Evde bakım halk bank sorunu

Arkadaşlar merhaba bir akrabam evde bakım maaşlarının halkbanka taşınması nedeniyle dün halkbanka gitmiş...Görevli kişiye ziraat bankasından bakım maaşı aldığını bu maaşın halk bankasına taşındığını söylemiş görevlide sana hesap açmamız gerekiyor okuman yazman varmı demiş akrabam ise heceleyerek okuyabilirim imza atabailirim ama doğru düzgün yazamam demiş...Görevli ise kabul etmeyip akrabama demişki notere git ve okuma yazman olmadığı için kendi adına kaşe çıkart filan demiş.O kaşe okuma yazman olmadığı için evrak işlerinde geçerli olur demiş..Başına böyle bir durum gelen varmı? Benim bildiğim ziraatten taşınan maaşlar için halk bankası otomatik hesap açıyor zaten..Hak sahibi kimlipi ile gidip imza atıp kartı alması gerekiyor sadece...Görevli kişi yanlış mı yönlendirmiş yoksa usül böyle mi?

Gerçekten eziyet insanlara,aslında evet hak sahibi zaten fakat okudum anladım yazıp imza attırıyor bu yüzden istemiştir,okuma yazması olmayanlar için gerekli aslında o kaşe,

sistem yani evde bakım alanlara bakanlık otomatik halk bankasında aile kart çıkarıyor bankaya gidip kartı alıyorsun bir hafta içinde ATM den şifrenle giriş yaptıyorsun yeni şifreni belirliyorsun bunu yaptıktan sonra hesabın aktif oluyor internet bankacılıgı içinde içerden sana cep telefonuna sms ile parola gönderimi sağlanıyor okuma yazması varsa imza atabilirse hiçte gerek yok diye düşünüyorum

sistem yani evde bakım alanlara bakanlık otomatik halk bankasında aile kart çıkarıyor bankaya gidip kartı alıyorsun bir hafta içinde ATM den şifrenle giriş yaptıyorsun yeni şifreni belirliyorsun bunu yaptıktan sonra hesabın aktif oluyor internet bankacılıgı içinde içerden sana cep telefonuna sms ile parola gönderimi sağlanıyor okuma yazması varsa imza atabilirse hiçte gerek yok diye düşünüyorum
siz alırken yazı yazmanız gerektiren bir durum varmıydı yoksa halkbankta sadece imza mı attınız

Ben 8 tane evrak doldurdum bi kadında geldi onunda okuma yazması yokmuş yanında akrabanı getir dediler yolladılar

Geri