 sayılı kanun çerçevesinde belirlenen mevzuatlar uyarınca; vefat etmiş sigortalının çocuklarının sigorta kapsamında bir gelir sahibi olmamaları gerekir. Yetim aylığı alırken sigorta kapsamına dahil olup çalışmaya başlayan ve dolayısıyla gelir elde eden çocukların yetim aylığı maaşları kesilir. Halihazırda çalışırken yapılan başvurular ise reddedilir. Kadın çocuklarda ise tüm bunlara ek olarak evli olmama şartı aranır. Kadın çocuk, yetim aylığı alırken evlenirse maaşı kesilir.
Buna istinaden sordum k bakmayın bayram bayram kafanızı şişirdim. Ama mevzuatı bilmiyorum k bakmayın.
 

Ekli dosyalar

  • F90B3AB2-7C28-4668-9B3E-D780A6AC35B0.jpeg
    F90B3AB2-7C28-4668-9B3E-D780A6AC35B0.jpeg
    187.9 KB · Görüntüleme: 24

edo24

Üye
Üye
Katılım
Nis 13, 2021
Mesajlar
176
Tepkime Puanı
50
Puanları
28
Buna istinaden sordum k bakmayın bayram bayram kafanızı şişirdim. Ama mevzuatı bilmiyorum k bakmayın.
estağfurullah bilgi kirliliği olmasın diye en güzeli bayramdan sonra siz sgk yı arayıp durumunuzu izah ediniz belki kanun değişmiştir sizi aydınlatırlar yoksa ikimizde işin içinden çıkamayız
 
Üst