Hacer Aktaş, atıcılıkta Türkiye 2.si

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
SQWEKPZXNEIVPEQXTTBR.jpg


Engelli sporcu 7 yılda 13 madalya almayı başardı


İnsanları engelli diye önüne birde biz engeller çıkarmamalıyız. Öyle engelli insanlar varki, imkan verildiğinde imkansızı başarabilecek kaabiliyete sahipler. Örnek mi; işte Hacer AKTAŞ..

Giresun-Bulancak doğumlu engelli sporcu Hacer Aktaş (47), Aksaray'da düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Atıcılık Havalı Silahlar Şampiyonasında ikinci olarak Giresun'a gümüş madalya kazandırdı. Hacer Aktaş yaptığı dereceyle, milli takıma seçildi.

19-22 Ekim tarihleri arasında Aksaray'da organize edilen Türkiye Bedensel Engelliler Atıcılık Havalı Silahlar Şampiyonasına katılan Giresun Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcularından Hacer Aktaş, zorlu rakipleri arasından sıyrılarak ikinci olup Giresun'a gümüş madalya kazandırmayı başardı. Başarılı sporcumuz Hacer Aktaş, sosyal ve sportif yaşamını gazetemize şu şekilde anlattı: "Bulancak doğumluyum ve Bulancak'ta yaşıyorum. 3 yaşında geçirdiğim felç neticesinde yürüyemez duruma gelmişim. Protez bacak ve paradyen bastonlarla ancak 14 yaşında tekrar yürümeye başladım. Ama yaşama azmimi hiç bir zaman kaybetmedim. Liseye kadar ilk ve ortaokulu dışardan bitirdim. Engelli kadrosuyla 15 yıl çalıştıktan sonra emekli oldum. Emekli olduktan sonra kendime bir meşguliyet aradım ve sonunda buldum.

Sosyal aktiviteler ve spora ağırlık verdim

1999 yılında bir grup engelli arkadaşımla birlikte önümüze çıkarılan engelleri aşmak, hayatı engelsiz yaşamak için "Anadolu Engelliler Derneği" ni kurduk ve çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Bununla yetinmedik ve 2004 yılında Giresun Bedensel Engelliler Spor Kulübünü" kurarak spor yapmaya başladık. Bu dernek bünyesinde lisans çıkararak havalı silahlar sporu yapmaya başladım. Kulübümüz sayesinde Türkiye şampiyonası Giresun'da yapıldı. İlk katıldığım şampiyonada Türkiye ikincisi oldum.

Milli takıma seçildim ama olimpiyatlara götürülmedim

Türkiye şampiyonasında dereceye girdikten sonra milli takım seçmelerine hak kazandım. Baraj 340 puandı. Ben 363 yaptım ama 2008'deki Pekin olimpiyatlarına götürülmedim. Nedeni ise kotaya takılmam. Ancak bu olumsuzluk beni yıldırmadı aksine dahada hırslandım. Ama araya sağlık problemlerim girdi ve 2 yıl atıcılık sporuna ara vermek zorunda kaldım. Geçen yıl tekrar başladım. Aldığımız dereceler sayesinde Giresun'daki kulübümüzün tabanca, tüfek gibi araç-gereçleri A'dan Z'ye yenilendi.


Her yıl Aksaray'da yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Atıcılık Havalı Silahlar Şampiyonası bu kez yine 19-22 Ekim tarihleri arasında Aksaray'da yapıldı. Toplam 100 bedensel engelli sporcu iştirak etti şampiyonaya. 1 saat 15 dakikalık süre içinde 20 hedef katına 40 diyabol atış yaparak 86.90 puana ulaşıp Türkiye 2.si oldum. Bu dereceyi almamda antrenörüm Mehmet Aydın'ın emeğini inkar edemem. 7 yıllık süre içinde Giresun'a 13 madalya kazandırmayı başardım. Derecemle birlikte tekrar milli takımdan davet aldım. Aralık ayında Ankara'da yapılacak olan milli takım kampına katılarak 2012 yaz olimpiyatlarına hazırlanacağız. Hedefim orada en iyi dereceyi yaparak ülkeme madalya ve madalyalar kazandırmak. Tabii ki Giresun'uda layıkıyla temsil ederek engellilerin sesi olmak, engelli olduğumuz için önümüze engeller konulmadığı takdirde hayatın her alanında var olduğumuzu kanıtlamayı istiyorum."

Gerede Haber
 
Tekerlekli Sandalye
Üst