Gıda Duyarlılık Testi Nedir

güz gülleri

Üye
Üye
Katılım
Ocak 14, 2013
Mesajlar
914
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Sebebi bir türlü bulunamayan baş ağrıları, kilo verememe problemleri, yorgun uyanma sendromu ile vedalaşın! Tek bir test ile bedeninizi keşfedin, hayatınızın keyfini çıkarın!

1319135824718.jpg


Sadece kendiniz için ya da kendiniz ve sevdiğiniz biri için yaptırabileceğiniz gıda duayrlılık testi ile yaşam kalitenizi artırıyor, 600 gıda maddesini kapsayan detaylı ve geniş taraması ile vücudunuzun duyarlılık gösterdiği ya da tepki verdiği tüm gıdaları tespit ediyor.

Sebepsiz ağrılardan, şişkinliklere, kilo vermeme problemlerinden mide sorunlarına, aşırı yorgunluğa dek pek çok problemi tespit ederek pek çok insanın hayatını değiştiren gıda duyarlılık testini yaptırarak yaşamınızda yeni, huzur ve keyif dolu bir sayfa açmak için yazımızı okuyun.

1319135796758.jpg


Gıda Duyarlılık İntolerans Testi Nedir?

Yedikleriniz, siz farkında olmadan bünyenizi olumsuz olarak etkiliyor olabilir. Böyle durumlarda vücut, yabancı olarak algıladığı maddeye karşı savunma sistemini harekete geçirir.

Gıdalara duyarlılık, tamamen bünyeyle ilgilidir ve zararsız olarak bilinen besinler tüketildiğinde dahi meydana gelebilir. Savunma sisteminin harekete geçmesi, uzun vadede kronik hastalıklara yol açarak, ruh ve beden sağlığını bozar.

Gıda duyarlılık testi ile bünyenizin yabancı olarak algıladığı bu besinlerin hangileri olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz. Bu işlem esnasında herhangi bir tahlil yaptırmanıza gerek kalmaz.

Test sonucunda bünyenize dokunduğu tespit edilen gıdaları ve bedeninizin ihtiyaç duyduğu gıdaları öğrenebilirsiniz.

Gıda İntoleransının Tetiklediği Rahatsızlıklar Nelerdir?

Migren ve Baş Ağrıları: Genel olarak süt ve süt ürünleri ve mayalı alkollü içeceklerin sebep olduğu görülmüştür.

Diyabet ve Aşırı Şişmanlık (Obezite): Süt ürünlerindeki laktoz (süt şekeri)'un sebep olduğu tespit edilmiştir. Bununla birlikte doymuş yağ miktarının hayvansal gıdalardan alınması da tamamlayıcı bir sebep oluşturmaktadır.

Gastrointestinal Problemler: Kronik gastrointestinal hastalıklar arasında, ülseratif kolit ve Crohn hastalığı sayılabilir. İnce bağırsak ve kalın bağırsak mukoza iltihabı oluşur.

Romatoid Artirit: Eklem inflamasyonun oluşmasında ve devam etmesinde intoleransa sebep olarak bilinen tahıl ürünlerinde bulunan gluten proteiniyle beraber diğer gıda maddeleri de test ile saptanmaktadır.

Yüksek Tansiyon: Aşırı kilonun tek başına yüksek tansiyondan sorumlu olduğu ve yüksek kan basıncını normale döndürmek için sadece zayıflamanın yeterli olduğu sadece kısmen doğrudur. Doğru olan aşırı kilonun büyük oranda tanımlanamayan gıda intoleransı ile ilgili olması ve aynı zamanda oluşan inflamasyon reaksiyonunun bir çok mekanizma üzerinden yüksek kan basıncına sebep olduğudur. Klasik diyetlerle veya veya hatta ilaçlarla hiçbir iyileşme olmayan hastaların, gıda intoleransına uygun değiştirilen beslenme alışkanlığı ile kilo vermelerine rağmen kan basınçlarında önemli derecede düşme gerçekleşir.

Kronik Yorgunluk Sendromu: Sindirilmeyen yiyeceklerin ardından gelen yorgunluğun sebebi olarak enerji kaybı olarak ortaya çıkmaktadır. Arkasından uyku gözlemlenir.


Gıda duyarlılık testi sonuçlarına göre beslenerek günlük yaşamınızdan ödün vermeden, ilaç kullanmadan, uzun teşhis taramalarından geçmeden pek çok rahatsızlığınızdan kurtulabilir, hayat kalitenizi artırabilirsiniz.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst