Gaz ve Şişkinlik İçin Birkaç Öneri

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Zaman zaman hepimizin yaşadığı şişkinlik sorunu biraz dikkat neticesinde çözümlenebilir. Düzensiz beslenmeden tutunda sitrese kadar bir çok nedene bağlı olarak gaz ve şişkinlik sorunu yaşanabilir. Yazımızda belli başlı bir takım kurallardan bahsedeceğiz. Bu sayede şişkinlik sorununuzu en aza indirebilirsiniz.

fft16_mf1301656.Jpeg


Sık sık, azar azar beslenilmelidir (6 öğün)
Asla öğün atlamayınız, aç kalmayınız.

Ağır öğünlerden, açık büfelerden, fast food beslenme tarzından kaçınınız.
Sulu, yumuşak tüketilmelidir.

Yiyeceklerinizi yavaş yiyiniz, iyi çiğneyiniz, yemek yerken ve bir şey içerken hava yutmayınız.

Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak veya soğuk olmamasına dikkat ediniz.

Et suyu ve et suyu ile pişirilmiş her türlü yemek ve çorbalardan sakınınız.

Meşrubatlar, hazır meyve suları ve kolalı içeceklerden kaçınınız.
Stresten mümkün olduğunca kaçınınız.
Sakız çiğnemeyiniz.

Yemeklerdeki bütün yiyecekleri çiğden koyunuz. Kavurmayınız!

Pişirme yöntemi olarak;

kavurma, kızartma yerine haşlama, ızgara yapma, buğulama ve fırında pişirme yöntemlerini kullanınız.
Bol bol taze sebze meyve tüketilmelidir.
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Gaz şişkinlik için diyet önerisi


SİNDİRİM SİSTEMİNDE GAZ VE ŞİŞKİNLİK YAKINMASI OLANLAR İÇİN



dfgdfgdfgdf4.jpg

Yapılması Gerekenler

Diş sorunları, gıdaların iyi çiğnenmeden yutulmasına neden olabildiğinden, dişler diş hekimince düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Protein, karbonhidrat ve yağı dengeli şekilde içeren beslenme tarzı uygulanmalı,

Yemekler iyi çiğnenmeli, az ve sık öğünler şeklinde yavaş yenmeli,

Yürüyüş ve jimnastik gibi gazın sindirim sisteminde ilerlemesini ve atılmasını sağlayacak egzersizler yapılmalı,

Pişmiş gıdalar yenilip içilmeli

Çorba ve sulu yemeklere kepek atılıp yenecek

İncir, kaysı tüketilecek

Sabahları 1 bardak ılık su içilecek.

Yapılmaması Gerekenler

Heyecanlı ya da sinirli iken yemek yenmemeli,

Süt ve süt ürünlerine karşı duyarlılığı olanlar, bu ürünleri tüketmemeli,

Kereviz, lahana (mor, beyaz, brüksel), karnabahar, brokoli, kabak, domates, salatalık,marul, yeşil biber gibi taze sebzeler, kiraz, çilek, kavun, karpuz gibi taze meyveler,turp, pırasa, soğan, sarımsak gibi köklü bitkiler ile kuru baklagiller mümkün olduğunca tüketilmemeli,

Soda, gazoz, kola gibi gazlı içecekler içilmemeli,

Kuruyemiş ve baharatlı yiyeceklerden kaçınılmalı,

Çok şekerli ve ağdalı tatlılar tüketilmemeli,

Sigara ve alkol mümkünse kullanılmamalıdır.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst