G47.3 - UYKU APNESİ

mert

Üye
Üye
Katılım
Kas 15, 2011
Mesajlar
806
Tepkime Puanı
182
Puanları
43
Yaş
52
Slmlar arkadaşlar G47.3 - UYKU APNESİ ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON teşhisi konuldu ve önümüzdeki ayın onunda bir gece kalıp cihaz ile test yapicaklarmis uyku uyurken peki rapor oranım şuan yüzde 56 yetim maaşına girecem tabiki SGK en az yüzde 60 olması gerekli diyor yukarıdaki belirtilen açıklamada bu iki hastalıktan rapor oranım yükselir mi arastirma yaptım uyku apnesi yüzde 35 ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON yüzde 20 civarı alırsın diyorlar zaten hipertansiyondan raporda yüzde 20 var heyetin verdiği yetim aylığını alabilirmiyim dün de kafama takılan birşey oldu engelliler derneği başkanı ile bu konuyu ona izah ettim oda dediki puan yüzde 70 olsa raporda alt yazan ibaresi iş göremezlik yani malulen olmaması lazım diyor doğrumu dur SEPTİK kardeşim bu konuyu sana bırakıyorum açıklaması ni saygılar simdiden
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83


Aslm, evet malesef en az %60 malül seviyesinde engelli olmadan yetim maaşı bağlanmıyor. Fakat bu %60 meselesi çalışma gücü kayıp oranı hesap ediliyor, Normal sağlık raporlarında yazan orandan farklı.

Dernek başkanı arkadaşın bahsettiği normal sağlık raporu yani sizin %56 sağlık raporu ile yetim maaşı alınamayacağını benim yukardada bahsettiğim gibi en az %60 çalışma gücü kayıptır şeklkinde bir raporunuzun olması durumunda yetim maaşının bağlanabileceğinden bahsetmiş.

Sağlık Kurulu Raporunda Engel Oranı % 60’dan Fazla Olmasına Karşın Malul Sayılmama Durumu
Maluliyet ve engellilik kavramları birbirleri ile çok sık karıştırılmaktadır. Bir sigortalının %60 oranında engellilik oranına sahip olması demek onun aynı zamanda malul sayılması anlamına gelmemektedir. Çünkü engellilik oranı ile malullük tespiti farklı yönetmelikler esas alınarak yapılmaktadır.
Engellilik oranının tespitinde kişilerin çalışma durumu göz önüne alınmadan bir değerlendirme yapılırken; malullük tespitinde, sahip olunan hastalık ve arızaların kişinin çalışmasına engel olup olmadığına bakılmaktadır. Engelli bireyler çoğu zaman engel oranlarından bağımsız olarak çalışma hayatı içinde yer alabilmektedirler. %60 ve üzeri engel oranına sahip birey her zaman engel oranıyla aynı nispette çalışma kapasitesinde azalma yaşamamaktadır.
 
Son düzenleme:
Tekerlekli Sandalye
Üst